«Το ΜΠΑΜ θα είναι να μην συμμετέχουμε σε αυτό το ποδόσφαιρο!»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, και αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις κινήσεις που γίνονται από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ώστε να αλλάξει το υπάρχον σκηνικό.
Πηγή: metrosport.gr
«Το ΜΠΑΜ θα είναι να μην συμμετέχουμε σε αυτό το ποδόσφαιρο!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταμάτη Βελλή:

Για τα όσα είχε πει πριν δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα: «Θεωρώ ότι αυτά που είχα πει πριν δύο χρόνια, ακούγομαι σαν προφήτης, δικαιώνομαι 100%. Άκουγα τον κ. Σαββίδη προχθές και σε ένα μεγάλο κομμάτι θεωρώ ότι άκουγα τον εαυτό μου. Η ομάδα μου είναι μικρότερη σε δυναμική και δεν είχαν την ίδια απήχηση αυτά που είχα πει, αν και ήταν αντίστοιχα».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Πρέπει να σπάσουμε αυγά. Πρέπει να αναλάβεις κόστος και εσύ για να σπάσεις αυγά. Το "δεν κατεβαίνω στη ρεβάνς του Κυπέλλου" δεν λέει πολλά. Είναι ένας αγώνας που έχεις χάσει το πρώτο ματς και θα αποκλειστείς. Το βήμα που θα κάνει MΠΑΜ είναι να μην συμμετάσχεις στο ποδόσφαιρο, αυτό εννοώ με το "σπάσε αυγά". Αυτά που ζήτησε τα θεωρώ σωστά και λογικά και για να τα πετύχεις λες ότι θα μείνεις απ' έξω. Αν συμπαρασύρεις και τις άλλες δυνάμεις τότε δεν υπάρχει πρωτάθλημα».

Για τις επιπτώσεις, αλλά και για τα όσα είχε πει σε Αλαφούζο και Βρύζα: «Αν λείψουν αυτές οι δυνάμεις, τότε η Α' Εθνική γίνεται Γ' Εθνική, για να μην πω Δ'. Αν δεν συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα σπάσει το αυγό, αλλά θα έχει κόστος αυτό στις ομάδες γιατί υπάρχουν ρήτρες. Αν πας να κάνεις αυτό που θες, αλλά χωρίς επιπτώσεις, τότε δεν γίνεται. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Το είχα πει και στον κ. Αλαφούζο αυτό. Είχα πάρει τον κ. Βρύζα και του είχα πει "φύγετε, μην το ανέχεστε αυτό, είναι προσβολή"».

Για το κόστος που θα υπάρξει από ενδεχόμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα: «Για να είμαστε δίκαιοι το "φύγετε" για τον οπαδό είναι εύκολο, για τον ιδιοκτήτη είναι πιο δύσκολο, γιατί υπάρχουν κόστη. Υπάρχουν ρήτρες με τη ΝΟVΑ, τη Σούπερ Λιγκ και τους σπόνσορες. Αυτό το κόστος μπορεί να είναι και 10.000.000 ευρώ. Πάνε στον βρόντο και τα λεφτά που έχεις βάλει. Το "φεύγω" σαν ιδιοκτήτης είναι δύσκολο. Εγώ το είχα πει και ο κόσμος του Απόλλωνα δεν ήθελε να φύγουμε, αν και θα είχα όλο το κόστος. Το σεβάστηκα αυτό. Μου ανήκε η ΠΑΕ και την άφησα σε έναν επόμενο ιδιοκτήτη».

Για το αν πρέπει να πάνε την κατάσταση μέχρι τέλους: «Να σεβαστούμε ότι έχει βάλει πολλά χρήματα ο Σαββίδης. Ο κάθε ιδιοκτήτης που βάζει τα λεφτά για να φύγει πρέπει να έχει πάρει απόφαση ότι θα χάσει πάρα πολλά χρήματα, μέχρι να το διορθώσει. Εδώ που φτάσανε πρέπει να το κάνουν. Να φύγουν. Διαφωνώ στο κομμάτι του κ. Σαββίδη Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Γιατί ο Γκιρτζίκης δεν είναι από την Αθήνα, δεν είναι από την Αθήνα οι διαιτητές που κάνουν τα εγκλήματα. Το πνεύμα του είναι σωστό, αλλά αυτός ο διαχωρισμός που έκανε είναι διπλωματικά λάθος».



Διαβάστε ακόμη...