Του έσπασε το αήττητο! (1962)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1961-1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον αήττητο επί 26 ματς βάζελο...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Του έσπασε το αήττητο! (1962)

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Κάρλ Ντούρσμπεκτ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!) ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για το παιχνίδι, είχε απέναντί του τον πρωταθλητή της περασμένης σεζόν βάζελο και μετέπειτα πρωταθλητή και της τρέχουσας σεζόν 1961-1962.  

Αρκετός κόσμος βρέθηκε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα (στις 17:00 ξεκίνησε το παιχνίδι) και είδε έναν ΠΑΟΚ να στιμώχνει την αθηναϊκή ομάδα από το πρώτο λεπτό, στο μισό γήπεδο! Μέσα σε ένα δίλεπτο (9' - 11') οι παίκτες μας βρήκαν δις τον δρόμο για να αντίπαλο δίχτυα, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Μουρατίδης και ο Λέανδρος αντίστοιχα. Ο βάζελος μείωσε στο 17' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χολέβας και υπέδειξε ο διαιτητής Χουμεριανός.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν εκείνη τη μέρα το αήττητο που διατηρούσαν στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που δεν έφυγαν από την Τούμπα με βαρύ σκορ στις πλάτες τους.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Γιακουμής, Χασιώτης, Νικολαΐδης και Μιχαηλίδης.

 Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Κερμενίδης

βάζελος: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Καμάρας, Λουκανίδης, Πιτυχούτης, Χολέβας, Ανδρέου, Παπαεμμανουήλ, Τουμπέλης, Πανάκης

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) βαθμούς με τέρματα 31-43! 

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούρσμπεκτ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής:

  

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...