«Η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση»

Ο Άρης Λυκογιάννης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά ακόμη περισσότερο από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την επικράτησή του επί του Περιστερίου.
«Η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για όλα, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την επόμενη.

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σήμερα. Σε ένα παιχνίδι που καθόριζε την 5η θέση νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί μέσα σε 4 μήνες, μπορέσαμε και οδηγήσαμε την ομάδα στην πρώτη πεντάδα. Στα αγωνιστικά, η αμυντική προσέγγιση, καθόρισε το παιχνίδι. Από το πρώτο πεντάλεπτο φάνηκε ότι λειτουργούσαμε καλά στην άμυνα. Μόλις βρήκαμε μια ηρεμία στην επίθεση, δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω, χτίσαμε μεγάλες διαφορές και πρώτη φορά φέτος τις διατηρήσαμε. Αυτό γιατί διατηρήσαμε τον ίδιο ρυθμό στην άμυνα. Είχαμε δουλέψει αρκετά καλά μέσα στην εβδομάδα, παρά το πρόβλημα του Carter. Μένουν δύο παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ίσως δώσουμε λίγο χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες».

Για την εικόνα μεγάλης αυτοπεποίθησης που βγάζουν οι παίκτες του: «Όσο έρχονται θετικά αποτελέσματα, χτίζεις αυτοπεποίθηση. Υπάρχει καλό κλίμα από την αρχή και βρήκαμε καλή χημεία μεταξύ μας. Υπάρχουν καλοί χαρακτήρες. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιους . Από τη στιγμή που έγινε αυτό, τα αποτελέσματα, μας δίνουν την έξτρα αυτοπεποίθηση. Αυτήν τη στιγμή ξέρουμε τι κάνουμε, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια».

Για το αν σκέφτεται τον αντίπαλο στα play-off ή μια πιθανή ευρωπαϊκή συμμετοχή τη νέα σεζόν: «Με την πέμπτη θέση, η ευρωπαϊκή συμμετοχή, είναι εξασφαλισμένη, αλλά το θέμα της Ευρώπης, έχει να κάνει με την επιθυμία που υπάρχει και με οικονομικά δεδομένα. Την απόφαση όμως θα την πάρει η διοίκηση. Η τέταρτη θέση είναι ακόμα ανοικτή, όπως είναι και η τρίτη. Πιθανότατα θα είναι η ΑΕΚ η αντίπαλος μας. Εμείς θα κάνουμε την προετοιμασία μας και θα φανεί μέσα στο γήπεδο ποιος μπορεί να προχωρήσει και ποιος όχι. Από κανέναν εδώ δεν υπάρχει η διάθεση να τελειώσει γρήγορα η σεζόν και να πάει σπίτι του. Η ομάδα έχει κάνει πολλά και μεγάλα βήματα προόδου στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπορέσαμε και πείσαμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Δεν είμαστε μια μονοδιάστατη ομάδα. Όλοι μπορούν να ορίσουν ένα ματς τώρα».

Για τη νίκη και αν ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων γι'αυτόν: «Ήταν ένα πολύ καλό δώρο γενεθλίων. Ήταν σε ένα σημαντικό παιχνίδι, παίξαμε επιθετικά, κερδίσαμε μια ομάδα που χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει. Έχει μεγάλο βάθος και προσωπικότητες, Ήμασταν λίγο τυχεροί που έλειπαν δύο παίκτες, όπως ο Βασιλόπουλος και ο Crockett στο...4».

Για το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας μέχρι να ξεκινήσουν τα playoff: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ισχύει για όλους όμως. Οι διακοπές και τα μεγάλα κενά δεν κάνουν καλό, αλλά εν μέσω πανδημίας, με τόσα παιχνίδια να έχουν αναβληθεί, με γιορτές και το Κύπελλο που δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι κάτι που θα το δουλέψουμε, όπως θα το δουλέψουν και όλες οι ομάδες».

Για το αν σκέφτεται το ρόστερ της νέας σεζόν κι έχουν ξεκινήσει επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση: «Δεν έχουν γίνει επαφές... Μεταξύ μας, στο προπονητικό επιτελείο, συζητάμε αρκετά για πιθανούς στόχους. Έχουμε αρχίσει να κάνουμε μια λίστα, με παιδιά που θα μας ενδιέφερε να έρθουν ή τι θα γίνει με το υπάρχον υλικό. Δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο, ούτε με τη διοίκηση ούτε με ατζέντηδες. Έχουμε κάνει μια προεργασία στο προπονητικό, φτάνοντας προς το τέλος της σεζόν. Δε μπορώ να ξέρω αν θα υπάρχουν πολλές προσθαφαιρέσεις. Ξέρουμε που πονάει η ομάδα και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει καλύτερη. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θέλουμε να κάνουμε, σε πόσες διοργανώσεις θα παίζουμε, ποιους θέλουμε και ποιους μπορούμε να κρατήσουμε. Είναι μεγάλη συζήτηση που έχει να κάνει με οικονομικά δεδομένα, που δεν είμαστε έτοιμοι τώρα να την κάνουμε, αλλά θα την κάνουμε στο τέλος της σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...