Αναλύοντας το διπλό στο Μετς ...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε τη νίκη στο 3ο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών, σπάζοντας την έδρα του Παναθηναϊκού και μένοντας ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση ...
Κουβανός Κουβανός
Αναλύοντας το διπλό στο Μετς ...
Photo Credits: @acpaok.gr website

Ας ρίξουμε μια ματιά, για να προσεγγίσουμε το πώς ήρθε αυτό το 1-3 στο κλειστό του Μετς...

Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε πάρα πολύ στην υποδοχή. Κάτι που φαίνεται και από τα συνολικά ποσοστά, αλλά και από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε 34 επιθέσεις με αρνητική υποδοχή έναντι 20 με θετική. Φαίνεται ότι είχε δύσκολο έργο ο Γαλιώτος αλλά και η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν αργή. Όμως παρά τις δυσκολίες φαίνεται ότι άντεξε την πίεση του Παναθηναϊκού, κάτι που αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η ομάδα δέχτηκε 5 άσσους δεδομένων των ποσοστών που είχε. Χρειάζονται όμως πολύ καλύτερα ποσοστά και μεγαλύτερη δύναμη στην πίσω ζώνη ώστε να διευκολυνθεί το έργο του πασαδόρου.

Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε απίστευτη επιθετική αποτελεσματικότητα παρά τις αντίξοες συνθήκες στην πίσω ζώνη. Κυριάρχησε σε όλους τους επιθετικούς τομείς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Φαν Ντε Ντρις, Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν. Τελείωσαν με επιτυχία σχεδόν όλες τις επιθέσεις τους παίζοντας απέναντι σε στημένο μπλοκ αλλά και έξυπνα. Και οι τρεις χρωστούσαν μια εμφάνιση αντάξια της απόδοσής τους. Και το 57% σε συνολικά ποσοστά είναι η πρώτη ένδειξη.

Επίσης ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την επιστροφή του Μάρκου Γαλιώτου στις καλές εμφανίσεις. Ο Έλληνας πασαδόρος διαχειρίστηκε άψογα το δύσκολο έργο που είχε λόγω της κακής υποδοχής και με το μοίρασμά του βοήθησε σημαντικά την επίθεση της ομάδας. Αυτό φαίνεται κιόλας ότι ο ΠΑΟΚ με θετική υποδοχή είχε 65%, με αρνητική υποδοχή 50% ενώ στην κόντρα μπάλα είχε το τρομερό 61%. Μεγάλη η συμβολή του στο να έχει ο ΠΑΟΚ 1.55 υποδοχές ανά πόντο.

Στο μπλοκ-άμυνα επιστρέψαμε στις καλές εμφανίσεις με δυναμικό τρόπο. Προτιμήθηκε να πάει το παιχνίδι στο φιλέ αντί να πιέζουμε πολύ στο σερβίς και ο ΠΑΟΚ πέτυχε διάνα στην τακτική του. Εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο φιλέ, εφάρμοσε το μπλοκ στον Ερνάντεθ και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Σπασίματα επιθέσεων και 14 πόντους από μπλοκ με τον Σαμοϋλένκο μπροστάρη και τους Λινάρδο, Ντε Ντρις και Τρούχτσεφ να ακολουθούν. Ειδικά ο Γάλλος στο τέλος ήταν καθοριστικός στο φιλέ.

Στο σερβίς φαίνεται ότι δεν πιέσαμε όπως θα έπρεπε ή δεν ξέρω εάν προτιμήθηκε να γίνει αυτό. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού φαίνεται να μην είχε θέματα πολλά. Όμως ο Ιερρεθουέλλο δεν προτίμησε να παίξει πολύ με τους κεντρικούς και μοιραία εστίασε στον Ερνάντεθ. Από τους ακραίους μόνο ο Πρωτοψάλτης βοήθησε, ενώ ο Κόβαρ συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις του. Δεν αξιοποίηθηκε η πρώτη μπάλα από τον Παναθηναϊκό, που βρήκε εμπόδιο στο μπλοκ του ΠΑΟΚ.

Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί. Δεν πρέπει να αφήσαμε εύκολους πόντους ενώ σίγουρα βοήθησε πολύ στο να έχουμε υπεροχή στην κόντρα μπάλα.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε σε αυτό το παιχνίδι ότι έχει τις δυνατότητες να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Εκμεταλλεύτηκε το καλό του χαρτί που είναι το μπλοκ, ενώ είδε τη βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Όμως πρέπει να βελτιωθεί στο σερβίς οπωσδήποτε. Πρέπει να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό στην υποδοχή διότι ο Παναθηναϊκός έχει σε μέτρια κατάσταση τους ακραίους και εστιάζει στους κεντρικούς και κυρίως στον Ερνάντεθ. Με χαλασμένη υποδοχή ο ΠΑΟΚ θα έχει και ευκολότερο έργο στο μπλοκ. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθούμε στην υποδοχή. Κρατήσαμε γερά απέναντι στο σερβίς, αλλά μπορούμε και ακόμα καλύτερα απέναντι σε δυνατά σερβίς. Πρέπει να έχουμε την πρώτη μπάλα ώστε να ανοίξουμε το παιχνίδι στους κεντρικούς.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

* Και τα στατιστικά του τρίτου ημιτελικού και της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά του αγώνα βόλεϊ Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paokmania forum

Διαβάστε ακόμη...