Έτσι ήρθε η νίκη στην Πολίχνη!

Μια προσεχτική ματιά στο χτεσινό (3/2) πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Πολίχνη...
Κουβανός Κουβανός
Έτσι ήρθε η νίκη στην Πολίχνη!
Photo Credits: @acpaokgr website

Πρώτα απ' όλα τα φώτα πέφτουν στον Μάρκο Γαλιώτο. Ο Μάρκος έκανε ένα διαστημικό παιχνίδι μοιράζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι, παίζοντας σε όλες τις θέσεις και είδαμε ίσως την καλύτερη διαχείριση παικτών σε αγώνα της ομάδας μέχρι στιγμής.

Κάτι που αποτυπώνεται και στα επιθετικά ποσοστά της ομάδας με καλή υποδοχή (85% σε 33 προσπάθειες), με κακή υποδοχή (50% σε 16 προσπάθειες) και με κόντρα μπάλα (56% σε 16 προσπάθειες). Όπως επίσης και στο σύνολο των επιθέσεων που πήραν οι παίκτες (16 επιθέσεις οι Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ, 18 επιθέσεις ο Ντε Ντρις, 7 επιθέσεις ο Λινάρδος και 8 ο Σαμοϋλένκο).

Δεύτερο σημείο που έκλεψε την παράσταση, η επίθεση. Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί και εκμεταλλεύτηκαν τις πάσες του Μάρκου. Φαν Χάρντερεν, Τρούχτσεφ και Ντε Ντρις ήταν άκρως αποτελεσματικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Όπως επίσης και οι Λινάρδος και Σαμοϋλένκο. Το 68% είναι το επιστέγασμα της επιθετικής μας επίδοσης. Χαλαρώσαμε βέβαια στο 3ο σετ, αλλά η εικόνα μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το τρίτο σημείο ήταν η υποδοχή. Οι Μάαρτεν, Άξελ και Μενέλαος ήταν πολύ καλοί στην πίσω ζώνη, έβγαλαν τα επιθετικά σερβίς του Πήγασου και τροφοδότησαν εξαιρετικά τον Γαλιώτο. Πολύ καλά ποσοστά από όλους και πολύ καλές προσπάθειες ακόμα και σε δύσκολα σερβίς.

Στο σερβίς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, πιέζοντας ειδικά από το 2ο σετ και μετά την αντίπαλη υποδοχή. Χωρίς πολλά λάθη, πήρε πολλούς πόντους από τη γραμμή του σερβίς με τους Τρούχτσεφ, Ντε Ντρις και Λινάρδο να είναι εξαιρετικοί σε όλο το παιχνίδι. Ο Γαλιώτος επίσης σε σημεία του παιχνιδιού προκάλεσε θέματα στην αντίπαλη υποδοχή.

Στο μπλοκ ο ΠΑΟΚ δεν είχε τα ίδια στάνταρ που είχε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο σετ δεν είδαμε πολλά σπασίματα στο φιλέ λόγω και του γρήγορου παιχνιδιού του Πήγασου. Η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται από το 2ο σετ και μετά όταν οι συνεννοήσεις βελτιώθηκαν, όπως και οι τοποθετήσεις στο φιλέ. Όμως δεν έπιασε την ίδια απόδοση και πρέπει να υπάρξει περισσότερη δουλειά στον τομέα αυτό.

Στην άμυνα ο Δικέφαλος ήταν απλά μυθικός. Με μπροστάρη τον Κοκκινάκη που έβγαλε εκπληκτικές προσπάθειες, και την ομάδα όλη να ακολουθεί πέφτοντας για κάθε μπάλα, ουσιαστικά κάλυψε την μέτρια μέρα στο φιλέ και έδωσε το έναυσμα και αρκετούς πόντους από κόντρα μπάλα, ενώ παράλληλα δεν άφησε εύκολους πόντους στον Πήγασο.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Kαι τα στατιστικά της νίκης, που είναι απλά φανταχτερά!

Στατιστικά του αγώνα βόλεϊ Φοίνικας Πολίχνης ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...