«Απόλυτα πετυχημένος ο Ίβιτς, πρέπει να μείνει» (audio)

Απο metrosport.gr : Στο στούντιο του Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» με τον Γιώργο Μπούζο φιλοξενήθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα που προέκυψε με τον Βλάνταν Ίβιτς στον Δικέφαλο.
Πηγή: metrosport.gr
«Απόλυτα πετυχημένος ο Ίβιτς, πρέπει να μείνει» (audio)

Χαρακτήρισε απόλυτα πετυχημένη την παρουσία του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος, όπως εκτιμά, πρέπει να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, σκιαγράφησε το προφίλ του ιδανικού προπονητή για τον Δικέφαλο σε περίπτωση οριστικού «διαζυγίου» με τον Ίβιτς, ενώ σχολίασε επίσης και την κατάσταση σε Άρη, Ηρακλή και την Εθνική μας ομάδα ενόψει του αποψινού (09/06, 21:45) αγώνα με τη Βοσνία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στο ποδόσφαιρο άνθρωποι όχι για να το βοηθήσουν, αλλά να επωφεληθούν από αυτό. Για τον σκοπό αυτό μπλέκουν και αλλοιώνουν συνειδήσεις των νέων αθλητών και προπονητών που πιθανό να έχουν μια χρηματική ανάγκη. Μάλιστα, κάνουν τις επιλογές τους με τέτοια λογική για να μπορούν να επηρεάσουν. Υπάρχουν, βεβαίως, και εξαιρέσεις και σωματεία που δουλεύουν σωστά. Όμως οι περισσότερες ομάδες έχουν χάσει αυτό το πνεύμα. Οι περισσότεροι παράγοντες μπήκαν στο ποδόσφαιρο για να επωφεληθούν. Γι’ αυτό και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζουν οι μεγάλες ομάδες. Και αν οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει ποτέ. Από ότι βλέπω ο καθένας από αυτούς χαράζει τον δικό του μοναδικό δρόμο μακριά από τους άλλους. Και το προϊόν συνεχώς βυθίζεται, πράγμα το οποίο είδαμε και στα πλέι οφ. Ακούγεται τώρα τελευταία ότι γίνεται μια συζήτηση για να μειωθούν οι ομάδες. Δηλαδή να παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ με τον Άρη, αν βγει, και το υπόλοιπο κομμάτι να μειωθεί. Ίσα ίσα πρέπει να διευρυνθεί το υπόλοιπο κομμάτι. Όταν έπαιζα εγώ, όλοι οι παίκτες έβγαιναν από την επαρχία. Θέλουν να μειώσουν τις ομάδες για να παίζουν μεταξύ τους οι μεγάλοι και να παίρνουν τα λεφτά της Super League. Ας πάρουν ένα εκατομμύριο λιγότερα οι μεγάλοι, και να πάρουν τα χρήματα αυτά οι μικροί για να δυναμώσουν. Δεν επιτρέπουν, όμως, τις μικρές ομάδες να δυναμώσουν. Οι μεγάλες ομάδες μπορούν να βρουν χρήματα και από άλλους πόρους».

Για το αν δέχθηκε πρόταση συμμετοχής σε στημένο παιχνίδι: «Όσοι θέλουν να λειτουργήσουν έτσι ξέρουν ποιες πόρτες θα χτυπήσουν. Την πόρτα τη δική μου, όπως και άλλων συναδέλφων και παικτών που λειτουργούν για το καλό του ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να την χτυπήσουν ποτέ. Άλλο το να έχουμε παίξει π.χ. ένα παιχνίδι που να είναι το τελευταίο του Πρωταθλήματος και εμείς να είμαστε αδιάφοροι, ενώ ο αντίπαλος καίγεται για τη νίκη. Μπορεί να μην ήμασταν τόσο φανατισμένοι και να το κέρδισε ο αντίπαλος που το ήθελε και περισσότερο. Αυτό δεν είναι αλλοίωση. Τέτοια μπορούν να συμβούν πολλές φορές. Μια ομάδα να είναι αδιάφορη βαθμολογικά και ο αντίπαλος αν και χειρότερος να κερδίσει».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Είναι πετυχημένος 100% ο Βλάνταν Ίβιτς, αφού οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε έναν τίτλο που είχε χρόνια να κατακτήσει. Έπρεπε να μείνει ο Ίβιτς, άσχετα αν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά σε αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει έναν τίτλο. Βέβαια, στα πλέι οφ τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Με πρόεδρο τον Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ απέκτησε άλλη δυναμική και κάποια στιγμή θα έρθει και το Πρωτάθλημα και μια καλύτερη πορεία και στην Ευρώπη. Το πότε θα συμβεί αυτό κανείς δεν ξέρει. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, έγιναν και πολλά λάθη. Τα τελευταία πέντε χρόνια όταν έφτανε να διεκδικήσει τον στόχο στα πλέι οφ έδιωχνε τον προπονητή και έβαζε αυτόν την β’ ομάδας. Τα λάθη δεν έγιναν μόνο αγωνιστικά από ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά και από τους παράγοντες. Το να διώχνεις τον προπονητή και να βάζεις στη θέση του τον προπονητή της β’ ομάδας χωρίς εμπειρίες είναι πολύ μεγάλο λάθος. Από τα λάθη μαθαίνεις, βέβαια. Τα πράγματα πήγαν καλύτερα φέτος. Ο Ίβιτς στηρίχθηκε και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση ενός στόχου που είχε πολλά χρόνια να επιτευχθεί. Έχω την εντύπωση πως έπρεπε να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνει. Πιθανόν τώρα να πάρει έναν προπονητή που θα ταιριάξει και παίκτες ικανούς να οδηγήσουν την ομάδα ψηλότερα. Αλλά και με τον Ίβιτς εκτιμώ πως τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα και με τον Ίβιτς».

