«Λέγαμε ότι θα βγούμε Ευρώπη και στη Σουηδία γελούσαν»

Από sdna.gr : Ο αρχηγός της Έστερσουντ, Μπρούα Νούρι σε μία απολαυστική συνέντευξη στο SDNA μιλάει για το όνειρο που ζει η σουηδική ομάδα, εκφράζει τον σεβασμό του στον ΠΑΟΚ και χαρακτηρίζει... τρελούς τους οπαδούς του Δικεφάλου!
Πηγή: sdna.gr
«Λέγαμε ότι θα βγούμε Ευρώπη και στη Σουηδία γελούσαν»

Τα ποδοσφαιρικά παραμύθια τα ζεις μία φορά και τα ρουφάς ως το μεδούλι. Αυτό κάνει η κυπελλούχος Σουηδίας Έστερσουντ, η οποία ζει το δικό της όνειρο κατακαλόκαιρα. Και δεν είναι... θερινής νυκτός!

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League μόλις πριν δύο χρόνια ανέβηκε στην Αλσβένσκαν, ενώ το 2012 αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Σουηδίας! Μετρώντας μόλις 21 χρόνια ιστορίας, η μικρούλα Έστερσουντ τράβηξε όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης όταν μόλις τον περασμένο μήνα πέταξε έξω τη Γαλατάσαραϊ στη «βόμβα» των προκριματικών του Europa League.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι και μόνο η παρουσία της στα πλέι οφ του Europa League απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί κατόρθωμα ολκής. Και πράγματι κάπως έτσι είναι, όπως τα περιγράφει στο SDNA ο Μπρούα Νούρι. Ο 30χρονος Κούρδος μέσος, αρχηγός της ομάδας και σκόρερ του εκτός έδρας γκολ στο 1-1 με τη Γαλατά, στη μεγαλύτερη νύχτα της ιστορίας της Έστερσουντ.

«Πριν από τρία με τέσσερα χρόνια αγωνιζόμασταν στις μικρές κατηγορίες και τώρα φτάσαμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Το ότι βρισκόμαστε στα πλέι οφ του Europa League πραγματικά σημαίνει τα πάντα για εμάς. Λέγαμε ότι θα βγούμε στην Ευρώπη και εδώ στη Σουηδία γελούσαν. Τώρα και εδώ που έχουμε φτάσει είναι μια μεγάλη επιτυχία για μας και ακόμα περισσότερο θα είναι αν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους.

Ήταν τεράστιο αυτό που πετύχαμε κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Μια μικρή ομάδα, όπως εμείς, απέναντι στους... γίγαντες! Καταφέραμε και πανηγυρίσαμε την πρόκριση μέσα στην Τουρκία σε μία καυτή ατμόσφαιρα, έχοντας νικήσει στη Σουηδία και παίρνοντας ισοπαλία εκεί. Ήταν δύο πολύ μεγάλα αποτελέσματα που μας δίνουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», αναφέρει ο Νούρι στο SDNA.

«Δύσκολα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να το πιστέψουμε»

Ο αποκλεισμός της Γαλατά απέδειξε στους παίκτες της Έστερσουντ ότι αν βάλουν τα δυνατά τους μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Ωστόσο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, απαιτείται άλλη μία κατάθεση ψυχής καθώς η διαφορά δυναμικότητας θα είναι εμφανής. Ο Νούρι σέβεται τον Δικέφαλο, αλλά τονίζει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τον κοιτάξουν στα μάτια.

«Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ένα νέο παιχνίδι και θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να αποδώσουμε στο 100% καθώς είναι μια μεγάλη ομάδα. Αλλά είναι δύο παιχνίδια και πρέπει να το πιστέψουμε. Όλα μπορούν να συμβούν. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μία έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά θα κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ίσως να χρειαστεί να παίξουμε με αντεπιθέσεις, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά ακόμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να έχουμε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Σίγουρα θα πρέπει να προσεγγίσουμε την αναμέτρηση ρεαλιστικά, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι να κάθεσαι πίσω και να περιμένεις τον αντίπαλο. Ελπίζουμε πως θα μας δοθεί η δυνατότητα να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να κάνουμε παιχνίδι», υπογραμμίζει ο Νούρι.

Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας για ό,τι έχει καταφέρει η Έστερσουντ ανήκει στον Άγγλο τεχνικό, Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2011. Ο Νούρι και οι παίκτες της Έστερσουντ οφείλουν πολλά σε αυτόν.

«Ο Γκρέιαμ Πότερ είναι πολύ σημαντικός στην ομάδα μας. Αυτός διαμόρφωσε την ποδοσφαιρική μας φιλοσοφία και μας έκανε καλύτερους ποδοσφαιριστές. Τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε ένας μικρός σύλλογος να έχει τόσο μεγάλα όνειρα», επισημαίνει ο 30χρονος Κούρδος χαφ.

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι... τρελοί»

Όσο για τον Έλληνα συμπαίκτη του στη σουηδική ομάδα, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο που αγωνίστηκε πριν μερικά χρόνια για μία σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο Νούρι πρόσθεσε ότι ήδη τους έχει μιλήσει για την ομάδα και φυσικά για την Τούμπα. Ο Κούρδος μέσος χαρακτηρίζει (με την καλή έννοια φυσικά) τους οπαδούς του ΠΑΟΚ... τρελούς, γνωρίζοντας ήδη για την ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς του Δικεφάλου.

«Ναι, ο Σωτήρης μου έχει πει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι... τρελοί! Χαχα! Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι κάτι που το νιώσαμε και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ. Μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες, αν και το ρόστερ και ο προπονητής έχουν αλλάξει σε σχέση με τότε που βρισκόταν στην ομάδα. Αλλά μας έχει πει ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα και σίγουρα θα είναι δύο δύσκολες αναμετρήσεις».

Διαβάστε ακόμη...