«Στο τέλος κρίνεται ο πρωταθλητής»

Τον απολογισμό του για τον πρώτο γύρο της φετινής Α1 του βόλεϊ κάνει ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Μάκης Κανέλλος, ενώ παράλληλα μιλά και για το νέο απόκτημα του «Δικεφάλου», Λεονάρντο Ντο Σάντος.
«Στο τέλος κρίνεται ο πρωταθλητής»

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «metrosport.gr»:

Θεωρείς πως η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι ικανοποιητική σε αυτό τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος;

«Η εικόνα που έδειξε η ομάδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αν αναλογιστεί κανείς ότι βασίζεται κυρίως σε Έλληνες, είναι αρκετά καλή. Σίγουρα καλύτερη από την περσινή. Αν εξαιρέσουμε κάποια ατυχή αποτελέσματα όπως αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό και το Αιγίνιο. Σε αυτές τις δύο ήττες φάνηκε για παράδειγμα, πως δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει τον Αρμενάκη, που ήταν τραυματίας. Γενικά, η ομάδα έχει μία καλή παρουσία, βάσει και των συνθηκών».

Είσαι ευχαριστημένος από την θέση της ομάδας στην βαθμολογία;

«Δεν είμαστε απογοητευμένοι από την θέση που βρισκόμαστε τώρα. Είμαστε δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στη βαθμολογία. Το σημαντικό είναι  α μην επαναπαυτούμε. Το πρωτάθλημα κρίνεται πάντα στο τέλος. Μπορεί τώρα ο Ολυμπιακός να κάνει τη διαφορά, καθώς είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά έτσι και πέρυσι ο Ηρακλής ήταν μπροστά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τελικά κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής, ενώ δεν διεξήχθη ποτέ ο 5ος τελικός με τον Φοίνικα Σύρου. Στο τέλος κρίνεται ο τίτλος. Αυτό που μετρά είναι το ποια ομάδα θα είναι η πιο φορμαρισμένη στην τελική φάση».

Ελπίζεις σε ένα καλύτερο δεύτερο γύρο;

«Πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος της Α1 θα είναι ακόμη καλύτερος. Ήδη κάποιες από τις ομάδες, έχουν ενισχυθεί με παίκτες, όπως και η δική μας ομάδα, απέκτησε τον Ντος Σάντος. Θα δούμε σίγουρα ένα ακόμη σκληρότερο δεύτερο γύρο».

Δύο λόγια για τον νέο παίκτη του ΠΑΟΚ;

«Βάσει του βιογραφικού του είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, που έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα βασικός στις ομάδες που αγωνιζόταν. Δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης, αλλά μία καλή μονάδα, που εφόσον βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αγωνιστικά, θα δώσει λύσεις στην ομάδα».

Ποιο ήταν το παιχνίδι που σας δυσκόλεψε περισσότερο και ποιον αντίπαλο θεωρείς δυνατότερο αυτή τη στιγμή;

«Δεν υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι αγώνες. Για παράδειγμα οι δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Νίκη Αιγινίου ήταν για εμάς απρόσμενες, αλλά και η νίκη μας επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που ήταν το φαβορί του αγώνα, μας εξέπληξε κατά κάποιο τρόπο ευχάριστα. Από εκεί και πέρα, δυσκολότερος αντίπαλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο Ολυμπιακός, που δεν μας άφησε ουσιαστικά να «μπούμε» ποτέ στο παιχνίδι στον μεταξύ μας αγώνα».

Οι προσωπικοί σου στόχοι για το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους κεντρικούς του πρωταθλήματος. Να βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα να φτάσει εκεί που θέλει».

Κλείνοντας μία ευχή για τη νέα χρονιά;

«Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία για όλη την ομάδα για την διοίκηση και όλο το προσωπικό του ΠΑΟΚ, σε εμένα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Για τους φίλους του ΠΑΟΚ, θα ευχηθώ να έρχεται από αυτή τη νέα χρονιά και να μας στηρίζει στους αγώνες, γιατί η προσέλευση του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια, είναι μικρή σε σημείο να νιώθουμε ότι παίζουμε... εκτός έδρας! Τα καλύτερα για το 2013».

Διαβάστε ακόμη...