Για το προφίλ του προπονητή που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει έναν προπονητή, ο οποίος να έχει εμπειρίες αλλά να μην είναι και 70 χρονών. Να μην έρθει εδώ για τα ένσημά του. Μπορεί να βρει έναν νεότερο με φιλοδοξίες κι ας μην έχει τις περγαμηνές του 70ρη. Με όρεξη για δουλειά, να έχει περάσει από πάγκους, να έχει ζυμωθεί στον Πρωταθλητισμό. Αν βάζαμε στη ζυγαριά Έλληνα με ξένο, εγώ θα έλεγα ας ψάξει να βρει έναν Έλληνα τέτοιο. Εγώ θα έπαιρνα έναν Έλληνα προπονητή και θα τον στήριζα όπως στήριξε η διοίκηση τον Στέφενς και τον Ίβιτς. Πριν από έναν χρόνο ο ΠΑΟΚ πήρε έναν Κροάτη, τον Τούντορ που δεν είχε προπονητική εμπειρία. Ήρθε εδώ, ο ΠΑΟΚ έχανε τα παιχνίδια το ένα πίσω από το άλλο και ο πρόεδρος έλεγε “αυτός είναι ο προπονητής μας”. Γιατί να μην ήταν ένας Έλληνας στη θέση του; Δείτε τι έγινε στον Παναθηναϊκό. Είχε έναν Ιταλό με όνομα που ήρθε από το Καμπιονάτο και τον βύθισε οικονομικά. Πήρε έναν Έλληνα προπονητή που δεν δούλευε σε μεγάλες ομάδες. Έβαλε τα πράγματα σε τάξη και με νέα παιδιά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην παίρνει το Πρωτάθλημα, αλλά έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Γιατί να πάω στον απίθανο Ιταλό που θα με χρεώσει και να μην φέρω έναν Έλληνα και να τον στηρίξω; Και θα δώσω και μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και στον κόσμο πως αυτός είναι ο προπονητής μου. Γιατί κι αυτός θα κάνει λάθος».

Για την προοπτική αποχώρησης του Ίβιτς: «Θα είναι λάθος του Ίβιτς αν φύγει από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο σωματείο με υψηλούς στόχους. Ξεκίνησε την προπονητική του πορεία σε μια τέτοια ομάδα και όχι στη Β’ και τη Γ’ Εθνική να ταλαιπωρηθεί. Θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να βρεθεί μια χρυσή τομή. Είναι ο πιο κατάλληλος. Γνωρίζει την ομάδα και ποιοι πρέπει να έρθουν. Αν έρθει ένας νέος τεχνικός, θα χρειαστεί η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή».

Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής έκανε μια ηρωική προσπάθεια και συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή που πέτυχαν τον στόχο της παραμονής. Τώρα, βέβαια, έμπλεξαν σε περιπέτειες, οι οποίες, όμως, δεν αφορούν το αγωνιστικό. Ας ελπίσουμε ότι ο Ηρακλής θα παραμείνει στην κατηγορία».

Για τον Άρη: «Ο Άρης περνά μια περιπέτεια διοικητική. Αγωνιστικά μπερδεύτηκε από την αρχή, δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν. Δεν λέω ότι φταίει μόνο ο Αναστόπουλος. Φταίνε όλοι. Όταν δεν υπάρχει υγιής διοικητική κατάσταση μπλέκονται όλα, και το αγωνιστικό. Ο Άρης πρέπει να μπει σε σωστές βάσεις από την αρχή, η διοίκηση να μην έχει θέματα με το οικονομικό και έτσι και ο κόσμος σιγά σιγά θα πάει και στο γήπεδο. Όλα οφείλονται στη διοίκηση. Αν η διοίκηση λειτουργήσει σωστά, θα λειτουργήσει σωστά και το αγωνιστικό και ο Άρης θα επανέλθει στη Super League».

Για την Εθνική: «Ο Σκίμπε είναι μεν ξένος, όμως μπήκε γρήγορα στην ελληνική νοοτροπία. Έχει δίπλα του και κάποιους ανθρώπους που τον έχουν μυήσει στην ελληνική νοοτροπία. Έχουν καταλάβει πως μόνο με ομαδικό πνεύμα η Εθνική θα πάει μπροστά. Πρέπει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τη Βοσνία. Έστω και την ισοπαλία που θα μας επιτρέψει να είμαστε πάνω στη βαθμολογία από τους Βόσνιους».

Ακούστε όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργίου στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Διαβάστε ακόμη...