Ημέρα ΠΑΟΚ: Συνέντευξη Τύπου (vid)

Την Κυριακή 2 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ γιορτάζει και προσφέρει.
Ημέρα ΠΑΟΚ: Συνέντευξη Τύπου (vid)

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 91 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου από τις 09:00 το πρωί έως και την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Λάρισα (17:15), έξω από τη Θύρα 1 του Γηπέδου της Τούμπας συγκεντρώνουμε τρόφιμα και στεκόμαστε αρωγοί στο έργο των συσσιτίων που επιτελούν οι Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, Νέας Κρήνης – Καλαμαριάς, Κασσανδρείας και Λαγκαδά.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στην Αίθουσα Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρωτοβουλίας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συμμετοχή και για κοινωνική ευαισθησία εταιριών και πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο έργο της συγκέντρωσης τροφίμων.

Εκπρόσωποι του Α.Σ., της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ, εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και διακεκριμένοι αθλητές του Συλλόγου, μίλησαν για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και την ανάγκη για αλληλεγγύη και ανθρωπιά, στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία μας.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Άλκης Ησαϊάδης (εκπρόσωπος Α.Σ. ΠΑΟΚ): «Για έκτη συνεχή χρονιά, ο ΠΑΟΚ διοργανώνει την ‘’ΗΜΕΡΑ ΠΑΟΚ’’, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Και φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 91 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου μας, συγκεντρώνουμε τρόφιμα υπέρ των συσσιτίων που διατηρούν οι πέντε Ιερείς Μητροπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του θα αναδειχθεί για ακόμη μια φορά Πρωταθλητής της Ανθρωπιάς. Καλώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας, να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. »

Γιώργος Κούδας (εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που είστε όλοι εδώ σήμερα. Σε τέτοιες εκδηλώσεις ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κ. Σαββίδη, ένα θείο δώρο, που συνεχίζει αυτό το έργο της ανθρωπιάς. Αυτά τα τέσσερα γράμματα αντιπροσωπεύουν πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την αγάπη μας, την οποία μεταφέρουμε σε πολύ κόσμο με αυτές τις δράσεις στους δύσβατους δρόμους που βαδίζουμε τα τελευταία χρόνια. »

Άρης Καρακούσης (εκπρόσωπος ΚΑΕ ΠΑΟΚ): «Οφείλουμε ένα μπράβο στον ΠΑΟΚ, για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς είναι μία ομάδα που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της κοινωνίας και με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το κοινωνικό του πρόσωπο με δράσεις ανθρωπιάς προς όλο τον κόσμο του.»

Πατήρ Αθανάσιος (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης): «Μεταφέρω τις ευχές και τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου για το ότι γίνεται ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη χρονιά συμπαραστάτης των συσσιτίων των πέντε Μητροπόλεων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας που κάνουμε είναι μεγάλος και ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του ΠΑΟΚ για αυτόν τον μεγάλο αγώνα που κάνει.

Πατήρ Στέφανος (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως – Νεαπόλεως): «Μεταφέρω την αγάπη και το σεβασμό του Μητροπολίτη προς την παραδοσιακή ομάδα της Θεσσαλονίκης για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που δείχνει πάντοτε, αλλά και ειδικότερα τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης. Η Δυτική Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και στην Μητρόπολή μας έχουμε 17 συσσίτια με 7.500 μερίδες φαγητό σε καθημερινή βάση και ευχαριστούμε πολύ την ομάδα που μας συμπαραστέκεται σε αυτή την προσπάθειά μας.»

Πατήρ Στυλιανός (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως Κρήνης – Καλαμαριάς): «Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία, που ευτυχώς συνεχίζεται και επαινούμε τον ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά, που κινητοποιεί τον κόσμο του σε δράσεις βοηθείας και αγάπης.»

Πατήρ Αναστάσιος(εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά): «Ευχαριστούμε και εφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον ΠΑΟΚ, που για ακόμη μία χρονιά έρεται αρωγός και συνοδοιπόρος στις δράσεις φιλανθρωπίας της Μητρόπολής μας. Καθημερινά αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη βοήθειας και συμπαραστάσεως και εμείς προσπαθούμε να είμαστε εκεί για αυτούς. Ευχαριστούμε θερμά τον ΠΑΟΚ και όλους τους συντελεστές που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια και αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας.»

Πατήρ Νικόδημος (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας): «91 χρόνια ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ, σαν οικογένεια, προσπαθεί να γιορτάζει, εκφράζοντας την ανάγκη του για εκδηλώσεις ανθρωπιάς και βοηθείας. Συγχαίρουμε το Σωματείο για αυτή την πρωτοβουλία και ευχόμαστε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ κάθε καλό.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι αθλητές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δήλωσαν:

Εργκούς Κάτσε (ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ): «Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ την Κυριακή να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΟΚ για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Εμείς θα είμαστε εκεί!»

Μυρτώ Νούλα (χειροσφαιρίστρια ΠΑΟΚ): O ΠΑΟΚ δίνει αγώνες εντός κι εκτός γηπέδου και ο σημερινός αγώνας που καλούμαστε να κάνουμε όλοι μας είναι με έπαθλο την ανθρωπιά. Όλοι θα είμαστε εκεί και θα νικήσουμε!

Θοδωρής Πετρίδης (χειροσφαιριστής ΠΑΟΚ): Προσωπικά είναι τιμή μου που φοράω την φανέλα του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας που βρίσκεται πάντα δίπλα στο συνάνθρωπο και είναι τιμή μας να είμαστε μέλη μιας ομάδας, που είναι πάντα δίπλα σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια και έχουν περισσότερο ανάγκη. Εμείς είμαστε πάντα δίπλα σε ό,τι μας ζητηθεί εντός και εκτός γηπέδων και εύχομαι όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να βοηθήσει αυτή τη δράση.

Θωμαή Βαρδαλή (ποδοσφαιρίστρια ΠΑΟΚ): Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου είναι δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία και αυτές τις δύσκολες μέρες είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους και οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Εμείς θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε!

Ernardo Gomez (πετοσφαιριστής ΠΑΟΚ): Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια και είναι τιμή μου που ο Σύλλογος, στον οποίο αγωνίζομαι παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες κοινωνικής δράσης. Θα είμαι εκεί να βοηθήσω και εγώ, όπως και όλη η ομάδα και καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του!

Αφεντούλα Μαγαλιού (καλαθοσφαιρίστρια ΠΑΟΚ): Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, που δείχνει την ανθρωπιά της και την αγάπη της, με αυτόν τον τρόπο, μέσα από τέτοιες αξιέπαινες δράσεις. Εγώ, προσωπικά, καλώ τον κόσμο να δώσει το παρόν και να δώσει λίγο από το υστέρημά του για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη...