«Μπιζίμ ΠΑΟΚ» κι από Τούρκο σκηνοθέτη

Από paok24.com:Ο Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ φωτογραφήθηκε στο 57ο ΦΚΘ με φανέλα ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Μπιζίμ ΠΑΟΚ» κι από Τούρκο σκηνοθέτη

Είναι Τούρκος σκηνοθέτης 11 εξαιρετικών ταινιών, αναμορφωτής του νέου τούρκικου σινεμά, πολιτικός κρατούμενος για τρία χρόνια εξαιτίας του πραξικοπήματος του '80, οπαδός της Μπεσίκτας και... του ΠΑΟΚ!
Αναφερόμαστε στον Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ του οποίου την πλήρη ρετροσπεκτίβα παρουσιάζει φέτος το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Τούρκος δημιουργός είναι στη Θεσσαλονίκη την οποία αγαπάει και επισκέπτεται συχνά, γεγονός που γνώριζαν οι υπεύθυνοι του θεσμού, όπως γνώριζαν και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, την Μπεσίκτας και τον ΠΑΟΚ! Ετσι φρόντισαν και του έκαναν σε συνεργασία με την ΠΑΕ, δώρο μια φανέλα με το επώνυμό του τυπωμένο στην πλάτη και του την χάρισαν στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στην πόλη μας.

«Ο ΠΑΟΚ μου χάρισε μια φανέλα της ομάδας, με την οποία είναι αδελφή ομάδα η Μπεσίκτας, κάτι που με έκανε να αισθανθώ ευτυχισμένος», δήλωσε ο Ντεμίρκουμπουζ και αποκάλυψε πως όνειρό του είναι να κάνει μια ταινία για την τούρκικη ομάδα, απλώς δεν έχει βρει ακόμη κάποιο δυνατό θέμα.

Οπως καταλαβαίνετε, το φετινό 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι «άκρως ασπρόμαυρο». Η αρχή έγινε με την ασπρόμαυρη αφίσα που σχεδίασε ο Δημήτρης Παπάζογλου, art director και designer του βραβευμένου περιοδικού του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «90 χρόνια ΠΑΟΚ: νοσταλγώντας το μέλλον», του Νικόλα Τριανταφυλλίδη (με sold out στις προβολές) και κλείνει με τον Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ να φωτογραφίζεται με τα ασπρόμαυρα.

«ΠΑΟΚ, εκδρομές και σινεμά / έτσι μάθαμε από παιδιά...»

Διαβάστε ακόμη...