Δυσκολεύτηκε μεν, προκρίθηκε δε!

Μεγάλη νίκη – πρόκριση με το εμφατικό 3-0 για τον ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ Σπλιτ και πρόκριση στα play offs του Conference League...
Δυσκολεύτηκε μεν, προκρίθηκε δε!

Βλέποντας το τελικό σκορ, εύλογα κανείς υποθέτει πως ο Δικέφαλος προκρίθηκε εύκολα χθες το βράδυ, κάτι όμως το οποίο απέχει πάρα πολύ από την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ χθες μάτωσε και υπέφερε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ευτύχησε μεν να προηγηθεί νωρίς, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Λίγο το άγχος της πρόκρισης, λίγο οι παθογένειες του ρόστερ και η φοβικότητα που ακόμη υπάρχει, συνέβαλλαν ώστε στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας να είναι αρκετά κακή.

Σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο δύο παράγοντες. Πρώτον η πολύ καλή παρουσία του Λιβάγια στο αριστερό άκρο του αντιπάλου και δεύτερον οι πολύ κακές βοήθειες από Τσιγγάρα και Νάρεϊ σε εκείνο το σημείο του γηπέδου. Το τρίγωνο αυτό (Κεντζιόρα, Τσιγγάρας και Νάρεϊ) ήταν το.. τρίγωνο των Βερμούδων για τον ΠΑΟΚ, με την μεσοαμυντική τρικυμία να είναι συνεχής και εξοργιστική.

Ωστόσο, η κατάσταση βελτιώθηκε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έφερε τον συνεπή Ζίφκοβιτς από την πλευρά του εξοργιστικού Νάρει, ο Τσιγγάρας συνεργάστηκε καλύτερα με τον Σέρβο εξτρέμ και οι κίνδυνοι περιορίστηκαν κατά πολύ. Αυτό φυσικά έφερε και καλύτερη ισορροπία στην ομάδα και εκνευρισμό στον αντίπαλο, ο οποίος αναπόφευκτα ανοίχτηκε υπερβολικά προς το τέλος του παιχνιδιού, έκανε λάθη και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο εμφατικό τελικό σκορ.

Θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος χθες με τις αλλαγές του άλλαξε ριζικά το παιχνίδι και διόρθωσε την εικόνα της ομάδας, αλλά και στην Τούμπα, η οποία μετά από καιρό έσπρωξε την ομάδα και βοήθησε με το θετικό κλίμα στο να φτάσουμε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Υ.Γ: Τελικό εμπόδιο για τους ομίλους, η Σκωτζέζικη Χαρτς, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή. Πουλήσατε δύο παίκτες, η ομάδα πήρε δέκα εκατομμύρια ευρώ, πήρε άλλο ενάμισι εκατομμύριο από τον Άκπομ είναι κοντά στα χρήματα της Ευρώπης. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Διαβάστε ακόμη...