Κόντρα σε μια "βαριά φανέλα"

Πέμπτη σήμερα 26 Οκτωβρίου εορτάζει ο Άγιος Δημήτριος πολιούχος της Συμβασιλεύουσας Πόλεως, και παράλληλα έχουμε και την επιστροφή στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ποδοσφαιρική πραγματικότητα, δηλαδή στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΦΙΛΟΔΟΞΟ πλαίσιο δράσεως του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΟΚ.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Κόντρα σε μια "βαριά φανέλα"

Στα μεσοδιαστήματα έχουμε να δηλητηριαστούμε από τις δίποδες συμπεριφορές και αντιλήψεις υπόγειων ασπαλάκων του αιλινικού ΠΡΩΚΤΟσφαιρου, αλλά ευτυχώς φέτος από νωρίς το καλοκαίρι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΟΚ μας προσφέρει ανάσες (ποδοσφαιρικής) ζωής στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ωστόσο αν διεξέλθουμε μια βαθύτερη προσέγγιση της ευρωπαϊκής προσπάθειας της αρμάδας του ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ Ραζβάν ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (έχει αργήσει ήδη η ανανέωση της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ) θα πρέπει να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ κάποιες "σταθερές" που έχουν διαμορφωθεί, πηγαίνοντας κόντρα στις αργυρώνητες και ανόητες αντιλήψεις που προσπαθούν να "επιβάλλουν" αθλητικά υποπροϊόντα της α(θ)λήτικης δημοσιογραφίας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι τρείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν πλέον διαμορφωθεί ουσιαστικά σε μορφή διεξαγωγής πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα αν φτάσει στον τελικό του Conference, θα έχει δώσει περίπου 20 παιχνίδια (δηλαδή 1,5 γύρο αιλινικου πρωκταθλήματος) .

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τα παιχνίδια αυτά από πλευράς εντάσεως είναι όλα σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ στάνταρ.

ΤΡΙΤΟΝ: Δεν υπάρχουν πλέον "χωριά" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ που πουλάνε οι ΑΡΔ .Όταν πάει ομάδα από την Μολδαβία και κάνει διπλό μέσα στο Μπερναμπεου ΞΕΧΑΣΤΕ τα "χωριά".

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ΠΑΟΚ, αν δεν το πήρατε χαμπάρι, έπαιξε τρεις προκριματικούς στην ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ έδρα ομάδων που έκαναν sold-out . Αν αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με "χωριά" καλό είναι ν' αλλαχθεί πλευρό.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Αν συγκεντρώσει κάποιος τους τίτλους και τις διακρίσεις (εγχωρίους και ευρωπαϊκούς) που έχουν κατακτήσει οι μέχρι τώρα αντίπαλοι του ΠΑΟΚ (της Αμπερντίν συμπεριλαμβανομένης) θα διαπιστώσει ότι μιλάμε για ομάδες με ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και στην χώρα τους και στην Ευρώπη . Δεν συζητάμε για την αύξηση του βαθμού δυσκολίας αν συνυπολογισθούν και οι διακρίσεις των χωρών που εκπροσωπούν οι ομάδες αυτές (π.χ. Κροατία, Σκωτία, Γερμανία).

Στα πλαίσια αυτά η σημερινή αναμέτρηση γίνεται απέναντι σε μια ομάδα που έχει 2 ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Ευρωπαϊκούς τίτλους δηλαδή Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στην Ρεάλ και σούπερ καπ απέναντι στην Μπάγερν, ενώ έχει αναδείξει μια μεγάλη προπονητική μορφή, τον σερ ΑΛΕΞ.

Θα με πεις σήμερα τι κάνει;;;;;;

Σήμερα αν εγώ ήμουν οπαδός της Αμπερντιν, έχοντας ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ θ' απαιτούσα να λιώσει η ομάδα μου τον ΠΑΟΚ που είναι γνωστός για τα ...πυροσοου και την αφοσίωση των οπαδών του.

Αυτή λοιπόν η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΟΥ και ΥΠΕΡΤΕΡΟΥ που έχουν αυτές οι "βαριές φανέλες" δεν συνιστούν αναμέτρηση σε με "χωριό" αλλά με (παρακμαζον) μεγαθήριο.

Και κόντρα σ' αυτές τις "βαριές φανέλες" ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΟΚ του μεγάλου ΡΑΖΒΑΝ θα επιδείξει ΣΕΒΑΣΜΟ και θα τις αντιμετωπίσει με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ, όπως αρμόζει σ' έναν ΜΕΓΑΛΟ αντίπαλο και όχι σε "χωριά".

"Χωριά" έχει πολλά η αιλλαδα, ειδικά στην Αθήνα και στο λιμάνι της.

Διαβάστε ακόμη...