ΠΑΟΚτσού όνειρο!

Από inpaok.com: Θεσσαλονίκη-ΠΑΟΚ-Εθνική Ομάδα και από εκεί ΗΠΑ-Τενεσί-ETSU Bucks. Μια διαδρομή-όνειρο για κάθε νέα κοπέλα που ξεκινάει να παίζει ποδόσφαιρο. Ένα δικό μας κορίτσι την έχει ήδη πραγματοποιήσει. Ο λόγος για τη Θωμαή Βαρδαλή.
Πηγή: inpaok.com
ΠΑΟΚτσού όνειρο!

Η Θωμαή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δημιουργήματα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Πλέον, έχει ανοίξει τα «φτερά» της, ζώντας το δικό της παραμύθι και αγωνίζεται στην Αμερική και στην πανεπιστημιακή ομάδα του East Tennessee State University, ονόματι Etsu Bucks . Φυσικά, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η 21χρονη αθλήτρια συνδυάζει και τις σπουδές της, καθώς το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της προσέφερε πλήρη 4ετή υποτροφία.

Η Θωμαή ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα ασπρόμαυρα από την ηλικία των 9, όταν και εντάχθηκε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Από τα 13 της χρόνια κιόλας προπονούνταν με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου με την οποία στη συνέχεια έμελλε να σαρώσει τα πάντα (πρωταθλήματα και κύπελλα) και να καταγράψει και 45 προσωπικά γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί και 6 φορές στο Champions League.


Σε επίπεδο εθνικών ομάδων η νεαρή επιθετικός με καταγωγή από τα Κουφάλια έχει συνολικά 16 συμμετοχές και 4 γκολ.

Τον Αύγουστο του 2013 ήρθε η μεγάλη στιγμή της καριέρας της, όταν και μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για χάρη των ETSU Bucks.

Λίγο καιρό αργότερα η τύχη της γύρισε της πλάτη αφού σε αγώνα με την Εθνική Νεανίδων έπαθε ρήξη χιαστού. Ο πολύ σοβαρός αυτός τραυματισμός την κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και επέστρεψε ακόμα δυνατότερη για να δείξει το σπάνιο ταλέντο της, το οποίο ανάγκασε τους ανθρώπους ενός Πανεπιστημίου στην άλλη άκρη του κόσμου να «παραμιλάνε».

Το INPAOK επικοινώνησε μαζί της και σας παραθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κοπέλας που έκανε το «μπαμ» στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου και διαφημίζει τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Ελλάδος σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή της:

Πως είναι η ζωή στην Αμερική; Είσαι καλά με την ομάδα και τις σπουδές ;

Είμαι μια χαρά, συγκεντρωμένη στο ποδόσφαιρο και τις σπουδές μου. Η ζωή είναι ήρεμη εδώ.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα;

Πάνω απ' όλα θέλω να είμαι καλά και να κάνω αυτό που αγαπάω. Επίσης θέλω να πάρω νωρίτερα από το κανονικό διάστημα το πτυχίο μου. Από ότι φαίνεται έως τώρα θα τα καταφέρω.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να πρέπει για 6 μήνες να στερηθεί το ποδόσφαιρο εξαιτίας ενός τραυματισμού; Τελικά επιστρέφει πιο δυνατός; Εσύ πως αισθάνεσαι πλέον που έχεις αφήσει πίσω σου αυτό το δύσκολο διάστημα;

Αισθάνομαι πιο δυνατή και ώριμη από ποτέ. Στην περίπτωσή μου ήταν μεγαλύτερο το διάστημα εξαιτίας της ζημιάς και στον χόνδρο. Είναι πολύ δύσκολο να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς και ειδικά για μένα που ήρθα στην Αμερική για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να παίξω σε ανώτερο επίπεδο ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που ήρθε, στα τελευταία μου παιχνίδια με την Εθνική Κ19.

Παρακολουθείς καθόλου τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ; Γνωρίζεις να φανταστώ πως η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη για την ομάδα μιας και προκρίθηκε στους 32 του Champions League για πρώτη φορά. Ενώ φυσικά στις εγχώριες διοργανώσεις είναι πολύ κοντά σε άλλο ένα νταμπλ.

Ναι, φυσικά. Είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και παρακολουθώ τα νέα της. Ήταν πολύ σημαντικό βήμα η πρόκριση. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε να φτάσουμε και ψηλότερα. Ελπίζω φέτος τα κορίτσια να καταφέρουν κάνουν το νταμπλ.

Σου λείπει καθόλου ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη;

Φυσικά μου λείπουν και η πόλη αλλά και ο ΠΑΟΚ. Πέρασα 11 ολόκληρα χρόνια σε αυτή την ομάδα.

Έρχεσαι στην Ελλάδα γα διακοπές; Υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό σου να επιστρέψεις κάποια στιγμή μόνιμα;

Έρχομαι κάθε Χριστούγεννα και καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο τελειώνω και σκέφτομαι να επιστρέψω πίσω.

Το τελευταίο διάστημα κάτι «κινείται» στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου με τον αριθμό των κοριτσιών που ασχολούνται να έχει πολλαπλασιαστεί. Τι θα ήθελες να πεις σαν συμβουλή σε όλα αυτά τα κορίτσια που τώρα σιγά σιγά κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα;

Είναι πολύ θετικό όλο αυτό. Όπως γνωρίζουμε όμως η Ελλάδα είναι σε κακή οικονομική κατάσταση και αυτό δεν ευνοεί κανέναν. Για να γίνουν περισσότερα βήματα χρειάζεται βοήθεια και οικονομική στήριξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Στα κορίτσια που σιγά σιγά αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα θέλω να πω πως δεν πρέπει να τα παρατάνε ποτέ. Για να κατακτήσεις το όνειρό σου πρέπει να περάσεις πολλά εμπόδια. Θα υπάρξουν πολλές φορές που θα είναι δύσκολες, εκεί φαίνεται η θέληση και η δύναμη να τα ξεπεράσεις όλα γιατί έχεις έναν στόχο. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Ποιο είναι το δικό σου μυστικό για την επιτυχία και κατά πόσο είναι εφικτό για ένα νεαρό κορίτσι στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει το λεγόμενο «American Dream» όπως έκανες εσύ;

Σίγουρα θέλει τύχη αλλά στην τύχη δεν έμεινε ποτέ κανείς. Πρέπει να υπάρχει συνεχής προσπάθεια και θέληση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πετύχεις το «American Dream», όπως είπες. Πολλά παίζουν ρόλο. Όπως ανέφερα και πριν η επιτυχία μου ήταν αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων και μία τεράστια ανταμοιβή για μένα. Πολύ σημαντικό, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι για να πραγματοποιήσεις κάτι τέτοιο είναι να είσαι και καλή μαθήτρια.

Δείτε video από τα highlights της καριέρας της Βαρδαλή σε Ελλάδα αλλά και Αμερική:

 «Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου» είχε πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στο PAOK TV:

 

Διαβάστε ακόμη...