Τα «μπέρδεψε» το Ρέθυμνο

Από paok24: O ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολη αποστολή αύριο στην έδρα του Ολυμπιακού, με τα σημερινά παιχνίδια να τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα όσον αφορά την τελική του κατάταξη, ενόψει πλέι οφ.
Πηγή: paok24.com
Τα «μπέρδεψε» το Ρέθυμνο

Ο Άρης νίκησε στο Παλέ τον Απόλλωνα Πάτρας με 79-70 και με ένα παιχνίδι περισσότερο, είναι στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 14-10. Ο Κολοσσός ήταν «θύμα» της έκπληξης της αγωνιστικής, καθώς ηττήθηκε στη Ρόδο από το Λαύριο με 63-79 κι έτσι, ουσιαστικά έχασε το «τρένο» τόσο της τέταρτης όσο και της πέμπτης θέσης, όντας πλέον στο 12-12, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο 13-10 με παιχνίδι λιγότερο, έχοντας και την ισοβαθμία με τους Ροδίτες.

Σπουδαίο «διπλό» πήρε το Ρέθυμνο, στην έδρα του Κόροιβου Αμαλιάδας, με 67-78, το οποίο Ρέθυμνο με ένα παιχνίδι περισσότερο είναι στην έκτη θέση σήμερα, αλλά την άλλη αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό… Το Ρέθυμνο είναι η μοναδική ομάδα που έχει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει κάποια μεγάλη έκπληξη με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και γίνει το λογικό, δηλαδή δική του νίκη επί του Κόροιβου εντός έδρας την άλλη αγωνιστική και πάρει μέχρι μία νίκη το Ρέθυμνο στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (Παναθηναϊκός εντός, Δόξα Λευκάδας εκτός), τότε, είναι σίγουρα πέμπτος, δεδομένου ότι ο Κολοσσός έμεινε εκτός μάχης, με την ήττα του σήμερα.

Όσο για την τέταρτη θέση; Η νίκη που πήρε το Λαύριο σήμερα στη Ρόδο, το κρατάει «ζωντανό» στη μάχη για την όγδοη θέση και του δίνει κίνητρο την επόμενη αγωνιστική, που υποδέχεται τον Άρη. Ωστόσο, η τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο, δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, με τον Άρη να παίζει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με το Λαύριο και να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νέο τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ, οι πρώτοι τέσσερις της κανονικής περιόδου, δεν παίζουν στην πρώτη φάση. Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει πέμπτος, αντιμετωπίζει τον όγδοο (σήμερα είναι ο Προμηθέας Πάτρας) με πλεονέκτημα έδρας και η πρόκρισης κρίνεται στις δύο νίκες. Αν τερματίσει τέταρτος στην κανονική περίοδο, δεν αγωνίζεται στην πρώτη φάση και περιμένει το νικητή του ζευγαριού 5-8, με πλεονέκτημα έδρας…

Διαβάστε ακόμη...