«Ο Θεός αποφάσισε διαφορετικά στο τέλος»

Ήταν μία δύσκολη ήττα, σε μία δύσκολη βραδιά και όλα αυτά, μετά από μία τεράστια προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει στο παιχνίδι.
«Ο Θεός αποφάσισε διαφορετικά στο τέλος»

Ο κόουτς Λυκογιάννης μιλώντας μετά το παιχνίδι, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το τελικό αποτέλεσμα, μίλησε όμως και για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα και συνεχίζει να κάνει, παρά το συνεχόμενα προβλήματα...

«Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που τελείωσε το παιχνίδι. Παρά τις διάφορες δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα, καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο στα τελευταία έξι λεπτά, πόντο με πόντο, κατοχή με κατοχή να το κλέψουμε. Ο θεός αποφάσισε διαφορετικά στο τέλος και μας άφησε με το μεγάλο come back που κάναμε, αλλά δεν κερδίσαμε. Έχουμε όμως άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, μεγαλύτερα από αυτήν την ήττα. Μας λείπουν σημαντικοί παίκτες, κάποιοι παίκτες έπαιξαν περισσότερα από 30 λεπτά και σήμερα, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο και χάσαμε και έναν ακόμα σημαντικό παίκτη, γιατί ο Carter 100% δε θα παίξει με τον Ηρακλή. Πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα μείνει εκτός και τη ζημιά που έχει. Αυτό, βρίσκεται περισσότερο στο μυαλό μου τώρα», τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco και συνέχισε:

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε πολλά. Είχαμε 18/10 σε αναλογία ασσίστ με λάθη, ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Δεν παίξαμε καθόλου έξυπνα στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να έχουμε έναν εκνευρισμό και να κάνουμε επιλογές που μας κόστισαν, δίνοντας ανοικτά σουτ. Κυνηγούσαμε και στο δεύτερο, κάναμε ένα come back και ο αντίπαλος, έβαλε ξανά δύσκολα τρίποντα. Πήραμε την απόφαση να παίξουμε με ψηλό σχήμα στο τέλος, κάναμε αλλαγές σε όλα τα σκριν, δε χάσαμε αμυντικό ριμπάουντ και από το 70-81, μέσα σε δύο λεπτά, περάσαμε και μπροστά με έναν πόντο. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, για το επίπεδο του αντιπάλου, που είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή, το να ανατρέψουμε μέσα σε δύο λεπτά 11 πόντους διαφορά, είναι επικό. Στο τέλος, πάλι βγάζουμε την άμυνα, του φεύγει η μπάλα και καταλήγει στον Harding που σουτάρει πίσω από το ταμπλό και μπαίνει μέσα. Να γυρίσεις το δάχτυλο σου σε ποιον και να του πεις τι; Ο DiLeo βγήκε 1,5 λεπτό με κράμπες στη γάμπα και ξαναμπήκε για να έχουμε σουτ στην τελευταία φάση. Θα μπω να παίξω κι εγώ σε λίγο... Σήμερα παίξαμε και τις κάλτσες μας! Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των παικτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και τις κινήσεις που σκέφτεται να κάνει η ομάδα, ο Άρης Λυκογιάννης διευκρίνισε: «Έχει να κάνει με το μέγεθος των τραυματισμών, αν είχαμε εικόνα για το πόσο καιρό θα μείνει ο κάθε παίκτης έξω. Ο Jermaine θα μπει από Δευτέρα-Τρίτη στην προπόνηση. Ο Καμπερίδης ευελπιστώ ότι το Σάββατο θα είναι. Περιμένουμε την μαγνητική του Carter για να δούμε. Αν προκύψει πρόβλημα από εκεί, θα βγούμε στην αγορά...»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco σχολίασε και την απόδοση του Νίκουυ Καμαριανού: «Ο Καμαριανός και με την Igokea είχε μια καλή παρουσία. Του ταίριαξε το στυλ των αλλαγών, παίζει με πάθος και ενέργεια, πάει στο επιθετικό ριμπάουντ. Του έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό είναι σίγουρα καλό για μας. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και τον Μιχάλη Καμπερίδη σε αυτήν τη διαδικασία».

Μιλώντας για την μάχη της πρόκρισης στο Basketball Champions League, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, τόνισε: «Οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο να παίξουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάποιοι βρίσκονται εδώ για αυτόν ακριβώς το λόγο. Χάσαμε το παιχνίδι σήμερα, στο τελευταίο σουτ. Το επίπεδο των ομάδων που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά καλό. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζεις στο κόκκινο. Δε μπορούμε να πούμε ότι διαγράφουμε την Ευρώπη από το μυαλό μας. Τα συνεχόμενα παιχνίδι είναι γιατροσόφι για μας. Πολύ γρήγορα θα ξεχάσουμε το σημερινό».

Διαβάστε ακόμη...