Δεν είδε το βίντεο από τα αποδυτήρια!

Από paok24.com: Το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης είναι πενήντα σελίδες και μεταξύ άλλων, εξηγείται και το πως ο Σπύρος Καποδίστριας, δεν έλαβε υπόψιν όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, στο χώρο των αποδυτηρίων.
Πηγή: paok24.com
Δεν είδε το βίντεο από τα αποδυτήρια!
Ο δικαστής ήταν ξεκάθαρο ότι πείστηκε πως η ΑΕΚ τρομοκρατήθηκε, όταν έγινε γνωστή η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήθελε να δει τίποτα, από το υλικό των καμερών ασφαλείας της Τούμπας...

Το σχετικό σημείο του σκεπτικού αναφέρει:

«Περαιτέρω, το αίτημα, το οποίο υπεβλήθη τόσο προφορικώς, όσο και εγγράφως από την εγκαλούμενη-ενιστάμενη Π.Α.Ε., περί προσκομιδής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διευθύνσεως Ασφαλείας Θεσσαλονίκης περαιτέρω οπτικοακουστικού υλικού από το σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας του Γηπέδου της Τούμπας, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις εκφράσεις των προσώπων των μελών της αποστολής της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. η ψυχική τους κατάσταση, κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής του αγώνα, και το γεγονός ότι δεν τελούσαν υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμο. Και τούτο, καθώς η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος δεν κρίνεται σκόπιμη, δεδομένου ότι από το σύνολο του προσμνησθέντος αποδεικτικού υλικού δεν καταλείπεται οιαδήποτε αμφιβολία στο παρόν δικαιοδοτικό όργανο, περί της δυσμενούς ψυχικής καταστάσεως των μελών της αποστολής της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., μετά τα ανωτέρω εκτυλιχθέντα συμβάντα εντός του αγωνιστικού χώρου, που δεν τους επέτρεπε να επανέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε κάθε περίπτωση η πειθαρχικώς εγκαλούμενη-ενιστάμενη Π.Α.Ε. θα μπορούσε ευχερώς να έχει εξασφαλίσει και να έχει εισφέρει το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου να υποστηρίξει λυσιτελώς τους ισχυρισμούς της στην προκείμενη πειθαρχική διαδικασία.

Με βάση, επομένως, τα ως άνω αποδεικνυόμενα πραγματικά περιστατικά, ο διαιτητής του αγώνα έλαβε την νυν προσβαλλόμενη απόφασή του, περί της οριστικής διακοπής του επίμαχου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο Π.Α.Ε. πριν την κανονική λήξη του, διαλαμβάνοντας επαρκείς και ορισμένες προς τούτο αιτιολογίες στο φύλλο αγώνος που συνέταξε. Ειδικότερα, η ως άνω απόφασή του βασίσθηκε στην ορθή εκτίμηση ότι δεν θα μπορούσε να υποχρεωθεί η ομάδα της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να συμμετάσχει στην επανέναρξη και στην ολοκλήρωση του επίμαχου ποδοσφαιρικού αγώνα, λόγω της έντονης ανασφάλειας και του φόβου που δοκίμασαν τα μέλη της, συνεπεία της προπεριγραφόμενης καταστάσεως, η οποία είχε προηγουμένως λάβει χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Και ναι μεν οι συνθήκες που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες του γηπέδου ήταν ομαλές, κατά τον χρόνο της ανακοινώσεως της αποφάσεως οριστικής διακοπής του αγώνα από τον διαιτητή, ωστόσο, τα ως άνω εκτιθέμενα περιστατικά [βίαιη είσοδος του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, συνοδεία εύσωμων ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας, με εριστική και απειλητική διάθεση, επιθέσεις εκ μέρους του σε βάρος των μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε., ενώ αυτός έφερε πυροβόλο όπλο, σε συνδυασμό και με τις ενέργειες του Lubos Michel, καθώς και την εν γένει έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στον αγωνιστικό χώρο] είχαν διαταράξει μόλις προσφάτως τότε την τάξη και τις συνθήκες ασφάλειας στον αγωνιστικό χώρο του Γηπέδου Τούμπας και είχαν επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., οι οποίοι φοβούνταν πως ήταν σφόδρα πιθανή η εκ νέου δημιουργία έκρυθμης και ανεξέλεγκτης καταστάσεως στο γήπεδο, με απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους».

Διαβάστε ακόμη...