«Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να το κάνει ο κάθε σύλλογος»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος εξηγεί στο SDNA γιατί το φετινό Κύπελλο του ΠΑΟΚ είναι ένα αθλητικό θαύμα και αναλύει πως θα χτιστεί η ομάδα για τη νέα περίοδο.
«Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να το κάνει ο κάθε σύλλογος»

Για το γυναικείο βόλεϊ δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά, με το πρωτάθλημα τελικά να διακόπτεται λόγω κορονοϊού και η μόνη διοργάνωση που τελικά διεξήχθη ήταν το Κύπελλο. Για τον ΠΑΟΚ έμελλε βέβαια να είναι η καλύτερη χρονιά του ίσως, καθώς το τμήμα έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου και το κατέκτησε.

Στο τιμόνι του Δικεφάλου ήταν από τον Ιανουάριο ο Τάκης Φλώρος, ένας πολύ έμπειρος και πολυνίκης προπονητής που με τη σειρά του έφτασε στο τέταρτο Κύπελλο στο προσωπικό του παλμαρέ. Η επόμενη χρονιά θα τον βρει και πάλι στα ηνία της ομάδας, καθώς η απόφαση και των δύο πλευρών για να συνεχίσουν να συμπορεύονται μαζί ήταν γρήγορη...

Ο 64χρονος τεχνικός μίλησε στο SDNA για τη φετινή περίοδο με τον ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και γιατί το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα που έχει κατακτήσει και παράλληλα ανέλυσε πως θα χτιστεί η ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Είχα μια τέτοια αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στον τελικό , γιατί είδα την ομάδα, αν και δε συνέβαλλα εγώ στο χτίσιμο της από την αρχή, αλλά ήμουν ικανοποιημένος από το ρόστερ και πίστευα ότι μπορούσε να κάνει κάτι. Ήμασταν πιο ποιοτική ομάδα σε πολλά πράγματα, είχαμε ισχύ και καλύτερη δυναμική από τη Θήρα, ήταν πιο ολοκληρωμένη η ομάδα μας, είχαμε και βάθος παραπάνω αν χρειαζόταν και ήταν πιστεύω μια δίκαιη κατάκτηση».

Ο Τάκης Φλώρος έχει ιδιαίτερα συναισθήματα για τον ΠΑΟΚ, καθώς όπως λέει και ο ίδιος «είμαι Τουμπιώτης», θήτευσε στην ανδρική ομάδα βόλεϊ και είναι και ο προπονητής που το όνομα του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τον πρώτο τίτλο του τμήματος γυναικών. Ένα «αθλητικό θαύμα» που οφείλεται και στην παρουσία του κ.Αμοιρίδη.

«Είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα, είμαι Τουμπιώτης έπαιξα πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, έκανα πολλά χρόνια και στην ομάδα ανδρών, είμαι δεμένος με το σύλλογο. Το χάρηκα και το ήθελα πολύ. Ο ΠΑΟΚ ήταν γενικά ανύπαρκτη βολεϊμπολιστικά ομάδα στο γυναικείο, έπαιζε τοπικό και χωρίς πολλές απαιτήσεις η ομάδα. Από τότε που ανέλαβε ο κ.Αμοιρίδης μέσα σε 4 χρόνια έγιναν πολλά και φέτος που ανέβηκε στην Α1 η ομάδα πήρε τίτλο.

Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο κάθε σύλλογος, ούτε προπονητικά. Είναι όλα δια χειρός Αμοιρίδη. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, όπως και ένας προπονητής μόνος του, πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία σε ένα επίπεδο για να επιτευχθούν αυτά τα πράγματα. Ο κ. Αμοιρίδης έδωσε αυτά που πρέπει σε έναν προπονητή για να γίνει αυτό».

Ο κ.Φλώρος έχει κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα, τρία με τον Παναθηναϊκό και πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ, και ο τελευταίος τίτλος είναι αυτός με την πιο γλυκιά γεύση.

«Ο κάθε τίτλος είναι ιδιαίτερος και με τον Παναθηναϊκό το νταμπλ που πήραμε και που παίξαμε σε έναν τελικό Ευρώπης. Όλα αυτά ήταν σημαντικά, αλλά και του ΠΑΟΚ το βάζω λίγο πιο ψηλά από όλα για συναισθηματικούς λόγους».

Το φετινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ελέω πανδημίας, αν συνεχιζόταν όμως ο ΠΑΟΚ, όπως μας λέει θα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ο τεχνικός του Δικεφάλου κάνει και τη δική του εκτίμηση για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, που όπως λέει ίσως να είναι και το καλύτερο. Για ποιο λόγο; Μας εξηγεί...και αναλύει πως θα χτιστεί ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου.

«Το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα είναι το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών»

«Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, η ομάδα μου ναι θα ήταν ανταγωνιστική, λειτουργούν βέβαια και αστάθμητα πράγματα, που δεν μπορείς να υπολογίσεις αλλά οπωσδήποτε πλέον είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στην Α' κατηγορία. Σαν εθνικός προπονητής και επειδή ασχολιόμουν με όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες νομίζω ότι το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα είναι το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών, όλες οι ομάδες έχουν λειτουργήσει, έχουν ενισχυθεί, έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις. Οι Ελληνίδες έχουν ανέβει επίπεδο, οι ομάδες έχουν αξιόλογους προπονητές.

Από Ελληνίδες τις έχουμε κρατήσει, κάναμε προσθήκη μίας ξένης διαγώνιας και είμαστε στην ανεύρεση ακόμη δύο ξένων στις θέσεις πασαδόρου και ακραίας. Έχουμε δύο κεντρικές που είναι πολύ καλές, η Μερτέκη που είναι ακραία, έχουμε καλές μικρές και λίμπερο και θέλαμε να τις κρατήσουμε. Με την προσθήκη δύο ξένων θα έχουμε καλό επίπεδο.

Ακόμη βέβαια αυτό δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα, γιατί πολλές φορές κάνουμε το λάθος να βγάζουμε πρωταθλητές από το ρόστερ. Είναι πολλά τα πράγματα που παίζουν ρόλο, από τη σοβαρότητα του σωματείου, από τη δουλειά που θα γίνει, από το σταφ. Πρέπει να ανταγωνιστείς με το επίπεδο του πρωταθλήματος και φέτος θα είναι πολύ καλύτερο».

Όσο για την πρόκληση της συμμετοχής στο CEV; «Η ομάδα δεν έχει ξαναπαίξει , είναι πρωτόγνωρο για το σύλλογο, κάποια στιγμή όμως θα γινόταν η αρχή, πολλά θα παίξουν ρόλο και σε αυτό, έχουμε και την κλήρωση, έχουμε δρόμο ακόμα».

Τέλος ο Τάκης Φλώρος, με το πλούσιο βιογραφικό που διαθέτει και ως ομοσπονδιακός τεχνικός μας σχολίασε και την πρόκριση της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Το ότι είναι στους Πανευρωπαϊκούς είναι καλό, έχει υλικό η ομάδα, αποτελείται πλέον από αθλήτριες που είναι συνειδητά επαγγελματίες, λειτουργούν έτσι και μ' αρέσει αυτό το σύνολο».

Διαβάστε ακόμη...