«Περίμενα πιο πολλά απ’ τον ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Ο Ζάνις Πέινερς μιλάει αποκλειστικά στο INPAOK. O Λετονός φόργουορντ που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ, όντας από τους καλύτερους παίκτες της χρονιάς, αποκαλύπτεται μιλώντας για όλους και για όλα.
Πηγή: inpaok.com
«Περίμενα πιο πολλά απ’ τον ΠΑΟΚ!»

Αναλύει τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου, αλλά και τους λόγους που δεν συνέχισε στον Δικέφαλο. Επίσης μιλάει και για την φετινή ομάδα των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά οι απαντήσεις του:

Φέτος είσαι στην Λιθουανία και στην Λιετκαμπέλις. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος τόσο για την ομάδα.

«Θέλουμε να είμαστε στις 3 καλύτερες ομάδες της χώρα και να περάσουμε τον όμιλο στο Eurocup».

Κάνατε ένα εντυπωσιακό Ευρωμπάσκετ με την Λετονία. Πιστεύεις ότι η χώρα μπορεί να διατηρηθεί εκεί και να γίνει μια μεγάλη δύναμη;

«Λόγω τύχης και απειρίας δεν μπήκαμε φέτος στα μετάλλια. Ωστόσο ναι πιστεύω ότι είμαστε μια νέα ομάδα και στο επόμενο τουρνουά θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Ποια είναι η γνώμη σου για την κόντρα της Euroleague με την FIBA;

«Η FIBA προσπαθεί να κάνει κάτι καλό δίνοντας χρόνο στους παίκτες το καλοκαίρι. Το σύστημα αυτό λειτουργεί και στο ποδόσφαιρο. Από την άλλη όμως δεν είναι καλό να γίνουν προκριματικά χωρίς όλους τους παίκτες. Πιστεύω ότι οι δύο τους θα βρουν μια λύση».

Φέτος παίζεις στο Eurocup πιστεύεις πως είναι στο ίδιο επίπεδο με το Champions League;

«Πάνω κάτω είναι το ίδιο επίπεδο. Όμως στο Γιούροκαπ υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν στην Ευρωλίγκα και έχουν αυτό ως στόχο. Υπάρχουν σίγουρα και μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά πιστεύω ότι το επίπεδο είναι πολύ κοντά».

Ας μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις από την περσινή χρονιά;

«Πέρυσι στον ΠΑΟΚ, ένιωσα τα καλύτερα μου συναισθήματα σαν αθλητής. Είχα την καλύτερη χημεία με τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο ήταν το καλύτερο και φυσικά η πόλη ήταν υπέροχη. Ήταν μια φοβερή εμπειρία που με βοήθησε να αναπτύξω το παιχνίδι μου».

Τι έγινε το καλοκαίρι και δεν συνέχισες στον ΠΑΟΚ;

«Ήθελα να συνεχίσω, αλλά από όταν άλλαξε ο προπονητής και μετά δεν με ξανακαλέσανε. Φαίνεται ότι ήθελε να πάρει παίκτες που είχε δουλέψει μαζί τους. Περίμενα αρκετούς μήνες και τελικά υπέγραψα στην Λιετκαμπέλις, επειδή ήθελα να παίξω στο Eurocup. Στην συνέχεια μίλησα με τον Τέλη Ζουρνατσίδη και όλα είναι πολύ καλά».

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει περισσότερα πέρυσι;

«Αξίζαμε να βρεθούμε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Ελλάδας. Αλλά μας στοίχισε ο τραυματισμός του Σάιμπερτ, επειδή έπρεπε να αλλάξουμε το ρόστερ μας και έτσι χάλασε η χημεία μας. Στην Ευρώπη κάναμε το μάξιμουμ, αποκλειστήκαμε από τους πρωταθλητές, αλλά τους κερδίσαμε στην Πυλαία. Γενικά ήταν μια καλή χρονιά με άσχημο τέλος».

Ποιο παιχνίδι δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Τα παιχνίδια κόντρα στον Άρη φυσικά. Οι οπαδοί ήταν τρελοί για αυτούς τους αγώνες. Πολύ όμορφα ήταν και τα παιχνίδι με την Παρτιζάν».

Ένιωσες πέρυσι το πόσο ιστορική ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και θεωρείς ότι έχει θέσει ξανά στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού;

«Η ιστορία και η παράδοση του ΠΑΟΚ είναι απίστευτη. Σίγουρα πρέπει να γυρίσει ξανά εκεί που ήταν, αλλά με το υπάρχον μπάτζετ, γίνεται φοβερή δουλεία. Είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στην κορυφή».

Έχεις δει φέτος τον ΠΑΟΚ;

«Είδα δύο παιχνίδια. Συγκριτικά με την προετοιμασία περίμενα περισσότερα, αλλά μπορεί να είναι καλύτερα έτσι, γιατί έχεις πιο πολλά πράγματα να διορθώσεις. Οι φετινοί παίκτες είναι πολύ καλοί και έμπειροι. Βλέπω την ομάδα όσο προλαβαίνω και έχω πολλούς φίλους στην Θεσσαλονίκη. Τους εύχομαι τα καλύτερα».

Θα ήθελες να ξαναπαίξεις στον ΠΑΟΚ στο μέλλον;

«Φυσικά και θα ήθελα να ξαναπαίξω στον ΠΑΟΚ. Ίσως έρθω για διακοπές στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.»

Διαβάστε ακόμη...