Πρώτα δείγματα θετικά!

Το δεύτερο ματς βασικός έκανε χθες ο δανεικός με ρήτρα, δεξιός μπακ της ομάδας μας, Joan Sastre!
Sourmenetes
Πρώτα δείγματα θετικά!

Ο 25χρονος Ισπανός μπακ από τη Μαγιόρκα ξεκίνησε με πολύ καλά δείγματα στο πρώτο ματς με το Βόλο και χθες με τον Απόλλωνα έκανε ακόμα ένα καλό ματς. Ο τρόπος που βλέπει το γήπεδο, η άνεση με την οποία ανεβαίνει την πλευρά καθώς και η ευχέρειά του σε θέματα τεχνικής έγιναν εμφανή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρα ο mvp της ομάδας μας, απέναντι βέβαια σε έναν παθητικό αντίπαλο, ανεβάζοντας πολλές φορές την μπάλα στη δεξιά πλευρά δίνοντας πλάτος στις επιθέσεις μας άλλοτε ντουμπλάροντας τον Ζίβκοβιτς και άλλοτε συγκλίνοντας προς το χώρο του κέντρου.

Οι συνεργασίες με τον Ζίβκοβιτς βγήκαν πολύ με πολύ όμορφο και ποιοτικό τρόπο, πράγμα το οποίο είχαμε ομολογουμένως να δούμε καιρό, καθώς και οι διαδοχικές κινήσεις προς το χώρο του κέντρου άλλοτε με την μπάλα και άλλοτε χωρίς αυτήν. Οι γρήγορες κινήσεις προς το χώρο του κέντρου έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα μας να δημιουργήσει ρήγματα από την αντίθετη πλευρά, καθώς ο Ισπανός μπακ διέσχιζε με ιδιαίτερη άνεση το χώρο εμβέλειάς του.

Σε κατάσταση ντουμπλαρίσματος ήταν εξίσου αποδοτικός με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και ωραίες διαγώνιες κινήσεις εντός περιοχής, οι οποίες ακολουθούνταν από σωστές τελικές ενέργειες. Η ταχυδύναμη του παίκτη καθώς και το διάβασμα του παιχνιδιού είναι στοιχεία που λείπανε από την ομάδα και ο νεοαποκτηθείς πλάγιος μπακ φαίνεται να τα έχει σε σημαντικό βαθμό.

Στο αμυντικό κομμάτι ο νεαρός μπακ δήλωσε παρών σε όλες τις φάσεις με καίριες επεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει τόσο δύσκολο έργο, καθώς ο αντίπαλος κυρίως στο πρώτο μέρος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ομάδα μας έδειξε σημεία κόπωσης έγιναν κάποιες κατεβασιές από την πλευρά του, την ώρα που μπροστά του κινούνταν ο Τέυλορ, ο οποίος δεν έπαιζε στη θέση του.

Σε γενικές γραμμές ο παίκτης φαίνεται αρκετά κοντρολαρισμένος, με ιδιαίτερα ισορροπημένα χαρακτηριστικά σε άμυνα και επίθεση και με σαφή στοιχεία γνώσης της θέσης και λειτουργίας σε σύγχρονα πρότυπα. Δεν είναι ένα πλάγιο μπακ που ξεμένει στην επίθεση και δεν επιστρέφει πίσω, καθώς και δεν είναι βιδωμένος στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο παίκτης φαίνεται ότι είναι στα πρότυπα της νέας ομάδας που θέλει να δημιουργήσει ο Μπότο μαζί με το Λουτσέσκου, έχοντας ως γνώμονα ένα δυνατό ταχυδυναμικό σύνολο με αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο Joan Sastre είναι από τις πρώτες επιλογές του Μπότο και προς το παρόν, αν και είναι ακόμα νωρίς για τελικά συμπεράσματα, φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή καθώς και των υπολοίπων παικτών.

Στο μέλλον θα έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και σφαιρική εικόνα και ο ΠΑΟΚ θα έχει το δικαίωμα να τον αξιολογήσει και εφόσον καλύψει τα standar των υπευθύνων, να τον κάνει δικό του, καθώς υπάρχει ρήτρα αγοράς του παίκτη.

Διαβάστε ακόμη...