“Σκεφτόμαστε και τον Κουρνέτα”

Από arenafm.gr: Για την παραίτηση του από την Εθνική ομάδα γυναικών στο βόλεϊ αλλά και για το θέμα που προέκυψε με τον Ρικάρντο Κάλβο και τους υπόλοιπους Κουβανούς, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης.
Πηγή: arenafm.gr
“Σκεφτόμαστε και τον Κουρνέτα”

Παράλληλα σχολίασε τις πρόσφατες μεταγραφές των Γκαρά – Ανδρεάδη στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ μίλησε και για την περίπτωση να... επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Βασίλης Κουρνέτας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:

Ερωτηθείς για το γεγονός πως δεν βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας γυναικών στο βόλεϊ, είπε:

"Η λειτουργία δεν ήταν αυτή που επιθυμούσα εγώ, κάναμε βήματα προς τα μπροστά, υπάρχει πολύ μεγάλο και καλό υλικό ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ της Ελλάδας. Θεωρώ πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε λίγο καλύτερα και από την στιγμή που δεν μπορούμε να το κάνουμε όπως θεωρώ εγώ σωστό, τότε ήταν καλύτερα να αποχωρήσω παρά να παραμείνω στην Εθνική. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος προπονητής που είχε εθνική ομάδα και σύλλογο παράλληλα".

Σχετικά με τον Ρικάρντο Κάλβο και το θέμα που έχει προκύψει με τους Κουβανούς στην Φινλανδία:

"Δυστυχώς είμαστε σε μια φάση που δεν έχουμε και τόσο καλή πληροφόρηση εκεί που είναι τα παιδιά, στην Φινλανδία δηλαδή εκεί που έγινε το συμβάν. Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα, ακριβώς δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Οφείλουμε πιστεύω να μην βιαζόμαστε και να γινόμαστε δικαστές, πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, που τέλος πάντων είναι πάνω από εμάς. Αν και εφόσον δεν θα μπορέσει να είναι στον ΠΑΟΚ ο παίκτης, οφείλουμε εμείς να βλέπουμε και κάτι παράλληλα, γιατί ο χρόνος περνάει ενώ οι παίκτες κλείνουν σε ομάδες.

Για το αν σκέφτονται τελικά να παραμείνει ο Κάλβο εφόσον βγει αθώος;

"Δεν ξέρω, δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση από την ομοσπονδία κουβάς αυτή την ώρα".

Σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να περιμένει τον Κουβανό πασαδόρο;

"Όχι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να περιμένουμε. Εμείς οφείλουμε να βλέπουμε και άλλες λύσεις. "Plan b" που λέμε (γέλια). Διαφορετικά περνά ο χρόνος και θα μείνουμε χωρίς πασαδόρο".

Σχετικά με το αν υπάρχει θέμα Κουρνέτα;

"Θέματα υπάρχουν πολλά (γέλια..), ο Βασίλης πριν ενάμισι μήνα πήρε την απόφαση να σταματήσει. Οφείλουμε να το σεβαστούμε αυτό, απλώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει αυτή τη στιγμή και εξετάζουμε την περίπτωση... αλλά νομίζω, όπως είπα πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία του. Δεν ξέρω, δεν ξέρω... Έχουμε επαφές, αλλά δεν έχουμε κάποια επίσημη σκέψη. Όπως ξέρουμε όλοι στο βόλεϊ, η θέση του πασαδόρου είναι νευραλγική, πολύ καίρια θέση".

-Ναι, αλλά ξέρει την ομάδα... ενώ και ο Γκόμεζ είχε πει πως είχε την καλύτερη συνεργασία μαζί του...

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα".

Σχετικά με τους Γκαρά και Ανδρεάδη που αποκτήθηκαν:

"Τα δυο παιδιά παίξανε στην Εθνική ομάδα τώρα πρόσφατα. Εντάξει, τον Γκαρά τον γνωρίζουμε, μας βοήθησε να φέρουμε τρεις τίτλους στον ΠΑΟΚ που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Ανδρεάδης έχει μεγάλη εμπειρία στο Ελληνικό πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Είναι πολύ έμπειρος παίκτης ενώ αυτή τη στιγμή κάνει μια πολύ καλή πορεία. Είχαμε συνεργαστεί όταν ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό. Έχει παίξει στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος όπου έχει κατακτήσει τίτλους".

Σχετικά με τον ακραίο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ;

"Υπάρχουν επαφές και αρκετά θέματα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, πρέπει να ταιριάξει και ο παίκτης την υπόλοιπη ομάδα. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπαίνουν στην ζυγαριά".

Διαβάστε ακόμη...