Νικητής, κόντρα σε κούραση, rotation και Ευαγγέλου!

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-3 στα Ιωάννινα του τοπικού ΠΑΣ...
Νικητής, κόντρα σε κούραση, rotation και Ευαγγέλου!

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα είναι αυτή. Παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή, κούραση και ένταση. Για αυτό το λόγο και χθες ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να ρισκάρει για άλλη μια φορά με ευρύ rotation σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Φυσικά, αυτό δεν γίνεται να μην έχει επίπτωση στην εικόνα της ομάδας. Σε μια άμυνα με τέσσερις αλλαγές, με ένα νέο διδυμο στα χαφ ο ΠΑΟΚ σε πολλά σημεία του παιχνιδιού έδειξε ασύνδετος και επιπόλαιος. Ωστόσο, τόσο η ατομική ποιότητα, όσο και ο χρόνος που λειτούργησε υπέρ του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βοήθησαν στο να έρθει το σημαντικό τρίποντο.

Στα θετικά φυσικά του αγώνα, το γεγονός πως ο Κωνσταντέλιας έγραψε δύο γκολ και έδειξε να συνέρχεται από την κακή εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων, ο έφηβος Τάισον που, παρά τις λάθος επιλογές του, δείχνει συνεχώς την ποιότητα του, αλλά και το βάθος του ρόστερ που έχει πλέον ο Δικέφαλος και επιτρέπει στον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει στον πάγκο παίκτες όπως ο Σαμάτα, ο Ζίφκοβιτς, ο Σάστρε, ο Σβαμπ, οι οποίοι μπορούν να μπούνε μέσα και να αλλάξουν τη ροή του ματς, όπως έγινε και χθες.

Στα αρνητικά βέβαια ήταν η αδυναμία του ΠΑΟΚ να αμυνθεί στις στατικές φάσεις (σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση), αλλά και η εικόνα παικτών όπως ο Ράφα Σοάρες που έδειξε να μην είναι στο κλίμα της ομάδας.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και ορισμένους παράγοντες που εξακολουθούν να επηρεάζουν την ομάδα τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο:

* Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να παίζει την Πέμπτη εντός έδρας και τη Δευτέρα πάλι εντός, ενώ ο ΠΑΟΚ μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες να πρέπει να κάνει δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα (Θεσσαλονίκη-Ελσίνκι-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα) για να παίξει δύο σερί ματς εκτός έδρας.

* Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει παίξει πέντε στα έξι ματς (μαζί με το μεσοβδόμαδο) εντός έδρας με το μεγαλύτερο «ταξίδι» να είναι ως τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ την ίδια στιγμή καθαρίζει τα εντός έδρας ματς με πέναλτι φαντάσματα όπως το χθεσινό με το οποίο, για άλλη μια φορά, γελάει όλη η Ελλάδα.

* Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τέτοιες διαιτησίες συνεχώς. Κόντρα στην Κηφισιά υπήρξαν τρία ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ με ΟΦΗ, οάρης και ΠΑΣ χαρίστηκαν καταφανέστατες αποβολές στους αντιπάλους με το VAR να υπάρχει απλά και μόνο για το θεαθήναι.

* Αλήθεια, πόση ποδοσφαιρική ανάλυση μπορεί να χωρέσει σε τέτοιες συνθήκες;

Για πολλοστή φορά πρέπει να γράψουμε πως η διοίκηση πρέπει να προστατεύσει την ομάδα πάσει θυσία και να μην συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.
Καθήκον του κόσμου να γεμίσει την Τούμπα την Τετάρτη και να δώσει ηχηρό μήνυμα στήριξης.

Διαβάστε ακόμη...