Αναλύοντας το διπλό στην Ορεστιάδα

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά με το 57% στη συνολική αποτελεσματικότητα να είναι το επιστέγασμα της σημερινής (3/12) εικόνας μας.
Κουβανός Κουβανός
Αναλύοντας το διπλό στην Ορεστιάδα

Οι Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 65% και 57% αντίστοιχα. Ο Σαλταφερίδης με 55% σε 11 προσπάθειες, ενώ ο Τακουρίδης ολοκλήρωσε το παιχνίδι τελειώνοντας σχεδόν όλες όσες επιθέσεις πήρε.

Στο σημείο αυτό ήταν η παρουσία του Μπλανκενάου καθοριστική. Βλέπουμε τέλειο μοίρασμα μεταξύ των ακραίων μας, ενώ ο Σαλταφερίδης διαχειρίστηκε άψογα χωρίς να του προστεθεί το οποιοδήποτε άγχος. Ίσως θα έπρεπε να παιχτούν πολύ περισσότερο οι κεντρικοί, αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν έγινε τόσο για να αποτρέψουμε το εύκολο μπλοκ του Άθλου που είναι καλός σε στατικό και αργό παιχνίδι όσο και για να "τρέξουμε" τους αντιπάλους μας και το αντίπαλο μπλοκ. Το γρήγορο παιχνίδι του Καναδού δεν επέτρεψε στον Άθλο να απειλήσει από το μπλοκ, βγάζοντας πολλές φορές τους Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ με μονά μπλοκ ή ασύνδετα μπλοκ (αυτά που δεν έχουν προλάβει να στηθούν).

Το αποτέλεσμα του μοιράσματος αποτυπώνεται και στη σταθερή επιθετική αποτελεσματικότητα σε κάθε σετ με 52%, 60% και 58% αντίστοιχα. Επίσης αυτό φαίνεται και στις επιθέσεις με θετική υποδοχή όπου είχαμε 59% σε 32 θετικές υποδοχές, όπως και στις επιθέσεις με άμυνα όπου σε 30 άμυνες είχαμε 63% στην επίθεση. Στις ελάχιστες φορές που είχαμε αρνητική υποδοχή το ποσοστό μας ήταν πεσμένο, καθώς ο Άθλος εφάρμοζε γρήγορα το μπλοκ στην αργή ανάπτυξη.

Στην υποδοχή δεν είχαμε ιδιαίτερο θέμα. Η Μπέικ, Ρίστιτς προκάλεσαν αρκετά θέματα, αλλά η υποδοχή μας ήταν αρκετά καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού επιτρέποντας στον Μπλανκενάου να έχει εύκολο παιχνίδι. Ο Φαν Χάρντερεν και ο Κοκκινάκης ήταν εξαιρετικοί, ενώ ο Τρούχτσεφ έδειξε να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορεί να μην έχει τα ποσοστά που βλέπουμε σε Μένιο και Μάαρτεν, αλλά ο Άξελ δεν θα αποτελέσει "μαύρη" τρύπα. Έβγαλες καλές υποδοχές, ενώ γρήγορα επανερχόταν μετά από λάθος.

Στο σερβίς ήμασταν εξαιρετικοί. Οι Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν ήταν μόνιμος κίνδυνος από το σερβίς, προκαλώντας θέματα στην αντίπαλη υποδοχή, ενώ οι Τακουρίδης και Σαλταφερίδης έβαλαν και αυτοί κατά διαστήματα δύσκολα στον Άθλο. Λίγα χαμένα σερβίς και αποτελεσματικότητα.

Στο μπλοκ δείξαμε σήμερα ομαδική λειτουργία που οδήγησε σε αρκετά "σπασίματα" επιθέσεων με τους Τρούχτσεφ, Φαν Χάρντερεν και Σαλταφερίδη να βοηθούν τους Γάτση και Τακουρίδη. Αναμένουμε βέβαια σταδιακή βελτίωση, ενώ πρέπει είτε να κινηθούμε για ενίσχυση είτε οι Λινάρδος και Παπαλεξίου να δουν σοβαρά την παρουσία τους στην ομάδα.

Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί παίρνοντας πολλές προσπάθειες και οδηγώντας τον Άθλο σε λάθη. Πήραμε αρκετούς πόντους, αλλά δεν έλειψαν τα λάθη ασυνεννοησίας. Όμως αυτά θα βελτιωθούν και η εικόνα μας θα είναι πολύ καλύτερη.

Λίγα λάθη σήμερα με μόνο 16 έναντι 25 του Άθλου. Σημαντικός παράγοντας καθώς στο βόλεϊ κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη.

Πολλά μπράβο στην ομάδα και στον Χρήστο Σαλταφερίδη. Ο νεαρός διαγώνιος έδειξε αγωνιστικό "τσαμπουκά", ήταν καθοριστικός στο 1ο σετ και παράλληλα βοήθησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πήρε την ευθύνη της κάλυψης του κενού του Ντε Ντρις και φώναξε παρών. Πολύ καλά τελειώματα επιθέσεων. Καλές τοποθετήσεις στο μπλοκ, ενώ στο σερβίς πρέπει να βελτιώσει την σταθερότητά του. Μετά από κάποια χαμένα σερβίς επιστράτευσε τα φλοτ. Όμως τα πήγε εξαιρετικά και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Περαστικά στον Μπραμ Φαν Ντε Ντρις και εύχομαι να τον δούμε στο επόμενο παιχνίδι!

Πολλά μπράβο και στον Άθλο για το εξαιρετικό παιχνίδι του!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΚ ΚΑΠ!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Και τα στατιστικά του αγώνα!

Διαβάστε ακόμη...