Μία εξαιρετική χρονιά φτάνει στο τέλος της

Aπό paokfc.gr; Αν δεν υπήρχε ο Πανιώνιος στην εξίσωση θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.
Πηγή: paokfc.gr
Μία εξαιρετική χρονιά φτάνει στο τέλος της

Το paokfc.gr λίγες ώρες πριν την σέντρα στα Περιβόλια σας παρουσιάζει αναλυτικά το προφίλ του Πλατανιά.

 Η ομάδα

Πέρυσι αν και βρέθηκε να κινδυνεύει με ένα ντεμαράζ στο φινάλε κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα να τερματίσει στην 9η θέση για δεύτερη φορά στην ιστορία του ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση. Ο στόχος που τέθηκε το καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρος. Σωτηρία όσο πιο εύκολα γίνεται και χωρίς τα δράματα άλλων ετών.

Οι άνθρωποι της ομάδας διατήρησαν τον κορμό από το περσινό ρόστερ και προσέλαβαν τον Γιάννη Βλάχο, πρώην scouter και αναλυτή αντιπάλου του ΠΑΟΚ, στην θέση του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος ανέλαβε τον καλοκαιρινό σχεδιασμό μαζί με τον Γιώργο Παράσχο.

Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι εντυπωσιακές και άκρως ουσιαστικές. Πληθώρα επιλογών σε κάθε θέση και αξιοζήλευτη συνοχή με τους Κρητικούς να ξεκινούν την σεζόν συγκρατημένα και στο φινάλε αυτής να θεωρούν εαυτούς άτυχους που δεν κατάφεραν να βρεθούν στα Play Offs. Όχι και άσχημα για τον μοναδικό εκπρόσωπο του Κρητικού ποδοσφαίρου στην μεγάλη κατηγορία.

Ο προπονητής

Μακράν ο πιο έμπειρος τεχνικός της Super League. Με θητεία στους πάγκους από το 1992, ο Γιώργος Παράσχος απέδειξε για άλλη μία χρονιά ότι δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο του 2015 αντικαθιστώντας τον Γιάννη Χριστόπουλο και κατάφερε να την οδηγήσει άνετα στην σωτηρία, ενώ το καλοκαίρι ανανέωσε την συνεργασία του με τους Κρητικούς και ανέλαβε να σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης χρονιάς.

Η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε και αυτός κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες παρουσιάζοντας μία εξαιρετική ομάδα στο γήπεδο. Μία ομάδα που φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή του, η οποία απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και εντυπωσίασε τους πάντες, χωρίς να θυσιάζει το θέαμα τον βωμό της σκοπιμότητας.

Το αστέρι

Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που θα μπορούσαν να μπουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ο ακούραστος Κουλιμπαλί, ο εξαιρετικός Μπανανά, ο πολυμήχανος Γκνιάτιτς, ο ηγέτης Μιλούνοβιτς ή ακόμα και ο αειθαλής Γουνδουλάκης. Επειδή όμως τα γκολ είναι αυτά που κρίνουν τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο και χαρίζουν βαθμούς ο τίτλος πάει στον Ιγκόρ Ανγκούλο.

O 32χρονος στράικερ ήρθε το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με 14 τέρματα σε 30 παιχνίδια για προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα στους Κρητικούς και τα κατάφερε. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με οχτώ γκολ και δύο ασίστ ο Ισπανός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Πλατανιά την φετινή σεζόν και δικαίωσε όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Ο απολογισμός

Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα των Χανίων δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Η ήττα στα Γιάννενα στην 28η στροφή της Super League αφαίρεσε το πλεονέκτημα της κατάκτησης της έκτης θέσης της βαθμολογίας, η οποία αν ο Πανιώνος δεν καταφέρει να πάρει άδεια μπορεί να χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ακόμα όμως και αν δεν τα καταφέρει ο Πλατανιάς, η φετινή σεζόν μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν μάλιστα να πατήσουν πάνω στο φετινό τους δημιούργημα και να συνεχίσουν με σταθερά βήματα την ανοδική τους πορεία μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Διαβάστε ακόμη...