Δε μπορούν τα παλικάρια ...

Από tzantzaras.gr: Η μόνη σοβαρή λύση που υπάρχει στον ορίζοντα, αν δε θέλουμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, είναι η οριστική κατάργηση της ελληνικής διαιτησίας. Μια και καλή και δια παντός.
Πηγή: tzantzaras.gr
Δε μπορούν τα παλικάρια ...

Άλλωστε... παρά τα χρήματα που παίρνουν και δεν είναι λίγα, επιμένουν όλοι πως πρόκειται για... ερασιτέχνες που κάνουν χόμπι. Ε, ας βρουν άλλο...

Δεν θα είναι και προς θάνατον. Δεν είναι πως πρόκειται να χάσουμε κάτι πολύ... ζωτικό. Εδώ νεφρό χάνει ένας οργανισμός και η ζωή του επηρεάζεται μεν, συνεχίζεται δε. Όχι... χολή και μάλιστα κατεστραμμένη πέραν θεραπείας ή ανακούφισης. Διότι αυτό αποτελεί για το "σώμα" του ελληνικού ποδοσφαίρου η διαιτησία. Μια αναποτελεσματική, άρρωστη και επικίνδυνη για όλα τα υπόλοιπα όργανα χολή, που απειλεί και να "σπάσει" και να προκαλέσει το μοιραίο. Την αφαιρείς λοιπόν, παίρνεις κι ένα χάπι (το κόστος των ξένων) να συνεπικουρεί το στομάχι στη χώνεψη και την πετάς στα σκουπίδια να πάει στο διάολο... Αν βελτιωθεί το προϊόν, νομίζω θα βρεθούν υποψήφιοι χορηγοί, να θέλουν να χρηματοδοτήσουν αυτό το έξοδο.

Έχει κανείς αμφιβολία για τους λόγους που παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται φέτος; Είναι ανόητοι, τυφλοί ή παθαίνουν... μίνι εγκεφαλικά και "χάνουν" εξόφθαλμες φάσεις μπροστά από τα μάτια τους διαιτητές και βοηθοί; Είναι κάποιοι στημένοι, κάμποσοι αδίστακτοι και πολλοί κατατρομοκρατημένοι.

Πάντως είναι άνευ ανάγκης άλλων αποδείξεων σίγουρο, πως δεν μπορούν τα παλικάρια. Όχι επειδή οι ξένοι είναι τόσο καλύτεροι. Αλλά διότι είναι καλά εμπεδωμένο το συμπέρασμα, ότι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και να προστατεύσει και τους όσους ευσυνείδητους κυκλοφορούν. Επί δεκαετίες παραμένουν ατιμώρητοι και ασύλληπτοι όσοι ξυλοφορτώνουν κόσμο, καταστρέφουν περιουσίες, απειλούν την ακεραιότητα και την ζωή όποιων θέλουν, μαζί με των οικογενειών τους, στο χώρο διαιτητών, παραγόντων, δημοσιογράφων.

Έχω μεγάλη κατανόηση κάθε απειλούμενου ανθρώπου, οικογενειάρχη και μη. Αλλά δε μπορούμε και να τρέφουμε κάποιου είδους ελπίδα, πως θα εμφανιστούν αύριο γενναιότεροι εκείνοι ή αποτελεσματικότερες οι δράσεις της πολιτείας. Οπότε δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικότερο, από την κατάργηση ενός "θεσμού" που αδυνατούμε να προασπίσουμε.

Και αν δε μπορούμε, ούτε με το VAR να βοηθά ξένους διαιτητές, ας καταργήσουμε και το ποδόσφαιρο, Άλλωστε τα παιδιά μας, προτιμούν ήδη το ξένο.

Διαβάστε ακόμη...