« Ο ΠΑΟΚ ήθελε να διακοπεί το παιχνίδι»

Έπεσαν αντικείμενα, χτυπήθηκε, όπως είπαν, ο διαιτητής, αλλά σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ, που είχε γυρίσει το παιχνίδι από το 2-0 στο 2-2, ήθελε να διακοπεί το παιχνίδι.
Πηγή: paokvoice.com
« Ο ΠΑΟΚ ήθελε να διακοπεί το παιχνίδι»

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός που αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως στο παιχνίδι παραλίγο να υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος.

Αναλυτικά

«Στο χτεσινό (σ.σ. προχθεσινό) παιχνίδι, η ομαδάρα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κέρδισε τον ΠΑΟΚ αλλά ΚΑΙ τη διαιτησία που ιδίως με μία καταφανώς λανθασμένη απόφαση κόντεψε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα και να τινάξει τους ημιτελικούς στον αέρα. Τα παιδιά μας έκαναν άλλο ένα μεγάλο βήμα, την Πέμπτη έπεται η συνέχεια και ό,τι κι αν γίνει εμείς είμαστε ούτως ή άλλως υπερήφανοι για το πάθος αλλά και την ποιότητα της ομάδας μας.

Και οι δύο ομάδες, όπως είπε κι ο προπονητής μας, έπαιξαν σπουδαίο βόλεϊ και συνέχισαν μια σειρά ημιτελικών που τιμά το άθλημα. Εμείς δεν θα δείξουμε μικροψυχία αλλά θα δώσουμε συγχαρητήρια και στον αντίπαλό μας για την αγωνιστική προσπάθειά του, παρά την απογοητευτική εξωαγωνιστική στάση του.

Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός χτες το πρωί και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ χτες τα μεσάνυχτα και σήμερα το βράδυ, μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις του και να βγάλει τα συμπεράσματά του... Εμείς θα πούμε μόνο τα εξής:

Όταν μετά τον πρώτο ημιτελικό αποφασίζαμε να μην καταγγείλουμε δημοσίως την παρ'ολίγον στέρηση της νίκης μας από έναν επόπτη και μετά το δεύτερο ημιτελικό αποφασίζαμε να σχολιάσουμε τόσο ήπια την αλλοίωση του αποτελέσματος από τη διαιτησία, ξέραμε ότι αυτή η στάση κινδυνεύαμε να εκληφθεί ως αδυναμία.

Ακόμα περισσότερο, όταν στην ανακοίνωσή μας γράφαμε -κόντρα σε όσα λέγονταν- ότι η αποστολή μας δεν απειλήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ξέραμε ότι τέτοιες έντιμες εξηγήσεις δεν είναι εύκολο να εκτιμηθούν στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, πόσο μάλλον να βρουν μιμητές. Παρόλα αυτά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την έντιμη προσπάθειά μας με τις ίδιες αρχές και αξίες, γιατί απλούστατα μόνο αυτό ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Κι είπαμε στην πρώτη ανακοίνωση των αντιπάλων μας να μην απαντήσουμε, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο...

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, σχετικά με χτες, πρέπει να πούμε πρώτα απ´ όλα ότι, στο 9-9 του 5ου σετ, κανένα από τα άδεια πλαστικά μπουκαλάκια που δυστυχώς έπεσαν προς τον αγωνιστικό χώρο (όπως είχε συμβεί και στην Πυλαία, με τη...μικρή διαφορά ότι εκεί έπεσε και μία κροτίδα) δεν πέτυχε αθλητή ή διαιτητή, όπως βέβαια και ότι δεν σημειώθηκε είσοδος οπαδών μας στον αγωνιστικό χώρο. Και ειλικρινά λυπούμαστε πολύ αν η απάντηση του ΠΑΟΚ στο υστερόγραφο της δικής μας ανακοίνωσης είναι ότι θα ήθελε να είχε κερδίσει έναν τέτοιο αγώνα με διακοπή -και μάλιστα για αυτούς τους λόγους.

Ευτυχώς όμως ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα μέρος από το βίντεο του αγώνα, στο οποίο: α)δεν φαίνεται κανένα μπουκάλι να χτυπάει το διαιτητή όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του, β)δεν φαίνεται κανένα μπουκάλι να χτυπάει αθλητή του όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του, γ)δεν φαίνεται κανένα...κουτάκι Μπύρας να χτυπάει τον προπονητή του όπως ψευδώς δήλωσε ο Πρόεδρός του σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ για να δημιουργήσει κλίμα, δ)φαίνονται να πέφτουν ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ τα λίγα μπουκαλάκια που ήδη αναφέραμε, ε) φαίνεται ο αθλητής Γκόμεζ του ΠΑΟΚ να χειρονομεί κατ´επανάληψη προς την εξέδρα κάτι σε στυλ «ελάτε μέσα» και να κλωτσάει ένα μπουκάλι, στ)φαίνονται οι άνθρωποι στον πάγκο του ΠΑΟΚ να χοροπηδούν σε έξαλλη κατάσταση την ώρα που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ζ)και τέλος φαίνεται ένας οπαδός του Παναθηναϊκού να περπατάει στην άκρη του αγωνιστικού χώρου, μακριά από την αποστολή του ΠΑΟΚ, και αμέσως να απομακρύνεται από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού και τον υπέυθυνο του γηπέδου. Αυτά φαίνονται στο βίντεο του ΠΑΟΚ επαναλαμβάνουμε.

