«Ελπίζω να σπάσουμε την παράδοση κόντρα σε ολλανδικές ομάδες»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιασεμής Γιασεμάκης και αναφέρθηκε στη ρεβάνς του «Δικεφάλου» με τον Άγιαξ.
Πηγή: metrosport.gr
«Ελπίζω να σπάσουμε την παράδοση κόντρα σε ολλανδικές ομάδες»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιασεμή Γιασεμάκη:

Για το πρώτο ματς που έγινε στην Ολλανδία: «Είδα το πρώτο ματς, θα δω και το σημερινό. Δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα, ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την προετοιμασία. Είδαμε ένα πλάνο, μια πειθαρχία. Ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο ομάδα, κάτι που δεν είχε την προηγούμενη χρονιά. Δεν μπορείς να κάνεις δυνατή προετοιμασία, γιατί δεν θα ανταποκριθείς σε αυτά τα παιχνίδια. Από την άλλη μπορεί να το κουβαλάς σε όλη τη χρονιά και να έχεις τραυματισμούς. Πρέπει να ξέρει ο κάθε προπονητής το μέτρο που βαδίζει. Η ομάδα δούλεψε άλλη μία βδομάδα και οι νέοι παίκτες εγκλιματίζονται περισσότερο».

Για τα που θα κριθεί το παιχνίδι: «Το 1-1 είναι υπέρ μας, δεν κυνηγάμε τη νίκη απαραίτητα. Πάνω από όλα σε αυτά τα παιχνίδια μεγάλο ρόλο παίζουν οι τακτικές και τα συστήματα. Επιπλέον, στηρίζομαι πολύ στο πάθος και τη δύναμη, την αγωνιστική πειθαρχία και τις βοήθειες που θα δίνει κάθε παίκτης στον συμπαίκτη του».

Για τον παλμό που δίνει Τούμπα: «Όταν είσαι ποδοσφαιριστής σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ γουστάρεις να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα. Σου δίνει φτερά στα πόδια. Πάνω από όλα πρέπει να γίνονται τα πάντα βάσει σχεδίου του προπονητή. Ο Ίβιτς στα σχέδια του πρέπει να προσθέσει το πάθος και τη δύναμη. Το ΑΠΟΕΛ έβαλε τρία γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε την πρόκριση. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι δικοί μας. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση, ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι αχτύπητη. Πρέπει να τον σεβαστούμε, γιατί και το παραμικρό λάθος θα το πληρώσουμε».

Για την παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες: «Ελπίζουμε αυτή η φορά να είναι η πρώτη πρόκριση απέναντι σε ολλανδική ομάδα. Δεν τα καταφέραμε στο παρελθόν. Ελπίζω να αντιστραφούν τα πράγματα τώρα».

Για τις στιγμές που δεν ξεχνάει από τις ευρωπαϊκές του συμμετοχές: «Σίγουρα τα παιχνίδια που έχουν περισσότερη σημασία είναι τα ντέρμπι στην Ελλάδα και αυτά της Ευρώπης. Ειδικά όταν βάσεις καθοριστικά γκολ, δεν ξεχνιούνται αυτά. Τα δύο γκολ που έβαλα με την Αϊντχόφεν έχουν μείνει στο μυαλό μου, ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για μένα. Ήταν 3-1 και τελικά έγινε 3-2, αλλά στην Ολλανδία φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας».

Αν θα έρθει Θεσσαλονίκη μέσα στη χρονιά: «Πιστεύω φέτος θα είμαι πιο χαλαρός και ελπίζω να έρθω Θεσσαλονίκη για να πάει σε παιχνίδι των ομίλων του Champions League. Ελπίζω να σπάσουμε την αρνητική παράδοση».

Διαβάστε ακόμη...