Ώρα Κυπέλλου και μάχης για την πρόκριση

Ήρθε λοιπόν η ώρα και για το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έχει μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο
Ώρα Κυπέλλου και μάχης για την πρόκριση

σε αγώνα που θα διεξαχθεί αυτή την Τετάρτη (10 Φεβρουαρίου στις 17:00, με ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3) για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες στη διάρκεια της φετινής σεζόν, μετά την πρεμιέρα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στο Ιβανώφειο και το ματς της 12ης αγωνιστικής στο PAOK Sports Arena. Θα είναι όμως ένα διαφορετικό παιχνίδι, για ένα διαφορετικό θεσμό και με στόχο όχι απλά τη νίκη, αλλά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, εκεί όπου νικητής του αυριανού αγώνα, θα υποδεχτεί στο γήπεδό του το νικητή του σημερινού προημιτελικού Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας Πάτρας.

Το πρόγραμμα της ομάδας του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και με τη συμμετοχή όλων των παικτών, οι οποίοι είδαν αρχικά την ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και στη συνέχεια ακολούθησαν προπόνηση τακτικής.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ.Λυκογιάννης αναφερόμενος στον αγώνα με τον Ηρακλή, τόνισε: «Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ένας αγώνας με μία ομάδα της πόλης, για έναν θεσμό που και οι δύο ομάδες θέλουμε να προχωρήσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ. Να μπορέσουμε να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που είναι και ο στόχος μας».

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΠΑΟΚ και Ηρακλής θα συναντηθούν για 6η φορά σε αγώνα Κυπέλλου. Και θα βρεθούν αντιμέτωποι στο θεσμό για πρώτη φορά μετά από 22 περίπου χρόνια! Η αμέσως προηγούμενη αναμέτρησή τους πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1999, με τον Ηρακλή να επικρατεί με 65-53 , σε αγώνα που είχε διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο για τη Β' του Κυπέλλου.

Οι «κυανόλευκοι» που έχουν συνολικά τρεις νίκες σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν προηγηθεί για το Κύπελλο Ελλάδας, είχαν επικρατήσει με 61-52 σε αγώνα που έγινε το Σεπτέμβριο του 1997, αλλά και με 62-54 στον ημιτελικό της σεζόν 1993-94 και λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ!

Στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την ιστορία αυτών των αναμετρήσεων στο Κύπελλο είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ. Αρχικά, στις 3/6/1982, όταν με την εκτός έδρας νίκη του με 86-70, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ τον Οκτώβριο του 1988, είχε νικήσει 97-74 τον Ηρακλή στη Β΄ Φάση του Κυπέλλου.

Διαβάστε ακόμη...