Κρύβει δύο "αγκάθια" η συμφωνία για την αποφυγή του Grexit

Από soccerplus.gr: Η συμφωνία Κοντονή-FIFA-ΕΠΟ για να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Δεοντολογίας για τους επτά κατηγορούμενους για την "εγκληματική οργάνωση" που εξακολουθούν να είναι μέλη της Ομοσπονδίας (μέλη ΕΕ, διαιτητής, υψηλόβαθμα στελέχη), προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμός να επαναρχίσει το Κύπελλο, κρύβει δύο "αγκάθια".
Πηγή: soccerplus.gr
Κρύβει δύο "αγκάθια" η συμφωνία για την αποφυγή του Grexit

Το πρώτο είναι πως πρέπει να αλλάξει του Κώδικα Δεοντολογίας που δεν επιτρέπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας να ασχοληθεί με αδικήματα που τελέστηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015, αλλά της επιτρέπει να ασχοληθεί με αδικήματα που τελέστηκαν έως το καλοκαίρι του 2014 εφόσον δεν έχει ασχοληθεί κάποιο άλλο όργανο της Ομοσπονδίας.

Η πλευρά Κοντονή υποστηρίζει πως η FIFA θα πρέπει να βρει τρόπο και ως τις αρχές του επόμενου μήνα οι επτά κατηγορούμενοι να μπορούν να δικαστούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ωστόσο, στην ΕΠΟ λένε ότι η έγκριση της τροποποίησης θα γίνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Το δεύτερο έχει να κάνει με σκέψεις που υπάρχουν στην Ομοσπονδία, σύμφωνα με τις οποίες από την στιγμή που συμφωνήθηκε ο εναρμονισμός του κανονισμού της με αυτόν της FIFA, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει και με τα δικαστικά όργανα.

Με άλλα λόγια αν η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας δεν έχει τακτικούς δικαστές, τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η σκέψη αυτή, που γίνεται για ευνόητους λόγους, θα φέρει τριβές με την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...