Θέλει Εσιέν ο Παναθηναϊκός, δίνει πάνω από 1 εκ. (;)

Μια ηχηρή μεταγραφή θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι σε επαφές με τον Μίκαελ Εσιέν της Μίλαν...
Πηγή: paokweb.gr
Θέλει Εσιέν ο Παναθηναϊκός, δίνει πάνω από 1 εκ. (;)

Παρότι δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, ο Παναθηναϊκός φέρεται να επιθυμεί την μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν. Ενός παίκτη που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, αλλά παραμένει υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής.

Το sdna.gr σημειώνει: "Οι διαπραγματεύσεις του Τριφυλλιού με τον μάνατζερ του σπουδαίου Γκανέζου ποδοσφαιριστή είναι σε πλήρη εξέλιξη και βέβαια δεν έχουν ακόμα αίσια κατάληξη. Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγεί τους Πράσινους να «χαμηλώνουν» εξαιρετικά το θέμα. Εξ ου και η διάψευση ότι έγινε οποιαδήποτε επαφή για τον Εσιέν.

Είναι λογικό μιας και μιλάμε για μια μεταγραφή – βόμβα που ανεβάζει κατακόρυφα τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο ατζέντης του Εσιέν βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από ένα 24ωρο και συζήτησε με τους Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολο πάνω στα βασικά κομμάτια της πιθανής συνεργασίας. Κυρίως το τι θέλει ο Παναθηναϊκός από έναν παίκτη σαν τον Εσιέν και τι ζητάει στο οικονομικό και στο χρόνο συμβολαίου ο Γκανέζος. Το βασικό πρόβλημα ασφαλώς είναι οικονομικής φύσεως.

Ο Γιάννης Αλαφούζος -όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες- έχει «ανάψει πράσινο» για να γίνει μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, από εκείνες που έχουν υψηλό κόστος. Ο Εσιέν έχει στη Μίλαν ένα συμβόλαιο ύψους 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Έχει προσφορές από την Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία, αλλά και ομάδες της Ρωσίας. Χώρες με αρκετό χρήμα που μπορούν να υπερκαλύψουν τα «θέλω» του.

Όμως ο Γκανέζος επιθυμεί να παραμείνει στη «γηραιά» ήπειρο, σε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη και σε χώρα με καλές κλιματολογικές συνθήκες. Γι' αυτό και είναι διατεθειμένος να ρίξει νερό στο κρασί του, χαμηλώνοντας αρκετά το κασέ του. Ο Εσιέν δέχεται να υπογράψει με ετήσιες απολαβές κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που σίγουρα δεν μπορεί να δώσει σε πάγιες απολαβές ο Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τριφύλλι έχει κάνει πρόταση με χρήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβάνει μπόνους συμμετοχών (για το 50%) και στόχων ώστε να προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ που θέλει ο Γκανέζος.

Συν τοις άλλοις ο Εσιέν ζητάει διάφορες παροχές (αντίστοιχες με εκείνες του Τζιμπρίλ Σισέ για να γίνει κατανοητό), οι οποίες για να υλοποιηθούν θα ανεβάσουν αρκετά το κόστος.

Η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη και σίγουρα χρονοβόρα. Επιπλέον για τον Εσιέν δεν ασχολείται μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά πολλές ομάδες, ενώ όσο περνάει ο χρόνος είναι πιθανό να προστίθενται μνηστήρες.

Οι Πράσινοι, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι ο παίκτης όχι απλά το συζητάει να έρθει στην Ελλάδα αλλά έχει και θετική διάθεση για το πλάνο που του παρουσιάστηκε.

Είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για αισιοδοξία και αίσια έκβαση. Πάντως, οι πιθανότητες μοιάζουν να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ίσως το πιο θετικό για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι η επάνοδος του Τριφυλλιού μεταγραφικά σε στόχους πρώτης γραμμής".

Διαβάστε ακόμη...