Τι κάνουν οι… μάγκες της Γενεύης;

Από inpaok.com: Πριν από 26 χρόνια μας έκαναν υπερήφανους κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πόσοι όμως από αυτούς ασχολούνται ακόμα με το μπάσκετ;
Πηγή: inpaok.com
Τι κάνουν οι… μάγκες της Γενεύης;

Μερικοί από τους πρωταγωνιστές του τελικού βρίσκονται ακόμα στην πρώτη γραμμή, όπως για παράδειγμα οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκος Σταυρόπουλος που είναι μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ ή ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Κάποιοι άλλοι, εξακολουθούν να ασχολούνται με το μπάσκετ, έχοντας αναλάβει ρόλο προπονητή, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν πλέον καμία επαφή με το άθλημα και έχουν αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ντράγκαν Σάκοτα

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος του προπονητικός σταθμός στην Ελλάδα, για να ακολουθήσουν ακόμα επτά ομάδες. Σήμερα είναι επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΑΕΚ.

Σάκης Λάιος

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στον τελικό της Γενεύης, είναι σήμερα καθηγητής Πανεπιστημίου το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αχιλλέας Μαματζιόλας

Δεν είχε συμμετοχή στον τελικό, αλλά ήταν στο ρόστερ της ομάδας. Σήμερα εργάζεται ως τελωνειακός στα σύνορα με την Αλβανία στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας και δεν ασχολείται καθόλου με το μπάσκετ.

Νίκος Σταυρόπουλος

Ο «μάτζικ» ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας αλλά και του τελικού. Από το 2009 έχει επιστρέψει στον ΠΑΟΚ έχοντας αναλάβει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

Νίκος Μπουντούρης

Έμεινε στον ΠΑΟΚ για σχεδόν 10 χρόνια (1989-1998) και κατέκτησε συνολικά τέσσερις τίτλους. Σήμερα έχει την δική του ακαδημία μπάσκετ στα Βριλήσσια.

Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο ζωντανός θρύλος του Δικεφάλου και μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού του «Πατινουάρ ντε Βερνέ» με 31 πόντους, είναι από τον Ιούνιο του 2011 ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Νίκος και Τομ Κατσίκης

Ο ΠΑΟΚ έδωσε μάχη για να φέρει τους ομογενείς αδερφούς Κατσίκη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1990, αλλά εκείνοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Έτσι κι αλλιώς πάντως, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αμερική και είναι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Νιου Τζέρσεϊ.

Κεν Μπάρλοου

Ο τελικός της Γενεύης ήταν το πρώτο ματς που παρακολούθησε από κοντά ο μόλις 40 ημέρων γιος του, Κέσλεϊ, ο οποίος αποτέλεσε την αφορμή για την τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, καθώς πλέον αγωνίζεται στα Τρίκαλα. Ο Κεν είναι αντιπρόεδρος σε διάφορα κοινωνικά θέματα σε ένα λύκειο της Ιντιανάπολις, ενώ έχει ασχοληθεί και με την προπονητική σε επίπεδο ακαδημιών.

Τζον Κόρφας

Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ, οπότε δεν έπαιξε στον τελικό. Σήμερα βρίσκεται στην Αμερική μαζί με τον γιο του, Στέφανο, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του, καθώς θητεύει στο ίδιο λύκειο με τον «Τεν-Τεν», Σαν Μάρκος.

Πιτ Παπαχρόνης

Έχει φύγει εδώ και χρόνια από την Ελλάδα και ζει στην Αμερική με τη σύζυγο του και τις δυο του κόρες. Εξακολουθεί να ασχολείται με το μπάσκετ, καθώς είναι προπονητής της γυναικείας ομάδας του Edmond North High Scholl στο Μαϊάμι.

Γιώργος Μακαράς

Στο τελικό αναγκάστηκε να παίξει ακόμα και στη θέση του σέντερ, λόγω των προβλημάτων με τα φάουλ που αντιμετώπισαν οι Φασούλας και Παπαχρόνης. Σήμερα, ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στις Σέρρες και έχει μία εταιρεία επεξεργασίας ξύλου.

Παναγιώτης Φασούλας

Μετά την πολιτική του καριέρα, η οποία το 2006 τον έφερε στο Δημαρχείο του Πειραιά, εκτελεί σήμερα χρέη υπεύθυνου διεθνών δημοσίων σχέσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μέμος Ιωάννου

Από το περασμένο Οκτώβριο, είναι προπονητής στον Χολαργό, που αγωνίζεται στην Α2, ενώ ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές με το Ποτάμι.

Γιωργος Βαλαβανίδης

Σε ηλικία 17 ετών, βρέθηκε στην 10άδα του τελικού, καθώς ο Τζον Κόρφας και τα αδέρφια Κατσίκη δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Σήμερα, είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ συνεχίζει το μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη...