Φωτογραφική διάταξη για Γιάχο, Δημητρόπουλο!

Από sdna.gr: Φωτογραφική διάταξη για τους διαιτητές Γιάχο και Δημητρόπουλο (αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ στον Δημητρόπουλο έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα ως περιοριστικό όρος), περιλαμβάνεται στον νέο κανονισμό διαιτησίας, που ψηφίστηκε από την ΕΠΟ στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή.
Πηγή: sdna.gr
Φωτογραφική διάταξη για Γιάχο, Δημητρόπουλο!

Συγκεκριμένα το άρθρο 67 με τίτλο «Ειδικές διατάξεις» προβλέπει ότι: «οι διαιτητές όλων των κατηγοριών εγγράφονται, υποχρεωτικά, στη δύναμη της Ε.Π.Σ. της περιοχής στην οποία βρίσκεται αποδεδειγμένα η μόνιμη κατοικία τους. Εξαιρούνται οι διαιτητές που έχουν μόνιμη κατοικία στην Περιφέρεια Αττικής. Κάθε αλλαγή τόπου κατοικίας υποχρεωτικά δηλώνεται στην Ε.Δ./Ε.Π.Σ. που ανήκει ο διαιτητής επί ποινή διαγραφής του από τους πίνακες. Ο διαιτητής εγγράφεται πλέον στην Ε.Δ./Ε.Π.Σ. του νέου τόπου κατοικίας του».

Η εξαίρεση των διαιτητών που μένουν στην Περιφέρεια Αττική αφορά του δύο προαναφερθέντες. Ο Γιάχος ανήκει στην ΕΠΣ Χίου, αλλά εργάζεται σε τράπεζα της Αττικής, ενώ ο Δημητρόπουλος ανήκει στην ΕΠΣ Φθιώτιδας αλλά εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση της Αττικής.

Επίσης περιλαμβάνει καi άλλες περιπτώσεις όπως του Μανούρα, διαιτητή Football League, που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων, αλλά εργάζεται στην Αττική.

Επίσης στο κανονισμό διαιτησίας αυστηροποιούνται οι διατάξεις που αφορούν τους πρώην διαιτητές που σχολιάζουν στα ΜΜΕ τις διαιτητικές αποφάσεις και ανήκουν σε συνδέσμους διαιτητών (π.χ. Βαρούχας) και προστίθεται διάταξη που τιμωρεί όσους διαιτητές είναι ταυτόχρονα μέλη συνδέσμου διαιτητών!

Η κριτική αποφάσεων των διαιτητών στα ΜΜΕ αποτελεί «ορισμό διαιτητικού παραπτώματος» και στον κανονισμό διαιτησίας προβλέπεται ότι: «ο με οιονδήποτε τρόπο σχολιασμός στα Μ.Μ.Ε., περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από πρώην διαιτητές φάσεων από αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή οι εν λόγω πρώην διαιτητές δεν μπορούν να επανενταχθούν με κανένα τρόπο στην οργανωμένη διαιτησία και να διοριστούν μέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Επίσης, δεν μπορούν να συνεργάζονται με Ε.Δ./Ε.Π.Σ., να παρευρίσκονται σε κάθε είδους επιμορφωτικές συγκεντρώσεις ή σεμινάρια που διοργανώνονται από τις Ε.Δ./Ε.Π.Σ. και να παρακολουθούν αξιωματούχους διαιτησίας της Ε.Π.Ο. σε οποιασδήποτε επιμορφωτικές εκδηλώσεις».

Όσον αφορά στις σχέσεις των διαιτητών με τους συνδέσμους διαιτητών προβλέπεται ότι:

1. Απαγορεύεται, επί ποινή άμεσης διαγραφής τους, η εγγραφή των διαιτητών σε οποιονδήποτε φορέα διαιτησίας που δεν είναι αναγνωρισμένος από την Ε.Π.Ο.

2. Οι Ε.Π.Σ. δικαιούνται να παρακρατούν ποσοστό από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας για την κάλυψη μέρους των εξόδων ίδρυσης και λειτουργίας των σχολών για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση τους, ως ακολούθως: α. Διεθνείς αγώνες: Είκοσι τοις εκατό (20%), από την αμοιβή, την μετακίνηση και την ημεραργία β. Αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών: δεκαπέντε τοις εκατό (15%) από την αμοιβή και την ημεραργία γ. Αγώνες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και πρωταθλημάτων ευθύνης των Ε.Π.Σ.: Δέκα τοις εκατό (10%) από την αμοιβή και την ημεραργία. Η παρακράτηση θα αποδεικνύεται από την Ε.Π.Σ. και μόνο και θα αποτελεί προϋπόθεση επιλογής διαιτητή σε πίνακα εθνικής ή τοπικής κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη...