Ετσι θα είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ στο Champions League

Από metrosport.gr: Ποιες προϋποθέσεις χρειάζεται ο Δικέφαλος για να μπει ως ισχυρός στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Πηγή: metrosport.gr
Ετσι θα είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ στο Champions League

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά τη 2η θέση του Πρωταθλήματος μετά την ευρεία νίκη του επί του Παναθηναϊκού που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

O Δικέφαλος θα βρεθεί στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League της νέας σεζόν, και συγκεκριμένα στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Από του χρόνου, στο συγκεκριμένο γύρο θα συμμετέχουν έξι ομάδες. Μαζί με τον ΠΑΟΚ, εισιτήριο σφράγισαν την Κυριακή τόσο η Βασιλεία, ως δευτεραθλήτρια Ελβετίας, όσο και ο Άγιαξ, ως δευτεραθλητής Ολλανδίας. Οι δυο τους θα είναι σίγουρα ισχυροί, αφού οι δευτεραθλήτριες Τουρκίας, Τσεχίας και Αυστρίας, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν μπορούν να τους εκτοπίσουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει 29.500 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και αυτό δεν του εξασφαλίζει την παρουσία του στους ισχυρούς της κλήρωσης.

Από τα πρωταθλήματα που οι δευτεραθλητές «παίζουν», σε Αυστρία προβάδισμα έχει η Στουρμ Γκρατς ενώ στην Τσεχία η Σλάβια Πράγας ή η Σίγκμα Όλομουτς έχουν πολύ λιγότερους βαθμούς από τον Δικέφαλο.

Ολα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ είναι το τουρκικό Πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί η δευτεραθλήτρια Τουρκίας δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει λιγότερους βαθμούς από τους «ασπρόμαυρους».

Κι αν η , που πιθανότατα θα είναι δεύτερη στην Αυστρία, και που θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση στην Τσεχία, , δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύσει το ίδιο και με τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας.

Για την ώρα, δεύτερη είναι η Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ, σενάριο ευνοϊκό αφού η ομάδα των Αρντά Τουράν, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, Εμρέ Μπελόζογλου, αλλά και του «δικού» μας Στέφανο Ναπολεόνι, έχει χαμηλή βαθμολογία. Για την ολοκλήρωση του τουρκικού πρωταθλήματος απομένουν τρεις αγωνιστικές και στην κορυφή επικρατεί... χαμός, αφού η δεύτερη θέση «παίζεται» μεταξύ τεσσάρων ομάδων, της Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ, της πρωτοπόρου Γαλατάσαραϊ και των Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας, που ακολουθούν.

Για να είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ, θέλει δεύτερη είτε την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (8.500 βαθμοί) είτε τη Φενέρμπαχτσε (23.500 βαθμοί). Αντιθέτως, με δεύτερη την Μπεσίκτας (57.000 βαθμοί) ή τη Γαλατάσαραϊ (29.500 βαθμοί), ο ΠΑΟΚ θα πέσει στους αδύναμους. Με τη Γαλατά, παρά το γεγονός ότι έχουν τους ίδιους βαθμούς, υπερτερεί η τουρκική ομάδα, λόγω καλύτερης βαθμολογίας της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα.

Το να είναι ο ΠΑΟΚ ισχυρός στο συγκεκριμένο γύρο της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, ό,τι και να γίνει στη συνέχεια, θα βρίσκεται σίγουρα τον Σεπτέμβριο σε φάση ομίλων, είτε του Champions League είτε του Europa League. Αυτό θα ισχύσει για πρώτη φορά από του χρόνου, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα αποκλειστούν στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, θα συνεχίσουν απευθείας στους ομίλους του Europa League, και όχι στα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης.

Δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 2ου προκριματικού γύρου:

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Βασιλεία (Ελβετία) 71.000 Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 8.500 *
Άγιαξ (Ολλανδία) 53.500 Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 7.500 *
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 29.500 Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 6.470 *

* Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Η βαθμολογία στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του:

1. Γαλατάσαραϊ 66

2. Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ 65

3. Φενέρμπαχτσε 63

4. Μπεσίκτας 62

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...