"Σημασία έχει η σωστή διαχείριση της επιτυχίας"

Από paok24.com: Η ομάδα παίδων του ΠΑΟΚ κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο προπονητής των πρωταθλητών, Γιώργος Ζαφειρούδης μίλησε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 για το επίτευγμα της ομάδας του.
Πηγή: paok24.com
"Σημασία έχει η σωστή διαχείριση της επιτυχίας"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Η επιτυχία πάντα έχει σημασία σε ότι έχει να κάνει τη διαχείριση. Αν το διαχειριστούν σωστά τα παιδιά, θα έχουν μεγάλο κέρδος. Πρέπει να μαθαίνουν όλα τα παιδιά να δουλεύουν σε αυτό που αγαπούν".

Για τη σημασία της διαχείρισης: "Σε αυτές της ηλικίες επειδή τα παιδιά έχουν πάρα πολλές επιρροές, από τους γονείς, τους ατζέντηδες, τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, το σχολείο, είναι δύσκολα διαχειρίσιμο όλο αυτό. Θα πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και πολύ συγκρατημένοι".

Για το ρόλο των προπονητών: " Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Θα ήθελα να σας πως ότι ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με νέα παιδιά και ένιωσα ότι δεν είναι 100% δικοί μου οι παίκτες μου. Μέχρι ένα σημείο το θεωρώ φυσιολογικό, ότι δεν ήταν έτσι. Ένιωσα ότι ήταν απόλυτα δικοί μου μόνο στο παιχνίδι με τον Δούκα. Με κάποιο μαγικό τρόπο έπαιξαν όπως παίζουν επαγγελματίες άνδρες παίκτες. Εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια το προπονητικό πλάνο. Έμεινα έκπληκτος με αυτό που είδα. Εγώ τους συμπεριφέρθηκα σαν να ήταν άνδρες, δεν άλλαξα κάτι στην προσέγγιση μου".

Για το τι κρατάει από τη φετινή χρονιά: "Σήμερα που έχουν τελειώσει όλα, μετά από 377 μετρημένες προπονήσεις, μετά από 59 επίσημους αγώνες νιώθω πάρα πολύ γεμάτος που μοιράστηκα συναισθήματα με μικρά παιδιά".

Για το τι βλέπει για το μέλλον: "Ειδικά για αυτή την ηλικία, εγώ λέω τους παίκτες μου να απολαμβάνουν στο 90% το παρόν και να σκέφτονται 10% το μέλλον. Από τώρα όλοι κοιτάνε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλοι έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο. Χάνουν όμως το παρόν. Αν δεν κοιτάξεις το παρόν δεν θα έχεις μέλλον. Δουλεύοντας το μέλλον θα έρθει, είναι σίγουρο. Πρωταθλητισμός και απόλαυση πάνε μαζί, αν δουλεύεις σωστά".

Διαβάστε ακόμη...