Χαιρετίσματα

Σε συναπάντημα φίλων και γνωστών η κατάληξη είναι λίγο ή πολύ γνωστή σε όλους μας. "Χάρηκα που σε είδα και τα είπαμε, μην ξεχάσεις να δώσεις τα χαιρετίσματά μου".
Αρχέγονος Αρχέγονος
Χαιρετίσματα

Και φυσικά εννοούμε κάποιους από τους κοινούς γνωστούς φίλους ή συγγενείς.

Κάπως έτσι ισχύουν τα πράγματα και μεταξύ των φίλων οπαδών της κάθε ομάδας σε κάθε συναπάντημά τους με την ομάδα τους.

Μόνο που το συναπάντημα αυτό είναι μιας κάποιας διάρκειας σχεδόν δεκάμηνης.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου λέγονται και ακούγονται πολλά.

Καλά και κακά. Όμορφα και άσχημα. Χαρούμενα και λυπητερά.

Εμείς ως φίλαθλοι από τη μια μεριά και η ομάδα από την άλλη.

Εμείς με τα λεγόμενά μας και η ομάδα με την απόδοση και τα αποτελέσματά της.

Πόσα και πόσα δεν λέγονται στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες, και τα social media. Από τις πιο μεγάλες αλήθειες μέχρι και τα πιο "κουφά".

Και η ομάδα; Απαντά με νίκες, ήττες, ισοπαλίες. Με καλή ή κακή απόδοση. Με τυχερές ή άτυχες στιγμές. Με αγωνιστικό πνεύμα ή με πεσμένο ηθικό και κουράγιο.

Το άτυχο αποτέλεσμα της μιας αγωνιστικής, επηρεάζει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά την απόδοση και το αποτέλεσμα του επόμενου παιχνιδιού.

Μέσα σε όλες αυτές τις εκδοχές και πιθανότητες, κρύβονται οι θέσεις και απαντήσεις της ομάδας, συμβάλλοντας έτσι στην "κουβέντα" που γίνεται με τους οπαδούς στο διάστημα όλης της αγωνιστικής περιόδου.

Σ' αυτή τη τελευταία αγωνιστική περίοδο, είχαμε την ευκαιρία να υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση και για ανταλλαγή απόψεων. Χοντρά-χοντρά είχαμε τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας, τόσο σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, όσο και σε ότι αφορά την απόδοσή της. Αυτό έδινε την ευκαιρία σε όλους να πουν το μακρύ και το κοντό τους.

Σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων όπως και σερί αήττητων παιχνιδιών. Μια κρύο, μια ζέστη.

Και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τους διθυράμβους, να σου και τα άσχημα αποτελέσματα. Και τότε αρχίζουν οι γκρίνιες, τα αρνητικά σχόλια και τα παράπονα.

Και πριν ολοκληρωθεί ο κατάλογος, να σου πάλι και οι κραυγές θριάμβου καθώς και οι έπαινοι.

Ευρώπη, πρωτάθλημα, κύπελλο. Αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, διάκριση ποδοσφαιριστών, άτυχες στιγμές, τραυματισμοί, ασθένειες, τιμωρίες.

Τεράστια θέματα για συζήτηση.

"Απ' όλα είχε ο μπαχτσές", ήταν ο τίτλος ενός παλιότερου σημειώματός μου.

Τώρα στο τέλος της συνάντησης με την λήξη αυτής της περιόδου, μεταξύ φίλων-οπαδών και ομάδας, δεν μένει παρά να στείλει η κάθε πλευρά τα δικά της χαιρετίσματα.

Η πλευρά των οπαδών για τις απαιτήσεις της, και η πλευρά της ομάδας με τις υποσχέσεις της, να ενσωματώνονται στα χαιρετίσματα της κάθε πλευράς με στόχο μια καλύτερη νέα χρονιά.

Διαβάστε ακόμη...