"Περίεργος" ο μεταγραφικός σχεδιασμός
SHARE:
Πέρασε ένα καλοκαίρι και φτάσαμε αισίως στην 31η Αυγούστου για να ακουστούν ως στόχοι της ομάδας κάποιοι ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμή τους θεωρούσαμε παλαίμαχους!
Πέρασαν 3 μήνες από το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και φάνηκε για μία ακόμη φορά η έλλειψη μεταγραφικού σχεδιασμού...
Γίνεται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα αναφορά για χρέη της ομάδας. Ακούμε για αδυναμία στην αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων των παικτών, αλλά και για άλλες εκκρεμότητες. Παράλληλα διαβάζουμε για παίκτες που κάθε τρεις και λίγο "έβγαζαν" οι μάνατζερς και οι δημοσιογράφοι και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, αυτοί έκλειναν αλλού. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αναμενόταν να μπει η ομάδα στους ομίλους για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι κι όμως ούτε τότε έγινε κάποια κίνηση.
Μετά ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα φταίει αν κατακρίνει το μεταγραφικό σχεδιασμό που ήταν χειρότερος κι από του... Παύλου Μελά;
Δεν καταστροφολογώ αλλά το γεγονός ότι για ένα καλοκαίρι δόθηκε η εντύπωση πως δε υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ομάδας κι ότι τα όσα φωνάζει ο προπονητής εδώ και καιρό δεν αγγίζουν κανέναν, με κάνουν να πιστεύω ότι τελικά λίγο απασχολεί η φετινή διαδρομή της!
Ο κόσμος το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί προβληματισμένος βλέποντας τις μέρες να περνούν χωρίς να έρχεται η ενίσχυση. Και φτάσαμε την ύστατη στιγμή, όταν με σπασμωδικές κινήσεις γίνεται προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα.
Είναι φανερό ότι στο "βωμό του ανοίγματος", γίνεται προσπάθεια περιορισμού και του παραμικρού επιπλέον εξόδου. Δέχομαι ότι του χρόνου η αδειοδότηση θα είναι πιο δύσκολη υπόθεση λόγω της εμπλοκής της ΟΥΕΦΑ, αλλά μήπως άξιζε τον κόπο να γίνει μια υπέρβαση, όχι για να ικανοποιηθεί ο οπαδός, αλλά γιατί η περσινή χρονιά απέδειξε πως δεν μπορείς να βγάλεις 50 - 55 παιχνίδια με ένα ρόστερ σαν το φετινό!
Μάθαμε σήμερα για άλλους 2 τραυματισμούς του Κλάους και του Βιειρίνια! Ποιος ξέρει ακόμα πόσοι έπονται και ποιος ξέρει πόσο γυμνή θα είναι η ομάδα από έμψυχο δυναμικό (αναφέρομαι σε πρωτοκλασσάτους παίκτες) μετά από κάποιους μήνες και σε καθοριστικής σημασίας παιχνίδια;
Στη ρεβάνς με την Καρπάτι παίξαμε με τη φωτιά και ευτυχώς δεν καήκαμε. Δεν πληρώσαμε την απουσία πολλών παικτών με έναν αποκλεισμό που θα έφερνε τα πάνω κάτω.
Το παρολίγον πάθημα δεν έγινε μάθημα όπως φαίνεται. Παίκτες δεν αποκτήθηκαν, η ομάδα παρέμεινε ως έχει και είδαμε και το εντυπωσιακό να πηγαίνουμε το βράδυ της Δευτέρας για σέντερ μπακ και το βράδυ της Τρίτης για περιφερειακό επιθετικό! Αυτό μοιάζει με μεταγραφικό σχεδιασμό; Δε νομίζω!
Με δεδομένη τη στήριξη του κόσμου στην ομάδα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να γίνουν λίγο πιο τολμηρές κινήσεις. Αναφέρομαι σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.
Είναι ολοφάνερα δύσκολο μέσα σε μία χρονιά να πετύχει μια ομάδα ταυτόχρονα και τον θετικό ισολογισμό και τη μείωση των χρεών και την υλοποίηση των στόχων της. Αυτό που δείχνει να επιλέγει η διοίκηση είναι το πρώτο. Η επιλογή της θα κριθεί στο ... χρόνο!