«Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ του β’ γύρου»

Από arenafm.gr: Ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε στον Arena FM 89,4 για το επερχόμενο Μουντιάλ, το φετινό πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική.
Πηγή: arenafm.gr
«Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ του β’ γύρου»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το Μουντιάλ: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον α' γύρο για να έχουμε μία εικόνα. Εγώ βλέπω Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία ότι έχουν τον πρώτο λόγο».

Για το ποια ομάδα συμπαθεί: «Εγώ θα ήθελα την Αργεντινή. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Μέσι, αλλά επειδή έχει χρόνια να γίνει και επειδή είναι και η τελευταία ευκαιρία του Μέσι».

Για το φιλικό των βετεράνων την Πάτρα: «Η παρέα το ευχαριστιέται πολύ αυτό. Το διασκεδάζουμε. Όσο μπορούμε να στεκόμαστε μέσα στο γήπεδο, θα το κάνουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε ελπίδα σε κάποιους ανθρώπους στο κοινωνικό κομμάτι, γιατί είναι πολύ σημαντικό και αυτό».

Για το ότι η 23άδα μαζεύεται: «Γι' αυτό κάνουμε 1 ή 2 φιλικά, επειδή δεν είναι εύκολο να μαζευτούμε και επιλέγουμε να το κάνουμε προς το τέλος της σεζόν, που έχουν τελειώσει όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, να συγκεντρωνόμαστε. Έχουμε διάφορα στο μυαλό μας, σιγά-σιγά θα το βελτιώσουμε, θα το προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο».

Για το ότι δεν λέει «όχι» ο Ότο Ρεχάγκελ: «Η όρεξη υπάρχει, γιατί είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια, που είναι δύσκολο να σπάσει. Δεν είναι εύκολο ν' απέχει ο ίδιος. Όσο μπορεί να έρχεται, θα είναι μαζί μας. Ξέρουμε ακριβώς το θα δούμε, τι θα γίνει, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις».

Για την επόμενη εμφάνιση των βετεράνων: «Έχουμε κάτι στο μυαλό μας για του χρόνο τον Ιούνιο, αλλά επειδή δεν το έχουμε κλείσει 100% καλύτερα να το πούμε τότε. Τον επόμενο μήνα θ' ανακοινωθεί».

Για τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά γι' αυτόν τον άνθρωπο. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο θα λείπει από την οικογένειά του, αν λείπει από τον υπόλοιπο κόσμο. Έκανε έναν Παναθηναϊκό πολύ μεγάλο, έκανε κόσμο ν' αγαπήσει το μπάσκετ, έκανε φιλάθλους απ' όλες τις ομάδες να τον αγαπάνε. Ό,τι και να πούμε είναι περιττό. Καλό παράδεισο να έχει».

Για τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Εγώ είμαι επιφυλακτικός. Αν δεν δω έργα, δεν μπορώ να πειστώ. Τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε ότι θα γίνουν πράγματα, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ξέρει κανείς τι ξημερώνει. Λόγια, φήμες, ακούγονται πολλά, αλλά θέλουμε να δούμε έργα. Όντως μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι και μπορούν να τον στηρίξουν και να ξανακάνουν μεγάλη την ομάδα. Όσο δεν το βλέπω, όμως, αυτό, δεν μπορώ να το πω...».

Για τον ερχομό των Δώνη και τον Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό: «Για να έχουν πάει, λογικά έχουν πάρει κάποιες εγγυήσεις ότι θα γίνουν κάποια πράγματα.

Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον Παναθηναϊκό. Περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει, ποιος θα την βγάλει από το αδιέξοδο. Είναι πολλά τα θέματα. Βλέπουμε ότι πάει να γίνει μία μεταβίβαση, αλλά δεν προχωράει κάτι. Τα είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα έχει προβλήματα, πρέπει να πληρώσει τους παίκτες, να πληρώσει τρίτους, να πληρώσει την UEFA. Πρέπει να γίνει θαύμα για να είναι αξιοπρεπέστατη η ομάδα την επόμενη χρονιά και να διεκδικήσει ό,τι μπορεί».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Μέχρι το τέλος είχαμε ένα σασπένς και είδαμε έναν τελικό κυπέλλου με δύο μεγάλες ομάδες. Αυτό που έχω ξαναπεί, όσο ι παράγοντες δεν κάνουν στην άκρη και δεν επενδύουν μόνο στις ομάδες, δεν θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο μόνο τότε θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο ενδιαφέρον. Μόνο τότε μπορούμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Διαφορετικά μόνο προς τα κάτω μπορούμε να πάμε».

Για το ποια ομάδα ήταν καλύτερη εκ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Εγώ θεωρώ ότι στον α' γύρο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, ενώ στον β' γύρο ο ΠΑΟΚ με εντυπωσίασε».

Για το αν ήταν κάποια στιγμή ο ίδιος να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Κάτι συγκεκριμένο δεν είχε γίνει. Μόνο μία φιλολογική συζήτηση μεταξύ φίλων».

Για το τι θα μπορούσε να κάνει στο ποδόσφαιρο: «Λίγα πράγματα θα μπορούσα να κάνω. Περισσότερο στο οργανωτικό κομμάτι, να οργανώσουμε τις ακαδημίες».

Για τη σημερινή Εθνική: «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι πως όταν λείπουν από μεγάλα event, χάνουν και οι ίδιοι τη λάμψη τους, παρ' ότι παίζουν σε καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται εκεί. Έχουμε παίκτες, υπάρχει ταλέντο...».

Για τη συμφωνία του Σωκράτη με την Άρσεναλ: «Το περιμέναμε γιατί ακουγόταν κάθε χρόνο. Ήταν θέμα χρόνου, λόγω της σταθερής του πορείας».

Διαβάστε ακόμη...