Κατάθεση ψυχής από τον Βασίλη Κουρνέτα!

Από paok24.com: Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού βόλεϊ τα τελευταία 20 χρόνια.
Πηγή: paok24.com
Κατάθεση ψυχής από τον Βασίλη Κουρνέτα!

Πλέον έχει "κρεμάσει" τα αθλητικά παπούτσια, ωστόσο πριν γίνει αυτό και την ώρα που κάποιοι τον θεωρούσαν... "τελειωμένο", ήρθε στην Θεσσαλονίκη και πήρε τρεις τίτλους με τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Κουρνέτα, ο οποίος λίγους μήνες μετά την απόφαση του να σταματήσει το βόλεϊ, μιλάει στο PAOK24 για όλα όσα έζησε στο τμήμα του "Δικεφάλου".

Αναφέρεται στην αγάπη που πήρε από τον κόσμο της ομάδας, μιλάει για τη νέα του ζωή, σχολιάζει την πρόσφατη ατάκα του Χάρι Γκόμεζ προς το πρόσωπο του, ενώ ξεκαθαρίζει πως: «όταν μπουν όλα στην ευθεία, θέλω να ασχοληθώ με κάτι στον αθλητισμό το οποίο θα με γεμίζει».

Αρχικά σχολίασε την πρόσφατη βράβευση του στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι: "Είναι σίγουρα σημαντικό και όμορφο μετά από μια τόσο μεγάλη διαδρομή να αναγνωρίζεται η προσπάθεια σου. Ειδικά όταν επιβραβεύεσαι από την Ένωση των Σωματείων, δηλαδή από τις ομάδες αλλά και από όλο τον χώρο του αθλήματος. Είμαι χαρούμενος πολύ για αυτή την βράβευση".

Ερωτηθείς για το αν έχει πλέον ελεύθερο χρόνο: "Ο Βασίλης δεν έχει και πολύ χρόνο ελεύθερο! Κάποιες άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι αυτή την στιγμή σε προτεραιότητα. Δεν έχω καταφέρει το κομμάτι του αθλητισμού να το έχω ενεργό στη ζωή μου αυτή την στιγμή και είναι μια από τις άμεσες μου προτεραιότητες. Συνεχίζω την δουλειά μου αυτή την ώρα, είναι και μια περίοδος όπου με την οικογένεια μου προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με την έναρξη των σχολείων, γενικά μια περίοδος όπου δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για τον αθλητισμό. Για μένα είναι τρόπος ζωής ο αθλητισμός και θέλω να συνεχίσει να υπάρχει. Θέλω να πιστεύω πως όταν θα μπουν όλα σε μια ευθεία και θα ηρεμήσουμε, να μπορέσω να ασχοληθώ και εγώ με κάτι το οποίο θα με γεμίζει, είτε με τον βόλεϊ είτε κάτι άλλο στον αθλητισμό".

Για το φετινό πρωτάθλημα της Volley League, είπε: "Τα πρώτα δείγματα είναι ότι οι ομάδες που διεκδικούν τις πρώτες θέσεις, ειδικά τα μεγάλα ονόματα, ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δείχνουν ενισχυμένοι. Έχω την πεποίθηση ότι πηγαίνουμε σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όσον αφορά τις πρώτες ομάδες. Παράλληλα Κηφισιά και Σύρος δείχνουν ότι θέλουν να παραμείνουν κοντά και να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους. Μακάρι να φανεί και αγωνιστικά όλο αυτό, γιατί τα πάντα είναι τώρα θεωρίες, όλα κρίνονται στον... αγωνιστικό χώρο".

Σχετικά με το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, τόνισε: "Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει σίγουρα πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν έχει διαμορφωθεί το πλήρες ρόστερ από ότι κατάλαβα. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει αν όχι τώρα το Δεκέμβριο, να πάρει τον 4ο ξένο που απομένει. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια αρκετά έμπειρη ομάδα λόγο της παρουσίας αθλητών που έχουν μεγάλες παραστάσεις, όπως ο Πέτκοβιτς και άλλοι. Έχει πλήρες ρόστερ σε σχέση με άλλες χρονιές, πήρε και τον Παπαδόπουλο, ξεκινάει τη χρονιά με τέσσερις κεντρικούς ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς, οπότε είναι πιο γεμάτος, πιο έμπειρος. Με την ενίσχυση και του ξένου ακραίου, θα ξέρουμε τι μπορεί να διεκδικήσει. Φυσικά η παρουσία των Γκόμες, Σαφράνοβιτς μειώνει τον χρόνο προσαρμογής και δεσίματος, καθώς πέρασαν επιτυχώς από το τμήμα πριν δυο χρόνια".

