«Μας έχει πιάσει... τερματοφυλακομανία, μεγάλο λάθος ο Γλύκος» (audio)

 Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο Μλάντεν Φούρτουλα και αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ,
Πηγή: metrosport.gr
«Μας έχει πιάσει... τερματοφυλακομανία, μεγάλο λάθος ο Γλύκος» (audio)

στις διαφορές που βλέπει στο παιχνίδι της ομάδας με τον Ίβιτς στον πάγκο, ενώ σχολίασε και το λάθος του Παναγιώτη Γλύκου, το οποίο παραλίγο να στοιχίσει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μλάντεν Φούρτουλα:

Για το λάθος του Γλύκου, που παραλίγο να στοιχίσει: «Μου είναι συμπαθής. Είναι καλό παιδί. Έχει προσόντα, αλλά δεν ξέρω πως έγινε χθες. Αυτό το λάθος παραλίγο θα το πλήρωνε ο ΠΑΟΚ, αλλά ευτυχώς γύρισε το παιχνίδι. Ευτυχώς έπαιξαν εκπληκτικά τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησαν οι αλλαγές του Ίβιτς, αλλά και η ηρεμία που εμπνέει».

Για το πώς μπορεί να έχει γίνει ένα τέτοιο λάθος: «Την έχω δει πάρα πολλές φορές τη φάση. Μπορούσε να βγει και να καθαρίσει τη φάση. Όπως γινόταν το κόρνερ, πρώτα έγινε φάουλ πάνω στον Τζιόλη και απορώ που δεν έκανε καμία κίνηση προς τον διαιτητή για να δει τη φάση. Δεν αντέδρασε καθόλου. Ο Γλύκος έπρεπε να αποκρούσει την μπάλα, αλλά τελικά προσπάθησε να την πιάσει και πήγε κάπως φλύαρα, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα και να δεχθούμε το γκολ. Έσπρωξε τον Τζιόλη ο επιθετικός και ο Γλύκος έχασε την μπάλα, στη συνέχεια πήρε ο Γιόχανσον και έβαλε το γκολ».

Για το γεγονός ότι ο Γλύκος δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του: «Δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί πλέον δεν είναι μικρός. Έχει αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να δέχεσαι γκολ και να μην κοστίζουν, όταν ιδιαίτερα παίζεις με μικρές ομάδες και μπορεί να βάλεις 2-3 γκολ για να νικήσεις. Όταν όμως είναι ντέρμπι με το σκορ στο 0-0 πρέπει να πιάνεις τουλάχιστον αυτά που πιάνονται».

Αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί εκ νέου για τερματοφύλακα το καλοκαίρι: «Δεν ξέρω, μας έχει πιάσει... τερματοφυλακομανία. Έχουμε ένα θέμα τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, πέρασαν πάρα πολλοί τερματοφύλακες και καλής ποιότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν».

Για τη σημασία της νίκης επί της ΑΕΚ: «Ακόμα και έναν βαθμό να παίρναμε θα μας κόστιζε. Η νίκη είναι μεγάλη υπόθεση γιατί δίνει το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Για τον Ίβιτς έχω να πω τα καλύτερα. Είναι ήπιων τόνων και δουλεύει αρκετά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα βγήκε τελείως διαφορετική. Οι αλλαγές που έκανε απέδωσαν. Αυτά είναι θετικά για τον προπονητή και το κλίμα στην ομάδα. Τώρα αυτά είναι όλα σημαντικά, γιατί η ομάδα θα κατέβει με καλή ψυχολογία στην Αθήνα».

Ακούστε τα όσα είπε ο Μλάντεν Φούρτουλα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...