Μήπως τώρα ξεκινά το βατό πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ;

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή, έχοντας ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά όντας ανέτοιμος αγωνιστικά.
Πηγή: sdna.gr
Μήπως τώρα ξεκινά το βατό πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ;

Τώρα ξεκινούν μεν τα ντέρμπι, αλλά ο «Δικέφαλος» μοιάζει να... ανεβάζει στροφές.

Τώρα ο πίνακας, λέει "πρώτος ο ΠΑΟΚ". Ναι, πέρασε το πιο βατό μέρος των αγώνων του πρώτου γύρου και είχε απώλειες. Ναι, τώρα έχει το "πρόγραμμα – φωτιά" και μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη είναι που πρέπει να τα καταφέρει. Καταρχάς, για τον άτυπο, ψυχολογικό, αλλά και τόσο σημαδιακό τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα". (Από... "πρωταθλητής Αυγούστου", είναι πρόοδος στον πρωταθλητισμό). Ναι, έχει δρόμο ακόμα. Τώρα όμως, ο πίνακας λέει "πρώτος ο ΠΑΟΚ". Και για να πέσει από κει, πρέπει να το επιτρέψει κι ο ίδιος – δεν αρκεί να θέλουν να τον ρίξουν όσοι τον καταδιώκουν.

Και το θεωρητικώς βατό πρόγραμμα μπορεί να πέρασε, αλλά το αληθινά βατό πρόγραμμα, είναι εκείνο που είσαι πρώτα εσύ έτοιμος να αποδώσεις. Δηλαδή, μπορεί να εξαρτάται οπωσδήποτε και από την κατάσταση και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αυτό που θα πάρεις από ένα παιχνίδι, τη δεδομένη στιγμή που το παίζεις στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν πιστεύεις πως είσαι πιο ποιοτικός, η δική σου κατάσταση είναι που καθορίζει τα δεδομένα. Με δυο κουβέντες, "βατό", είναι τελικώς το πρόγραμμα, που είσαι έτοιμος να διεκπεραιώσεις με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, επειδή είσαι "έτοιμος".

Ο ΠΑΟΚ ίσως πήρε λιγότερους πόντους από όσους θα ήθελε με βάση τη δυναμικότητα των αντιπάλων που έπαιξε ως τώρα. Αλλά με μια άλλη ανάλυση, όσους πήρε, τους πήρε όντας ανέτοιμος, ασύνδετος, ψυχολογικά καταρρακωμένος, με αλλαγές προπονητών και κρίσεις ταυτότητας και αυτοπεποίθησης. Οι αντίπαλο που έρχονται είναι ισχυρότεροι, αλλά κάθε μέρα που περνά, είναι υπέρ της ομάδας με το βαθύτερο ρόστερ. Και μπορεί ΚΑΙ αυτό το κείμενο, να κατακλυστεί από αμφισβητίες αυτής μου της πεποίθησης, αλλά όπως πολλές φορές είπαμε: Τα γραπτά, μένουν.

Ο ΠΑΟΚ, πήρε ό,τι πήρε ως τώρα, με τους περισσότερους άσους του ανέτοιμους και εξαφανισμένους. Εχτές μόλις άρχισε και το απαίδευτο μάτι, να καταλαβαίνει, πχ, τι θα πει Μαουρίτσιο... Ο Βιεϊρίνια είναι στο 50% και έγραψε κιόλας δυο ασίστ. Ο Σαμπράνο και ο Ελ Καντουρί αναμένονται, ο Μακ αναζητείται κι ο Κάνιας... καταζητείται. Και η ομάδα ανεβάζει ρυθμό, βελτιώνει ομοιογένεια, προσθέτει μονάδες στις σταθερές των Ρέι, Μάτος και Πρίγιοβιτς, που πήραν βάρος από νωρίς.

Και όσα έκανε, ο κατά φαντασία άλλων χαλίφης του ενός... οφσάιντ, τα έκανε δίχως Βάτσιους και Ευαγγέλου, δίχως σαλτιμπάγκους να πουλάνε καραγκιοζλίκι στις κάμερες, δίχως γελοίες επιθέσεις στην ΚΕΔ, με αξιοπρέπεια, καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και με εμπιστοσύνη στις προθέσεις όλων αλλά και στις δυνάμεις του.

Ναι, το βατό στα λόγια πρόγραμμα του πρώτου γύρου, πέρασε για τον ΠΑΟΚ, που τόσο μπόρεσε. Καθίστε να δούμε τώρα που είναι πρώτος, μήπως μπορεί και καλύτερα... Και κάνει τα δύσκολα εύκολα, τόσο απλά, όσο έκανε το ανάποδο.

Υ.Γ. Είχαμε κάποιον θεατή στη Νέα Σμύρνη με τη φανέλα της... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε αυτήν την αγωνιστική. Έκανε πως τάχα, αυτή είναι η ομάδα που αγαπά ο υπουργός Αθλητισμού κος Βασιλειάδης, παρακολουθώντας τον Πανιώνιο με τον Ολυμπιακό Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα κάνει και τον... Άγγλο για όσα είδε να προκαλούν βία μπροστά στα μάτια του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...