Ανοικτή επιστολή προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα

Με αφορμή την ανακοίνωση μιας ΠΑΕ του Πειραιά κατά του ιατρικού τιμ της Εθνικής, διαβάστε την ανοικτή επιστολή που ακολουθεί, και η οποία έχει σαν αποδέκτες  τον Αθλητικό Εισαγγελέα και κάθε αρμόδιο διωκτικό όργανο.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ανοικτή επιστολή προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ

Δεν επιθυμώ να κάνω υποδείξεις στο έργο σας, επιτρέψατέ μου όμως να σας υπενθυμίσω, ότι αν περιέλθει σε γνώση σας οιαδήποτε πληροφορία, με την μορφή φήμης, εγγράφου αναφοράς (έστω και ανωνύμου) ή και προφορικής επισημάνσεως, έχετε την υποχρέωση να την εξετάσετε και να εγκαλέσετε τους υπευθύνους, εφόσον διαπιστώσετε τέλεση παραπτώματος από τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ.
Ήδη στην φετινή περίοδο ασκήσατε σχετικές διώξεις για ανακοινώσεις ομάδων που δυσφημούσαν το ποδόσφαιρο, όπως με χαρακτηριστική σπιρτάδα και αυστηρότητα κάνατε με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφορικά με ανακοίνωση για την διαιτησία στον αγώνα με την ομάδα που τελικά τερμάτισε "πρώτη" στα πλέι-οφ.

Είναι γεγονός ότι τα δικονομικά αντανακλαστικά σας, όσο και αν ήταν ανεπιθύμητα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, παρείχαν και ένα εχέγγυο, ότι παραμένουν άμεσα και αποτελεσματικά αναφορικά με οποιαδήποτε περίπτωση, χωρίς διάκριση.

Την Παρασκευή 8/6 με αφορμή τον τραυματισμό του πρώην παίκτη του Διγενή Λακκώμματος, μια ΠΑΕ του Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση το πλήρες περιεχόμενο της οποίας είχε ως εξής:
«Με αφορμή τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος θα επιστρέψει πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και η οικογένεια του Ολυμπιακού θα κάνει τα πάντα για αυτό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον να μπαίνουν σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές της από αμέλεια ή ανικανότητα των υπευθύνων. Για μια ακόμα φορά, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας είναι επικίνδυνο για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Πέρα από την εγκληματική χθεσινή τους αμέλεια, να επιτρέψουν να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ενώ ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση του, υπάρχει μια σειρά λαθών που στοιχίζουν τόσο στην ίδια την Εθνική ομάδα όσο και στους συλλόγους.

Θυμίζουμε στους φιλάθλους αλλά και στην ΕΠΟ ότι ο ποδοσφαιριστής μας Βασίλης Τοροσίδης είχε υποστεί κάταγμα στα πλευρά και αυτό δεν το διέγνωσε, ως όφειλε, το ιατρικό τιμ της Εθνικής. Αποτέλεσμα; Να γίνει η διάγνωση εβδομάδες αργότερα και να στερηθεί τον παίκτη ο Ολυμπιακός σε κρίσιμους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψει να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών του και απαιτεί από την ΕΠΟ να μεριμνήσει άμεσα για την αντικατάσταση των ανθρώπων που συνεχίζουν να κάνουν εγκληματικά λάθη σε βάρος των αθλητών. Ας κάνουν όλοι ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές, που θα κάνουν και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περήφανους όλους τους Έλληνες.»

Και η ίδια ΠΑΕ συνέχισε την Κυριακή 10/6:
«Αν μέχρι τον αγώνα της Τρίτης δεν έχει γίνει αντικατάσταση του ιατρικού τιμ ή αν δεν αναγνωρίσουν τα λάθη τους ώστε να μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος να επαναληφθούν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να προστατέψει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της.»

Αξιότιμε κ.Εισαγγελεύ
Αφού εκφράσω την δυσάρεστη έκπληξή μου γιατί έχουν περάσει 72 ώρες , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ, διερωτώμαι για ποιο λόγο τα δικονομικά αντανακλαστικά σας είναι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε εγρήγορση.
Εκτός αν κ.Εισαγγελεύ έχετε την άποψη ότι δεν είναι ελέγχξιμες οι ανακοινώσεις της συγκεκριμένης παε, για τον λόγο ότι το περιεχόμενό τους δεν συνιστά δυσφήμηση του αθλήματος.
Όμως κ. Εισαγγελεύ δεν μπορώ να δεχθώ σαν μέσος άνθρωπος του ποδοσφαίρου ότι δεν συνιστά ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ του αθλήματος το γεγονός ότι ο /οι εκδότης/ εκδότες των ανακοινώσεων:

Α. Απαξιώνουν με τον χειρότερο τρόπο το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδος
Β. Υποτιμούν την επιστημονική επάρκεια των ιατρών της Εθνικής, εν μέσω ΣΟΒΑΡΗΣ αγωνιστικής προσπάθειας
Γ. Δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους ποδοσφαιριστές της ομάδος, κατά τον χρόνο που δίνουν ΟΛΕΣ τις ψυχοπνευματικές δυνάμεις τους για την επίτευξη ΥΨΗΛΩΝ στόχων
Δ. Προκαλούν το σφόδρα πιθανολογούμενο ενδεχόμενο, μειωμένης αγωνιστικής παρουσίας, των ποδοσφαιριστών, για να μην «σακατευτούν αφού δεν έχουν ιατρική βοήθεια»
Ε. Κλονίζουν την ΣΥΝΟΧΗ της ομάδος αφού οι ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδος (λίγοι ευτυχώς) θα προτιμήσουν να είναι «υγιείς» για την ομάδα τους παρα λιοντάρια σε κίνδυνο με την Εθνική
ΣΤ. Δίνουν το εντελώς κακό παράδειγμα, ώστε όλοι οι σύλλογοι που έχουν παίκτες στην εθνική, να θέσουν εν αμφιβόλω την παρουσία των παικτών τους στην Εθνική Ομάδα
Ζ. Απειλούν ξεδιάντροπα με απόσυρση των (ευτυχώς) λίγων παικτών τους από την ομάδα, ταράζοντας το κλίμα οικογένειας που επιβάλλεται να έχει κάθε ομάδα και ιδίως η Εθνική ομάδα
Η. Υπερτονίζουν με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τρόπο ότι ΠΡΟΕΧΕΙ το συλλογικό συμφέρον από το συμφέρον της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ
Ι.Εγκαλούν, χωρίς ίχνος ντροπής, το επιστημονικό προσωπικό της Εθνικής, για τέλεση ποινικών αδικημάτων με υπαιτιότητα

Αξιότιμε κ.Εισαγγελεύ
Εκτιμώντας ότι η καλοκαιρινή ραστώνη, αναισθητοποίησε προσωρινά τα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ενεργά αντανακλαστικά σας , προσβλέπω στην άμεση αντίδραση σας, γιατί αλλιώς θα πρόκειται για δυσφήμηση της δικαιοσύνης

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...