Το επίσημο έγινε ...φιλικό!

Από novasports.gr: Η 18η Μαρτίου του 1973 είναι μια ξεχωριστή ημέρα στην ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αφού οι δύο ομάδες δεν βρέθηκαν αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα, αλλά σε ...φιλικό!
Πηγή: novasports.gr
Το επίσημο έγινε ...φιλικό!

Λίγες ημέρες νωρίτερα οι Πράσινοι είχαν τιμωρηθεί από την ΕΠΟ με μηδενισμό δύο αγώνων, εξαιτίας σοβαρών περιστατικών που είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένας εξ' αυτών των αγώνων ήταν η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι διοικήσεις των δύο ομάδων ως αντίδραση σε εκείνη την απόφαση και σε σειρά γεγονότων που είχαν συμβεί μέσα στη σεζόν, αποφάσισαν να αγωνιστούν σε φιλική αναμέτρηση στη Λεωφόρο την ημέρα που ήταν προγραμματισμένος αρχικά ο επίσημος αγώνας, προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους 20.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Το τελικό αποτέλεσμα 3-3 (2' Γράμμος, 19' Ντεμέλο, 81' Βερόν - 3' Αποστολίδης, 14' και 76' Παρίδη), οι φίλοι του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με θέρμη τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ το Τριφύλλι έχασε στα χαρτιά με 0-2 ένα παιχνίδι που δεν διεξήχθη ποτέ ...επίσημα.

Διαβάστε ακόμη...