Για το γεγονός πως ο Χάρι Γκόμεζ τόνισε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ότι επιθυμεί να παραμείνει ο Κουρνέτας στην ομάδα γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει συνεργαστεί, είπε: "Αυτά τα λόγια είναι τα καλύτερα από κάθε βραβείο και από κάθε ατομική διάκριση, ειδικά όταν προέρχονται από έναν τόσο μεγάλο αθλητή. Ο Γκόμεζ ξέρει να προσαρμόζεται γιατί είναι μεγάλος αθλητής. Ξέρει να βοηθάει τους συμπαίκτες του, αυτό έκανε με εμένα, αυτό θα κάνει και με τον κάθε συμπαίκτη του την φετινή χρονιά. Για τον συγκεκριμένο παίκτη δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς, είναι ένας αθλητής που δίνει το 100% του εαυτού του, όχι μόνο για την ατομική απόδοση αλλά για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Για αυτό ξεχωρίζει ο Γκόμεζ από κάθε άλλο αθλητή που γενικά έχει περάσει από τα Ελληνικά γήπεδα".

Για το αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ συνεχίζει να τον προσεγγίζει: "Ναι πραγματικά παίρνω πολλά μηνύματα. Για μένα είναι πολύ ευχάριστο και βέβαια είναι κάτι ανάλογο με την αγάπη που ζήσαμε τα δυο τελευταία χρόνια. Μας στήριξαν, μας αγκάλισαν και στο δρόμο βρίσκω μεμονωμένους ανθρώπους που μου μεταφέρουν την συμπάθεια τους και σίγουρα για μένα είναι ευχάριστο και ιδιαίτερα τιμητικό να αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έκανα και εγώ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά αυτά τα δυο χρόνια".

Για το αν θέλει να πει κάτι στον κόσμο του "Δικεφάλου": "Αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι ένα ευχαριστώ γιατί ίσως δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να το πω... Έγιναν όλα γρήγορα το καλοκαίρι, ευχαριστώ για την υποστήριξη στο πρόσωπο μου αλλά και να συνεχίσουν αυτό που έκαναν τα τελευταία δυο χρόνια. Το τμήμα έφερε τίτλους και σαν άνθρωπος του βόλεϊ, πρέπει να πω πως είναι σημαντικό να φαίνονται γεμάτα τα γήπεδα, να υπάρχουν και άλλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που επενδύουν, να βλέπουν την ανταπόκριση. Να συνεχίσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για το τμήμα και σίγουρα αυτό θα ανεβάσει γενικότερα το βόλεϊ και φυσικά έτσι θα δημιουργηθούν και περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες".

Για το αν ξεχωρίζει κάποια ανάμνηση από τα δυο χρόνια που πέρασε στο τμήμα: "Η ανάμνηση έχει να κάνει με την κατάκτηση των τίτλων και την εικόνα του κατάμεστου γηπέδου. Είναι δυο γεγονότα σημεία τα οποία ο κάθε ένας από εμάς, που έζησε αυτή την πορεία τα κρατάει. Υπήρχαν και άσχημες στιγμές αλλά όταν κατακτάς τρεις τίτλους, η εικόνα με το Παλατάκι να είναι γεμάτο, όχι μόνο στα ντέρμπι, σίγουρα το κρατάς. Θυμάμαι μετά την κατάκτηση του κυπέλλου παίζοντας σε ένα όχι τόσο εμπορικό παιχνίδι για τον κόσμο κόντρα στην Ορεστιάδα, είχε 3-4 χιλιάδες κόσμο που ήρθαν να μας χειροκροτήσουν. Oλες αυτές οι εικόνες είναι κέρδος και αυτό είναι μια επιβράβευση για εμάς που προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδο. Μην ξεχνάμε την πρώτη σεζόν δεν είχε τόσο κόσμο και ήταν ένα από τα στοιχήματα που βάλαμε μεταξύ μας".

Για το αν θα έρθει Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι, είπε: "Ναι εννοείται. Δεν ξέρω αν είναι καλό να παρακολουθείς παιχνίδι γιατί μετά από 20 χρόνια συνεχής παρουσίας στα γήπεδα, είναι κάτι άλλο να πηγαίνεις στο πόστο του θεατή. Όπως είπα και πριν, ο αθλητισμός είναι η ζωή μου, είναι στις σκέψεις μου να ανέβω πάντως στην Θεσσαλονίκη, να δω φίλους αλλά και να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας".

Τέλος, ρωτήθηκε για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ σήμερα με την Φιορεντίνα, όπου είπε: "Στις προβλέψεις δεν είμαι καλός! Δύσκολο παιχνίδι, παρακολουθώ ποδόσφαιρο, βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με μεγάλες επενδύσεις να κάνει κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο γιατί απέναντι του έχει μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο Ιταλικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα χαμένος δεν μπορεί να βγεί, γιατί όταν παίζεις κόντρα σε τέτοιο σύλλογο, θεωρώ πως οι παίκτες αυτόματα θα δώσουν το 100% γιατί όλα τα μάτια του κόσμου θα είναι πάνω τους. Δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ αρκετά αμφίρροπο".

Διαβάστε ακόμη...