Αναλύοντας την πρώτη φετινή νίκη!

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Volley League, πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 3-0 σετ του Πήγασου Πολίχνης...
Κουβανός Κουβανός
Αναλύοντας την πρώτη φετινή νίκη!

Ξεκινάμε με την επίθεση και το εκπληκτικό 62% στην αποτελεσματικότητά μας. Δια χειρός Μπλανκενάου, ο οποίος έβγαλε τις περισσότερες φορές τους παίκτες με μονά μπλοκ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρά ελάχιστες φορές τα παιδιά πήραν "κακή" πάσα.

Το αποτέλεσμα φαίνεται τόσο ατομικά με έναν διαστημικό Κοκκινάκη, έναν εξαιρετικό Φαν Χάρντερεν και έναν πολύ καλό Ντε Ντρις, όσο και στο συνολικό μοίρασμα όπου βλέπουμε ισορροπία μεταξύ των ακραίων και του διαγώνιου. Οι κεντρικοί πήρανε στο τέλος κάποιες επιθέσεις, αλλά με τις τέλειες συνθήκες.

Επίσης το καλό παιχνίδι του πασαδόρου μας αποτυπώνεται και στις επιθέσεις που είχε η ομάδα με κόντρα μπάλα, όπου στις 31 προσπάθειες είχαμε το φοβερό 68%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι δεν είδαμε τον ίδιο παίκτη να υπερφορτώνεται, αλλά να παίρει διαφορετικός παίκτης τη δεύτερη ή την τρίτη επίθεση.

Το μπλοκ μας ήταν καλό με τον Τακουρίδη να είναι καλός σε όλο το σετ, ενώ οι Μπλανκενάου και Ντε Ντρις ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο 3ο σετ. Ομαδική λειτουργία και βλέπουμε να χτίζεται η χημεία των παικτών.

Το σερβίς μας ήταν σε πολύ καλή μέρα. Φαν Χάρντερεν, Ντε Ντρις και Κοκκινάκης ήταν εξαιρετικοί με τα τζαμπ σπιν τους, ενώ οι Γάτσης και Τακουρίδης έκαναν μεγάλη ζημιά με τα τζαμπ φλοτ τους. Ο Πήγασος δε μπόρεσε να βρει κάποια λύση με τους Μαυροβουνιώτη και Καπετανίδη.

Η υποδοχή μας ήταν καλή με τον Κοκκινάκη να έχει το απόλυτο. Καλοί επίσης οι Κωνσταντινίδης και Φαν Χάρντερεν, αλλά γενικά έκαναν και οι 3 αρκετά λάθη που επέφεραν άσσους ή χαλασμένες υποδοχές. Περισσότερη δουλειά και συγκέντρωση σε αυτό τον τομέα.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!! Με το καλό να μπει και ο Τρούχτσεφ και να επιστρέψει ο Κοκκινάκης στη φυσική του θέση, καθώς όπως είπε και ο Γιόσκο Μιλενκόσκι: "Είναι εξαιρετικός, αλλά τον θέλουμε στα λίμπερο".

Σε ευχαριστούμε Μενέλαε και εύχομαι να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

Δείτε τα ενδιαφέροντα στατιστικά της αναμέτρησης...

Διαβάστε ακόμη...