Πλακωθείτε στα αποδυτήρια και στις κερκίδες, όχι στον αγωνιστικό χώρο

Απο sdna.gr : Το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια του Πανθεσσαλικού, στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, είναι μνημείο ορθής απονομής δικαιοσύνης. Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.
Πηγή: sdna.gr
Πλακωθείτε στα αποδυτήρια και στις κερκίδες, όχι στον αγωνιστικό χώρο

Ήθελα να ήξερα φίλοι μου πότε θα έρθει η ώρα σε αυτή τη χώρα να αναγνωρίσουμε το έργο των ανθρώπων που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι στην Ελλάδα δυο κλάδοι επαγγελματιών κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν έχει κανείς να τους προσάψει το παραμικρό: Οι δικαστές και οι ταξιτζήδες. Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου και αμέσως άρχισε η γκρίνια και η ισοπέδωση, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική απόφαση που ανοίγει νέους δρόμους στις κοινωνικοπολιτικές έρευνες για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας. Και αντί να συγχαίρουμε γι’ αυτό την Επιτροπή τη λοιδορούμε και ζητάμε και τα ρέστα. Και πρώτοι εμείς δηλαδή.  

Το σκεπτικό της απόφασης χαρακτηρίστηκε αυθαίρετα από τους άπιστους Ασβεστάδες (στο αποκλειστικό τους ρεπορτάζ), ως έωλο:   

«Σε ένα έωλο σκεπτικό το οποίο μάλλον δύσκολα θα σταθεί σε δεύτερο βαθμό, κατέληξε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αναφορικά με τα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου και τις ποινές που εν τέλει επιβλήθηκαν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ». Σε πρώτη φάση ας κάνουμε όλοι τον σταυρό μας σαν τον Ντάνο που δέησε να καταλήξει η επιτροπή και να πάρει μια απόφαση πριν την έξοδο της Ελλάδας απ’ τα μνημόνια (2087). Γιατί όπως το πήγαινε, αν καθυστερούσε λίγο ακόμα θα ‘χαμε δει ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, γήπεδο ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, τη Λάουρα να τερματίζει σε αγώνισμα και τον Ρινάλντι να σκοράρει και μετά την απόφαση.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι αποδείχτηκε πως όλοι (όσοι δεν καίνε φούρνους) είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Αν έχεις στο ενεργητικό σου under 0,5 καψίματα φούρνων, μπορείς να ελπίζεις βάσιμα ότι θα τιμωρηθείς παραδειγματικά και δεν θα ξανασηκώσεις κεφάλι για 1-2 χρόνια.  

Και μπορεί κάποιοι να μην κατάλαβαν στην αρχή γιατί η ποινή ήταν τόσο βαριά μόνο για τον ΠΑΟΚ, αφού στο τανγκό και στα επεισόδια, χρειάζονται δυο, όμως σύντομα ήρθε το σκεπτικό της απόφασης για να ξεκαθαρίσει οριστικά την κατάσταση:

«Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και για το γεγονός αυτό του επιβλήθηκε αφαίρεση 3 βαθμών και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, όμως, θεωρήθηκε και υπότροπος για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου από τον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η ΑΕΚ από την άλλη δεν τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, παρά μόνο για εκτεταμένα στις κερκίδες. Παράλληλα, δεν κρίθηκε υπότροπη λόγω των περσινών επεισοδίων με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, διότι εκείνα ήταν “εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου”, δηλαδή το παράπτωμα ήταν διαφορετικό».

Χρήσιμα συμπεράσματα απ’ το σκεπτικό της Επιτροπής και τις τελευταίες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

1) Παίξτε τις μπουνιές ελεύθερα στις κερκίδες, μαδογενιαστείτε, δείτε τον αντίπαλο όπως ο Κολτσίδας τα αντίπαλα σέντερ φορ, αλλά προς Θεού, μην μπείτε στον αγωνιστικό χώρο. Όχι ξύλο, όχι βεγγαλικά, σε θάλασσες και τερέν. Για να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε τα αληθινά μπουνίδια μόνο στις κερκίδες.

2) Με βάση τον αντικαπνιστικό νόμο απαγορεύεται το κάπνισμα του αντιπάλου (που έχει πάρει φωτιά από βεγγαλικό) εντός αγωνιστικού χώρου. Εκτός του δίνετε και καταλαβαίνει.

3) Αν έχετε τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, μπορείτε να στήσετε ελεύθερα αερογέφυρες για να γυρίσετε το σίκουελ του «Καράτε Κιντ» εκτός αγωνιστικών χώρων. Αν το κάνετε εντός θα θεωρηθείτε υπότροποι και θα τιμωρηθείτε.

4) Στα επεισόδια πήραν μέρος μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ (όσοι είχαν διακριτικά της ΑΕΚ ήταν μεταμφιεσμένοι ΠΑΟΚτζήδες που ετοιμάζονταν για το “Your Face Sounds Familiar”). Έμαθαν ότι άνοιξαν θέσεις στο χαλιφάτο και πλακώνονταν για το ποιος θα προλάβει να γίνει πρώτος «νέος χαλίφης».

5) Εντός αποδυτηρίων μπορείτε να πλακώσετε μέχρι τέσσερις (πάνω από τέσσερις θεωρείται σχέση). Και αν βαριέστε εσείς, μπορείτε να στείλετε την επιτροπή υποδοχής με τους άλαιμους καβαλάρηδες, που ο καλύτερος από δαύτους έχει στείλει 8 πελάτες στη Νικολούλη και 312 στη Βίκυ Χατζηβασιλείου (“Έχεις –τσιμεντένιο-Πακέτο”).

6) Για να αφαιρεθούν βαθμοί πρέπει οι under 5 ξυλοφορτωμένοι να έχουν βγει νοκ άουτ και να έχουν μεταφερθεί εκτός αποδυτηρίων από τους τραυματιοφορείς της Λάρισας για να εξεταστούν από τον ιατρό Τάκη Τσουκαλά (νέος παρουσιαστής της εκπομπής του Mega “Όλα για την υγεία μου”). Εφόσον κρίνει ότι είναι πιο υγιείς και απ’ τον Εσιέν και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά στο ρινγκ, δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσης βαθμών. Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Διαβάστε ακόμη...