Αυτή είναι η Μπενφίκα

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας, θα κληθεί στα play off των προκριματικών του Champions League, να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα, που θα αποτελέσει την τελευταία πρόκληση του Δικεφάλου πριν την φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πηγή: inpaok.com
Αυτή είναι η Μπενφίκα

Το INPAOK, βάζει στο... μικροσκόπιο τον πορτογαλικό σύλλογο, με τον οποίο ο Δικέφαλο έχει συναντηθεί ακόμη δύο φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Μπενφίκα να μετρά ισάριθμες προκρίσεις εις βάρος των «ασπρόμαυρων», που και στις δύο περιπτώσεις της έβαλαν... δύσκολα.

Το προφίλ

Η Μπενφίκα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της Πορτογαλίας. Ιδρύθηκε το 1904 κι εδρεύει στη Λισσαβόνα. Έμβλημα έχει τον αετό, από τον οποίο προέκυψε και το παρατσούκλι: «Αετοί της Λισσαβόνας" (As Águias). Άλλα παρατσούκλια είναι: «Οι Κόκκινοι" (Encarnados), «Η Ένδοξη" (O Glorioso) και «Κόκκινοι Διάβολοι"» (Diabos Vermelhos). Το μότο του συλλόγου είναι «E Pluribus Unum", δηλαδή «Από το πλήθος ο ένας".

Το γήπεδο

Η έδρα της Μπενφίκα είναι το Στάδιο Ντα Λουθ (Estádio da Luz ή Estádio do Sport Lisboa e Benfica), χωρητικότητας 65.647 θεατών. Πριν από κάθε αγώνα ένας αετός, που ονομάζεται Νίκη (Vitória) πετά από το ένα πέταλο του σταδίου στο άλλο.

Τι έκανε πέρσι

Την περσινή σεζόν η Μπενφίκα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 81 βαθμούς, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων του Champions League. Την φετινή σεζόν στα προκριματικά του Champions League ξεπέρασε το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε και θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Το αστέρι

Ο 28χρονος Αργεντινός διεθνής, Εντουάρντο Σάλβιο, αποτελεί τον σταρ της Μπενφίκα, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό σε 238 εμφανίσεις με τους «Αετούς της Λισσαβόνας», να μετράει 56 γκολ και 49 ασίστ.

Ο προπονητής

Από τον Ιούλιου του 2015 στην άκρη του πάγκου της Μπενφίκα, κάθεται ο 48χρονος, Ρούι Βιτόρι, με τον οποίο η Μπενφίκα σε 156 ματς έχει σημειώσει 106 νίκες, 21 ισοπαλίες και 25 ήττες.

Διαβάστε ακόμη...