«Η μπάλα μας τιμώρησε και δικαίως…»

Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, η απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε η ήττα επίσης μεγάλη...
«Η μπάλα μας τιμώρησε και δικαίως…»

Αυτό που κράτησε ο κόουτς Λυκογιάννης μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ήταν η λανθασμένη αντίδραση της ομάδας και των παικτών στα κρίσιμα σημεία. Μία ήττα που πρέπει να είναι διδακτική.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να πω πολλά για το παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί πνευματικά. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις επιλογές μας και αυτός ήταν ο λόγος που δεν προηγηθήκαμε πολλές φορές. Το μοναδικό χρονικό διάστημα που διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου, ήταν τα τελευταία 5 λεπτά όπου κάναμε την ανατροπή και περάσαμε μπροστά. Στην τελευταία επίθεση είχαμε σχεδιάσει αλλαγές στα σκριν και φάουλ, αντί αυτού κάναμε άλλη άμυνα και στο τέλος ο Macon μας έβαλε το τρίποντο και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στην τελευταία επίθεση στη παράταση και πάλι άλλο σχεδιάσαμε και άλλο έγινε μέσα στο γήπεδο. Στην τελευταία φάση και στο καλάθι του Langford που έκρινε το παιχνίδι, είχαμε σχεδιάσει μία πιεστική άμυνα για να μην πάει η μπάλα στον Langford, αλλά και τότε υπήρχε οδηγία για φάουλ που ποτέ δεν έγινε ενώ και να σχεδιάσουμε εμείς την τελευταία επίθεση με τάιμ άουτ που είχαμε».

Μιλώντας για την θέση του πλέι μέικερ και την πίεση που υπήρχε στην ομάδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Υπάρχουν φάσεις που δεν διαβάζουμε καλά το παιχνίδι. Ακόμα και στο τέλος όταν ο Griffin ήταν στο παιχνίδι, ο Love ανέλαβε την οργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχουμε δεδομένες αδυναμίες και δεδομένα προτερήματα. Νομίζω πως όταν κάνουμε τέτοια υπερπροσπάθεια και δεν πειθαρχούμε σε αυτά που λέμε στο time out δεν έχουμε τύχη. Το είδαμε να συμβαίνει και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε δυο και time out και τα πετάξαμε στο νερό. Η μπάλα δικαίως μας τιμώρησε. Γιατί πρέπει να χάσεις για να μάθεις. Γιατί αλλιώς δεν μαθαίνεις».

Διαβάστε ακόμη...