Βοσνιάδης: «Μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Ο προπονητής, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στον Libero 107,4 για το πρώτο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βασιλεία, το τι θα πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος για να πάρει την πρόκριση, ενώ αναφέρθηκε και στους Πέλκα, Ζαμπά και Λημνιό.
Πηγή: thessports.gr
Βοσνιάδης: «Μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πλεονέκτημα, έχει μια ομάδα ίδια με την περσινή χρονιά και αυτό το στρωμένο ποδόσφαιρο που έπαιξε κατά διαστήματα έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενη χρονιάς. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάποια λίγα πράγματα για να μπορέσει να διεκδικήσει τα πάντα. Αν και νωρίς, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού.

Εννοείται ότι αυτή την ομάδα όπως παρουσιάστηκε, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως μπορεί να την αντιμετωπίσει. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν είχε δεχτεί το γκολ αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι ο ανίσχυρος του παιχνιδιού. Η Βασιλεία είχε μια πολύ καλή παρουσία και μια ομάδα που θεωρούσαν όλοι φαβορί στην αναμέτρηση. Αλλά γενικά πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ επιδιώξει να πετύχει τέρμα στην Ελβετία έχει πολλές πιθανότητες να περάσει».

Για την εικόνα της Βασιλείας:

«Είδα μια ομάδα που θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στην πρώτη φάση του παιχνιδιού και μετά να μιλάμε για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είχαν μεγάλη διάθεση να πιέσουν στις μπάλες, να αμυνθούν σωστά, μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Αλλά ο ΠΑΟΚ με την παρουσία του από την αρχή πίεσε μπροστά, ήθελε να δημιουργήσει πράγματα και με την παρουσία του άλλαξε την κατάσταση. Θέλει μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι στη Βασιλεία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο πήγαιναν στη μπάλα, το πόσο μαχητικοί ήταν, άσχετα αν μεσοεπιθετικά δεν τα πήγαν καλά λόγω απουσιών. Αν κάποιοι αισθάνθηκαν ότι η Βασιλεία δεν είναι κάτι σημαντικό, σε αυτό βοήθησε ο ΠΑΟΚ με τα καλά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά».

Για την αλλαγή σχηματισμού κυρίως στην άμυνα της Βασιλείας και αν ο ΠΑΟΚ ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί:

«Σίγουρα. Είδαμε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα στην αρχή για τον Πρίγιοβιτς, να μπορούν να τον αντιμετωπίζουν εύκολα. Μια κλειστή αμυντική γραμμή και μια τριάδα που μπορούσε να αντιμετωπίσει τα πάντα. Κλειστοί χώροι παντού, με σχηματισμό σχεδόν 5-4-1».

Για τον επαναληπτικό στη Βασιλεία και πώς περιμένει να παίξει ο ΠΑΟΚ:

«Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να περιμένει, θα είναι καλό να αιφνιδιάσει. Έχει τους παίκτες ο ΠΑΟΚ που μπορούν να βγουν στον ανοιχτό χώρο, να βρουν ανοιχτή τη Βασιλεία και να της δημιουργήσουν πρόβλημα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, να ελέγξει τον ρυθμό, να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Γι' αυτό και λέω ότι ένα γκολ θα του χαρίσει την πρόκριση. Πρέπει να ψάξει το γκολ πρώτος και να αλλάξει το παιχνίδι».

Για το κλίμα στη Βασιλεία και το πόσο αυτό ευνοεί αυτό τον ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι εύκολο, γι΄αυτό και λέω ότι ίσως είναι η στιγμή που ο ΠΑΟΚ όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτεί. Μια ομάδα που χτίζεται, που δεν της ήρθαν τα κατάλληλα αποτελέσματα, με γκρίνια παραπάνω. Βέβαια, οι ομάδες τέτοιου επιπέδου μπορούν να βρουν λύσεις γρήγορα. Φανταστείτε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει με τις πρώτες φάσεις να είναι για τον ΠΑΟΚ. Να δείξει ότι εμείς ήρθαμε για να διεκδικήσουμε πράγματα από το παιχνίδι, να αμυνθούμε σωστά αλλά αν σας βρούμε ανοιχτούς μπροστά θα έχετε θέμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στην ψυχολογία του παιχνιδιού. Να έχει το πλάνο του και βγει στην επίθεση. Στην πρώτη ευκαιρία να διεκδικήσει το γκολ. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει αυτός που υπολογίζεις ότι θα παίξει αμυντικά και να σου κάνει την πρώτη φάση. Να σε τρομάξει, να σε αγχώσει.

Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το πώς θα ελέγξεις τον ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κρατήσει τη μπάλα. Έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να το κάνουν. Η ταχύτητα που θα βγει στην επίθεση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, επίσης».

Αν αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη δεύτερου φορ στο ρόστερ:

«Εννοείται, δεν το συζητάμε αυτό. Χρειάζεται για να δίνει και ανάσες. Είδαμε ότι ο Πρίγιοβιτς έγινε αλλαγή προς το τέλος. "Φώναζε" αυτή η αλλαγή. Έπρεπε να υπάρχει η λύση. Οι μεγάλες ομάδες όμως έχουν τον τρόπο τους, τη σειρά τους και βρίσκουν λύσεις από μέσα».

Για τον Πέλκα:

«Ο Πέλκας κάνει πολλά παραπάνω πράγματα. Είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια τα επόμενα χρόνια για τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που πρεσάρει, που ξεμαρκάρεται, τακτικά, στα τρεξίματά του είναι εξαιρετικά. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια με την εμπειρία που θα αποκτάει θα είναι πολύ τυχερός που θα τον έχει».

Για τον Ζαμπά:

«Θέλει τον χρόνο του για να μπει σε αυτό που παίζει η ομάδα αλλά υπάρχει η ταχύτητα, το πάθος, το ένας εναντίον ενός. Θα δείξει πολλά παραπάνω».

Για τον Λημνιό:

«Πολύ καλή και η παρουσία του Λημνιού. Μεγάλη δύναμη, ταχύτητα, έρχεται από πίσω. Αυτή τη στιγμή τον κρατάει το ότι πρέπει να είναι τακτικά σωστός, ενώ αν ήταν λίγο πιο ξεκούραστος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα μπροστά. Κι αυτός τα επόμενα χρόνια θα κάνει απίστευτα πράγματα».

Διαβάστε ακόμη...