Πέρυσι με μείον δύο βαθμούς, φέτος κορυφή με το απόλυτο ο ΠΑΟΚ! (pics)

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το απόλυτο των νικών στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το SDNA θυμάται τις αντίστοιχες αναμετρήσεις που του έβαλαν... τρικλοποδιά την περσινή σεζόν.
Πηγή: sdna.gr
Πέρυσι με μείον δύο βαθμούς, φέτος κορυφή με το απόλυτο ο ΠΑΟΚ! (pics)

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ ολοκληρώθηκαν, με τον ΠΑΟΚ να έχει το απόλυτο των νικών και να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Έχοντας πάρει σπουδαίο διπλό μέσα στο "Γ. Καραισκάκης" επί του Ολυμπιακού, προσπέρασε τους "ερυθρόλευκους" στην... κούρσα του πρωταθλήματος, καλύπτοντας μάλιστα και το -2 με το οποίο ξεκίνησε η σεζόν.

Μάλιστα, τρία από τα πέντε ματς που έδωσε ο Δικέφαλος μέχρι τώρα, ήταν και αυτά που τον... πλήγωσαν μεταξύ άλλων, την περσινή σεζόν, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει... -2 (!) βαθμούς στις εν λόγω αναμετρήσεις, ενώ φέτος πέρασε με επιτυχία τα συγκεκριμένα τέστ. Πως έγινε αυτό; Το SDNA θυμάται και θυμίζει...

Στις 22 Οκτωβρίου, οι "ασπρόμαυροι" ταξίδεψαν στον Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ. O Μπιορν Ένγκελς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 53ο λεπτό του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ και χαρίζοντας τη νίκη στους "ερυθρόλευκους". Απολογισμός; Μηδέν βαθμοί!

Η "Ν. Σμύρνη" αποδείχθηκε το τελευταίο δύσκολο κομμάτι του ΠΑΟΚ, τη στιγμή που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του από την έναρξη της σεζόν, κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ήταν ο λόγος που πήρε την απόφαση ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αλλάξει πολλά. Και δικαιώθηκε.

26 Νοεμβρίου 2017. Ο ΠΑΟΚ παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών, όμως ο Πανιώνιος είναι αυτός που πετυχαίνει τα γκολ. Στο 42' ο Ευθύμης Κουλούρης ανοίγει το σκορ για τον Δικέφαλο και όλα έδειχναν ότι θα είναι ένα εύκολο βράδυ, βάση της αποδοτικότητας της ομάδας. Ωστόσο, ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, με τον Σαμέντ Γεσίλ να κάνει το 2-1 στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, πετώντας στα... σκουπίδια την καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας την τελευταία στιγμή, με τον Λέο Μάτος να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Απολογισμός; Ένας βαθμός!

Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ήταν το παιχνίδι που θα έκρινε σε τεράστιο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα... ξίφη τους την 25η αγωνιστική. Η Τούμπα ήταν κατάμεστη και σε ένα όχι και τόσο ποιοτικό παιχνίδι, ο Φερνάντο Βαρέλα άνοιξε το σκορ, με τον διαιτητή να το ακυρώνει ως οφσάιντ, κάτι που σήκωσε σωρεία διαμαρτυριών, με αποτέλεσμα να... τιναχτεί το ματς στον αέρα και να ακολουθήσουν τα γνωστά, πλέον, γεγονότα. Το ματς κατοχυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με σκορ 0-3, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται και τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών. Απολογισμός; Μείον τρεις βαθμοί!

Συμπερασματικά λοιπόν, ο φετινός ΠΑΟΚ σε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια, κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο συγκεντρώνοντας εννέα βαθμούς. Αντίθετα, η συγκομιδή στις περσινές αναμετρήσεις με τους ίδιους αντιπάλους, στις ίδιες έδρες, όχι μόνο δεν είχε θετικό πρόσημο για τον Δικέφαλο, αλλά κατάφερε να τις ολοκληρώσει συγκεντρώνοντας μείον... δύο (!) βαθμούς. Δείτε τον σχετικό συγκριτικό πίνακα:

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

2017-18ΠαιχνίδιΣκορΒαθμοίΟλυμπιακός - ΠΑΟΚ1-00Πανιώνιος - ΠΑΟΚ2-21ΠΑΟΚ - ΑΕΚ0-3-3ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ -22018-19  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ0-13Πανιώνιος - ΠΑΟΚ0-13ΠΑΟΚ - ΑΕΚ2-03ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ 9

 

Διαβάστε ακόμη...