Το «χαρτί» της Τούμπας

Από sdna.gr: Είμαστε μπροστά στο δεύτερο γύρο ενός πρωταθλήματος ενδιαφέροντος και ανταγωνιστικού, με τρεις ισχυρούς μνηστήρες και μια σταχτοπούτα.
Πηγή: sdna.gr
Το «χαρτί» της Τούμπας

Ο καθένας ανάλογα των δυνάμεων και των στελεχών του, θα επιχειρήσει να μεγαλώσει τα ποσοστά των πιθανοτήτων του στο μεταγραφικό παζάρι, όπως και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τα προτερήματά του, περιορίζοντας τις ζημιές που μπορεί να του προκαλέσει η αχίλλειος πτέρνα του. Όλοι έχουν κι απ' τα δυο και γι αυτό ο καθένας οφείλει πρώτα να κοιτάξει τον εαυτό του και μετά να δει που βρίσκεται και σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βρει δυο – τρεις παίχτες πρώτης γραμμής, εκεί που το ρόστερ του έχει ανισορροπία (αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, περιφερειακός επιθετικός και στόπερ κατ' αρχάς) και να εκτιμήσει από νέα κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν, τι περαιτέρω ενίσχυση χρειάζεται.

Παρεμπιπτόντως, εφόσον του ΠΑΟΚ (και του Λουτσέσκου) του κάνουν ο Χουλτ, ο Μολέντο, ο Μπεργκ ή ο... Καπνίδης, εμένα μου περισσεύουν. Το μόνο που δεν πρέπει να απασχολεί, είναι αν... "σώζεται" ο (κάθε) Παναθηναϊκός ή όχι σε κάθε κίνηση. Εκτός αν πιστεύουν πράγματι διάφοροι... κοκοβιοί, πως ο Παναθηναϊκός απέκτησε το Σαλπιγγίδη ή το Λάζαρο ή τον Μελίσση για να σώσει τον ΠΑΟΚ κι όχι για να πάρει το πρωτάθλημα και να κάνουν το κομμάτι τους οι πάλαι ποτέ πολυμετοχικοί στον Ολυμπιακό.

Επιπροσθέτως ο δικέφαλος θέλει να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα του, ιδιαιτέρως υπολογίζοντας πως θα υποδεχτεί Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Να παίξει ακόμα πιο ισχυρό το χαρτί της Τούμπας, όπου αν επικρατήσει των άλλων δυο, θα ψάχνουν να καλύψουν αλλού τη χασούρα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα βρουν να το πράξουν...

Θέλει να το κάνει, σχοινοβατώντας ανάμεσα στον κανονισμό για τους πυρσούς και την... ιδεολογική αντίθεση που εκφράζει τοις πράγμασι μερίδα του κόσμου του, καταστρατηγώντας τον. (Εκεί ίσως χρειάζεται μια... εθνική συνεννόηση, αλλά αυτό είναι άλλο... blog.) Κατά βάση όμως θα το πράξει εφόσον βαρύνει κι άλλο σε ανάδειξη ή πρόσθεση κυριαρχικών και ηγετικών προσωπικοτήτων στο παιχνίδι του.

Ο οργανισμός ολόκληρος έχει υποχρέωση επίσης να αποδείξει πως δεν ζαλίζεται όταν πατά κορυφή. Από δω και μπρος θα απαιτείται πολλαπλάσια προσπάθεια για να ανακάμπτει, όποιος τη χάνει. Τέλος, οφείλει να συνεχίσει την αυξημένη συγκομιδή και εκτός έδρας, όπου κατέγραψε τα δυο του διπλά, "κολλητά" και λίγο πριν την διακοπή. Εδώ η δουλειά λέγεται "σφυρηλάτηση μετάλλου" και χτίζεται φάση τη φάση και ματς το ματς – δεν αποκτάται πακέτο.

Κυρίως όμως θέλει να διαφυλάξει την εικόνα του γκρουπ που βγήκε τον τελευταίο μήνα εντονότερα από ποτέ στη σεζόν. Σύνθετη υπόθεση που απαιτούνται αποτελέσματα, δικαιοσύνη, ομοψυχία και λίγη τύχη για να αυγατίζει.

Μετά θα στρέψει το βλέμμα του και στους απέναντι. Όταν σιγουρευτεί πως έχει επιτελέσει το καθήκον του, θα δει αν όλα όσα μάζεψε επαρκούν να φτάσει ψηλότερα από κείνους. Ως τότε όμως, λίγο πρέπει να τον απασχολούν.

Αυτό που εμένα απασχολεί αυτές τις μέρες είναι να "ρουφήξω" οικογενειακές στιγμές. Εύχομαι τα αυτό για όλους και να έχουμε υγεία και αγάπη. Να βοηθάμε όσο και όποιον μπορούμε και να μη μασάμε...

Καλά Χριστούγεννα

Νίκος Τζαντζαράς

Διαβάστε ακόμη...