«Συγκινητική βραδιά με τους μύθους του ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr:Ηταν μεταξύ των 32 σπουδαίων μορφών του παρελθόντος αλλά και του παρόντος του μπασκετικού ΠΑΟΚ που τιμήθηκαν στην σπουδαία εκδήλωση των 90ών γενεθλίων του συλλόγου που έγινε την Παρασκευή στο «παλατάκι».
Πηγή: metrosport.gr
«Συγκινητική βραδιά με τους μύθους του ΠΑΟΚ»

Όχι απλά γιατί διετέλεσε επί σειρά ετών ιδιοκτήτης της ομάδας, όχι μόνο γιατί συνέδεσε το όνομα του με τον τελευταίο τίτλο της –το κύπελλο του 1999- αλλά και γιατί χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους της. Ο Απόστολος Αλεξόπουλος μίλησε στη «Μ» για τα συναισθήματα του μετά τη γιορτή της ΚΑΕ, γι' αυτούς που είδε μετά από χρόνια, για τα συμπεράσματα που έβγαλε για τη φετινή ομάδα αλλά και για το τι πρέπει να αποφευχθεί σε σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη.

«Ήταν μια εξαιρετική γιορτή. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία όλων αυτών των παλιών παικτών, αυτών που δημιούργησαν τον μύθο του ΠΑΟΚ. Γιατί αυτός ο μύθος του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στις γραμμές του γηπέδου και όχι από εμάς τους παράγοντες που απλά βοηθούν για να αναπτυχθούν αυτές οι ιδιαίτερες ιδιότητες που έχουν οι παίκτες.

Αυτοί είναι που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε όλες τις επιτυχίες της ιστορίας του. Με συγκίνησε ακόμη περισσότερο η παρουσία των παλιών παικτών που ήρθαν από μακριά και ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην ομάδα στα χρόνια της ακμής της. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε όμως και η φλόγα των φιλάθλων, αυτών που στηρίζουν την ομάδα και χωρίς αυτούς δεν θα είχε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα η εκδήλωση».

Σχετικά με τα πρόσωπα που είδε στην εκδήλωση και ενδεχομένως του προκάλεσε περισσότερη χαρά η συνάντηση μαζί τους, ο Απόστολος Αλεξόπουλος είπε: «Εκτός από τους Θεσσαλονικείς, τους υπόλοιπους είχα πολλά χρόνια να τους δω. Έκατσα δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς που είναι μια ξεχωριστή φυσιογνωμία του μπάσκετ, είδα τους πολύ παλαιότερους παίκτες της ομάδας, Τον Γιώργο Οικονόμου τον βλέπω συχνά αφού ζει στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν όμως και άνθρωποι που από μακριά. Γενικά ήταν μια άκρως συγκινητική βραδιά».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ΚΑΕ δεν περιορίστηκε σε μία ίσως τυπική εορταστική βραδιά με ένα φιλικό, αλλά φρόντισε να τιμήσει ανθρώπους που έφτιαξαν το όνομα του ΠΑΟΚ από κάθε μετερίζι, παραγοντικά, προπονητικά ή αγωνιστικά ο πρώην μεγαλομέτοχος του σχολίασε: «Αν πάψουμε να θυμόμαστε το παρελθόν και να βλέπουμε προς το παρελθόν, είμαστε καταδικασμένοι να χαθούμε. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιεί το παρελθόν του είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο».

«Δε χρειάζεται πίεση προς τον Σαββίδη»

Ο Απόστολος Αλεξόπουλος συμπεριέλαβε σε όλα εκείνα τα στοιχεία που κατέστησαν τόσο επιτυχημένη τη γιορτή της περασμένης Παρασκευής, την παρουσία και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη. Χάρη στην αρωγή του άλλωστε και την υποστήριξη της επιτροπής των 90 χρόνων έγιναν όλα είδε ο κόσμος στο «παλατάκι:

«Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ο άνθρωπος που προσφέρει τόσα πολλά στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν παρών με την υπόσχεση ότι δε βρίσκεται κοντά στον σύλλογο μόνο με την ιδιότητα που θα μπορούσε, ως ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας δηλαδή που μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδίδει οικονομικά, αλλά συνολικά στα τμήματα του. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι να προστατεύσουμε την παρουσία αυτού του ανθρώπου».

Σχετικά με την προοπτική εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ, μια προσδοκία που ουδέποτε έκρυψαν οι διοικούντες της, ο Απόστολος Αλεξόπουλος με την επιχειρηματική γνώση –γιατί μια τέτοια κίνηση έχει αναπόφευκτα και αυτή τη χροιά- αλλά και την παραγοντική του εμπειρία τόνισε: «Θα έλεγα να μην πιέσουμε τον Ιβάν Σαββίδη που έτσι και αλλιώς είναι κοντά στην ομάδα. Ας μην τον πιέσουμε για την επίσημη συμμετοχή του στην ΚΑΕ. Βλέπουμε ότι και ανεπίσημα, χωρίς να έχει δηλαδή θεσμικό ρόλο, ο Σαββίδης είναι κοντά και στηρίζει κάθε εκδήλωση και ανάγκη της ομάδας».

Η ομάδα και ο Σούλης

Ο Απόστολος Αλεξόπουλος είδε μετά από αρκετά χρόνια την ομάδα αγωνιζόμενη έστω και σε φιλικό παιχνίδι και σχολίασε όσα είδε: «Μου άρεσε πάρα πολύ παρότι φαίνεται ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά στο «δέσιμο» της. Χαίρομαι ιδιαίτερα πάντως που ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι στο τιμόνι της».

Διαβάστε ακόμη...