Προσθήκες σε όλες τις γραμμές για τον ΠΑΟΚ

Από contra.gr: Με το κεφάλαιο προπονητή στον ΠΑΟΚ να έχει τελειώσει -θεωρητικά- πριν καν ανοίξει, από τη στιγμή που ο Βλάνταν Ίβιτς θα υπογράψει νέο συμβόλαιο πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος, το βάρος πέφτει... μια ώρα νωρίτερα στις μεταγραφές, οι οποίες θα γίνουν κλιμακωτά.
Πηγή: contra.gr
Προσθήκες σε όλες τις γραμμές για τον ΠΑΟΚ

Ο κύριος όγκος θα γίνει μέχρι τα παιχνίδια της 3ης προκριματικής φάσης του Champions League, η έκβαση των οποίων θα κρίνει και τη συνέχεια.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΛΥΚΟΣ
Οι ανάγκες των ασπρόμαυρων έχουν ήδη καταγραφεί. Κάτω από τα δοκάρια, ο Γλύκος είναι ο μόνος σίγουρος και η πρώτη απόφαση έχει να κάνει όχι με τον παρτενέρ του, αλλά με τον ίδιο. Από τη στιγμή που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, θα πρέπει να παρθεί η απόφαση για το αν θα ανανεώσει. Εφόσον ανανεώσει, δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να το κάνει ως "δεύτερος" τερματοφύλακας ή έστω ως "υπό αμφισβήτηση πρώτος".

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει ουκ ολίγοι γκολκίπερ και πάντα κάτι συμβαίνει και ο Γλύκος είναι εκείνος που "επιβιώνει" και μάλιστα με το σπαθί του. Ουσιαστικά, ο Γλύκος θα κρίνει το τι γκολκίπερ ψάχνει ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια για το αν οι ασπρόμαυροι θα κινηθούν για Έλληνα ή ξένο τερματοφύλακα. Το δεύτερο είναι το πλέον πιθανό, κάτι που προκύπτει το τελευταίο διάστημα.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ο ΜΠΙΣΕΒΑΤΣ
Στην άμυνα και στα δεξιά, ο Λέο Μάτος θα πάρει τη θέση κάποιου από τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ, από τη στιγμή που η σεζόν βγήκε με τους Κίτσιου - Σκόνδρα και επιστρέφει από τραυματισμό ο Κωνσταντινίδης. Η συζήτηση αυτή θα ανοίξει σύντομα.

Στο κέντρο της άμυνας, ο Μιγκέλ Βίτορ έχει μαζέψει τα πράγματά του, όμως με παρέμβαση "τρίτων" έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα δεύτερων σκέψεων. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη τους Τζαβέλλα, Μαλεζά και Χατζηισαΐα και τη δεδομένη στιγμή ψάχνει για τουλάχιστον ένα στόπερ "πρώτης γραμμής".

Το τελευταίο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτό του Μίλαν Μπίσεβατς, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο... περνάει μια βόλτα και από τα ρεπορτάζ των "μεγάλων" της χώρας. Η Λάτσιο σκέφτεται να του ανοίξει την πόρτα της εξόδου και ο ίδιος δεν είναι ενθουσιασμένος με αυτήν την ιδέα.

Στο αριστερό άκρο, ο Λέοβατς που, όπως σωστά είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, είδαμε το ποιος είναι ως μπακ και όχι ως φουλ μπακ, θα έχει ως μπακ απ για αρχή τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ο 20χρονος ανήκει στον ΠΑΟΚ και στην περσινή πρώτη σεζόν του σε επίπεδο Super League για λογαριασμό της Βέροιας, έκανε αξιοπρεπές πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να κερδίσει την ευκαιρία να λογίζεται ως παίκτης του Δικεφάλου.

ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΕΣ
Στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ ψάχνει εμπειρία και μυαλό. Οι Τσίμιροτ και Χαρίσης έχουν ό,τι χρειάζεται για να πατήσουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου ανάμεσα στις δυο περιοχές, αλλά στα πλέι οφ, όταν κουράστηκε το σώμα και το μυαλό όλων, ο Τζιόλης σε πρώτο βαθμό και ο Μπερμπάτοφ ως αλλαγή, έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά, όταν οι πιτσιρικάδες θόλωναν.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Σάχοφ από την Ντνίπρο έρχεται να καλύψει το ηλικιακό κενό ανάμεσα στους Χαρίση, Τσίμιροτ και Τζιόλη, αλλά και να προσθέσει άλλη μια λύση, την ώρα που οι Σάμπο και Γκολάσα δημιουργούν χώρο με την αποχώρησή τους.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΚ
Στα εξτρέμ... έχουμε μέλλον. Ο Μακ, που έβγαλε 20 γκολ μέσα στη σεζόν και θα παίξει στο Euro 2016, έχει μπει στη βιτρίνα. Αυτή είναι η μοναδική επιλογή. Το συμβόλαιό του τελειώνει σε έναν χρόνο και από τη στιγμή που καμία από τις δυο πλευρές δεν ήταν ζεστή σε ανανέωση με επταψήφιο αριθμό ως ετήσιες απολαβές, η πώληση είναι μονόδρομος.

Ο Μακ θα έχει δώσει πολλά περισσότερα από όσα (χρήματα) πήρε από τον ΠΑΟΚ και θα είναι η πρώτη φορά που οι ασπρόμαυροι διαχειρίζονται σωστά ένα περιουσιακό στοιχείο τους. Για τα δεδομένα του κλαμπ και του επιπέδου του, ο ΠΑΟΚ θα κάνει... πάρτι αν έρθει πρόταση κοντά στα 4 εκ. ευρώ. Για προ Euro μιλάμε, διότι εκεί, κανείς δε ξέρει τι μπορεί να γίνει.

Υπάρχει όμως και ο Ροντρίγκες, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να φέρει και εκείνος προτάσεις. Το να βγεις στην αγορά για να αντικαταστήσεις τους Μακ και Ροντρίγκες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όχι αγωνιστικά, αλλά ως αξίες. Δεν βρίσκεις κάθε μέρα δυο εξτρέμ για τα οποία πληρώνεις 300.000 Ευρώ για τον καθένα και σου βγαίνουν "λαχεία". Υπάρχει η σκέψη του "πουλάμε τον έναν και ανανεώνουμε με τον άλλον", αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΝ... ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ
Στην επίθεση, κάθε χρόνο γίνεται ακριβώς η ίδια κουβέντα. Ο Κλάους είναι βασικός. Είναι ο επιθετικός κορυφής, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για 4-2-3-1 ή 4-3-3, τα δυο συστήματα που έχει χρησιμοποιήσει ο Βλάνταν Ίβιτς. Το ιδανικό για μια ομάδα είναι να έχει έναν επιθετικό των 25 γκολ και στον πάγκο έναν ακόμα που θα μπορεί να έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Όσο για το τι παίκτες έχουν προταθεί, ακόμα και παίκτες που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί προτάθηκαν. Όχι διότι δεν είναι πολύ χαμηλότερου επιπέδου (αγωνιστικού και οικονομικού) του ΠΑΟΚ, αλλά διότι δεν πρόκειται ούτε ο παίκτης να θέλει να πάει στον ΠΑΟΚ ούτε ο ΠΑΟΚ να καλύψει έναν τέτοιο παίκτη.

Στους ασπρόμαυρους προτάθηκε από μάνατζερ ο μπόμπερ μιας εκ των τριών μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας, που ούτε ο ΠΑΟΚ μπορεί να αγοράσει, αλλά ούτε και εκείνος θα έκανε τέτοιο βήμα στην καριέρα του. Δεν αξίζει καν να γίνει αναφορά στο όνομά του, διότι περισσότερο ως τρολάρισμα θα ακούγεται.

Από την άλλη, η περίπτωση Ματέους μοιάζει πιο προσιτή. Ένας παίκτης που κουβαλά δυο (χαμένους) τελικούς Europa League, τον οποίο ο Μίχελ έχει προσεγγίσει για να τον κάνει τον τρίτο της παρέας (Μάτος, Σάχοφ) από την Ντνίπρο.

Πέρυσι, με το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ είχαμε καταντήσει γραφικοί να ρωτάμε συνεχώς τον Φρανκ Άρνενσεν για την απουσία έμπειρων παικτών, που θα έκαναν την διαφορά.

Σε μια εβδομάδα, Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς θα βρεθούν απέναντι από κάμερες και μικρόφωνα και θα κληθούν να τα βάλουν όλα σε μια σειρά. Μέχρι τότε, ίσως να έχουν γίνει και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Ή μάλλον να ανακοινωθούν κάποιες από αυτές που έχουν γίνει.

Διαβάστε ακόμη...