Τι δεν φαίνεται, γιατί το βίντεο κόπηκε κάπως απότομα; Οι αισχρές χειρονομίες του αθλητή του ΠΑΟΚ Χιμένες προς την εξέδρα, οι οποίες προκάλεσαν την αυτονόητη κόκκινη κάρτα, αλλά πολύ κακώς μόνο αυτή, αφού ο κανονισμός προβλέπει αποβολή από τον αγώνα και αυτόματη ποινή μίας τουλάχιστον αγωνιστικής. Επειδή μας κάνει εντύπωση που το βίντεο κόβεται τόσο απότομα και σκεφτήκαμε ότιίσως υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, δίνουμε εμείς στη δημοσιότητα τη συνέχειά του για να το δει η φιλαλήθης και φίλαθλη διοίκηση του ΠΑΟΚ και να καμαρώσει τον ακριβοπληρωμένο αθλητή της.

Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για τα μεμονωμένα συμβάντα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβούν την Πέμπτη. Και βέβαια, θα κάνουμε και πάλι ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλής η αποστολή του ΠΑΟΚ. Κι αυτό ισχύει φυσικά και για τον Πρόεδρό του, ο οποίος παραπονιέται μεν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά ξέρει καλά ότι ακόμα και ο ίδιος κινήθηκε με απόλυτη άνεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Βέβαια, αναρωτιόμαστε αν σε αυτή την αποστολή θα μετέχουν την Πέμπτη: α)ο κύριος που συνεχώς προκαλούσε την εξέδρα και τελικά με συμπεριφορά χούλιγκαν προσπάθησε να επηρεάσει τη διαιτησία του επόμενου αγώνα, β)ο αθλητής που έκανε χυδαία χειρονομία προς τους φιλάθλους. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα (σύμφωνα με τα άρθρα 46 και 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού αντίστοιχα) για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να προστατευθεί ο αγώνας της Πέμπτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως για τον κόσμο μας: Αυτό ακριβώς εννοούσαμε όταν λέγαμε να μην ξεφύγει κανείς ό,τι κι αν συμβεί μέσα στο γήπεδο. Τώρα, οι αντίπαλοί μας είπαν ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος τους για την Πέμπτη... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. Όταν λέμε ότι η ομάδα χρειάζεται μόνο φωνή, εννοούμε ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό τίποτα άλλο, μην διανοηθεί κανείς να κάνει τίποτα άλλο.

Κλείνοντας, θα κάνουμε μόνο μία ερώτηση στη διοίκηση του ΠΑΟΚ: Αυτοί που σας είπαν ότι η φάση στο 9-9 είναι...πεντακάθαρο άουτ, είναι σίγουρο ότι το παιχνίδι το έβλεπαν από τη NOVA; Μήπως δεν είχαν πληρώσει τη συνδρομή κι αναγκάστηκαν να το δουν στο Ίντερνετ από κανένα site του εξωτερικού, που δεν είχε καλή εικόνα;

Γιατί μόνο τότε δικαιολογείται να μην είδαν ότι η μπάλα όχι απλώς βρίσκει στο μπλοκ, αλλά αλλάζει και πορεία! Κι έτσι, το 10-8 έγινε 9-9... Όσο για το αστείο συμπέρασμά σας ότι τελικά κερδίσαμε 15-11 επειδή ένας πόντος μας προερχόταν από κόκκινη, πρόκειται για άποψη με την οποία δεν συμφωνούν ούτε η λογική των μαθηματικών ούτε η λογική του βόλεϊ. Πρέπει, όμως, να ομολογήσουμε ότι αν κάτι βοήθησε την ομάδα μας να ηρεμήσει από τη διαιτητική αδικία και να καθαρίσει το μυαλό της, αυτό ήταν η παρατεταμένη διακοπή που προκαλέσατε προσπαθώντας να πάρετε το παιχνίδι στα χαρτιά.

Κύριοι του ΠΑΟΚ, εμείς έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι σεβόμαστε απόλυτα τις επενδύσεις της διοίκησής σας και την προσπάθειά σας, αλλά σεβαστείτε κι εσείς τη δική μας προσπάθεια και πάρτε επιτέλους απόφαση πως το ότι έχουμε πολύ μικρότερο μπάτζετ δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να σας νικήσουμε. Σταματήστε να προκαλέιτε, σταματήστε να δυναμιτίζετε το κλίμα, σταματήστε να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να επηρεάσετε ξανά υπέρ σας τη διαιτησία και τη διοργανώτρια αρχή, κάνετε κακό στο άθλημα με όλα αυτά.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο την Πέμπτη και όπως είπαμε και πριν το 3ο παιχνίδι, ας νικήσει ο καλύτερος. (Κι επί τη ευκαιρία: o Παναθηναϊκός δέχτηκε την αλλαγή ώρας του αυριανού αγώνα από τις 5:30 στις 7, παρόλο που είναι παράτυπη και δεν δείχνει σεβασμό προς αθλητές, φιλάθλους και χορηγούς. Μπορούσαμε να οχυρωθούμε πίσω από τον κανονισμό και να μην τη δεχτούμε, αλλά εμείς μικρότητες δεν κάνουμε. Κι αν ξαφνικά...αλλάξει πάλι η ώρα, εμείς πάλι εκεί θα είμαστε για να παίξουμε. Ελπίζουμε φυσικά ότι αυτός είναι ο μόνος εκβιασμός του ΠΑΟΚ που έγινε δεκτός από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ενόψει του αυριανού αγώνα.)

ΥΓ: Όταν κάποιος λέει μέσα στον εκνευρισμό και το άγχος του πως «όλοι φοβούνται εδώ μέσα» και προσπαθεί να πείσει ότι οι επιτυχίες του αντιπάλου του οφείλονται στο ότι η διοίκησή του «είναι πιο έμπειρη στις μεθοδεύσεις», τότε απλώς μειώνει και τις επιτυχίες που κι ο ίδιος είχε κάνει «εδώ μέσα» και με την ίδια διοίκηση. Αυτά φιλικά κι ας είσαι αντίπαλος».

Διαβάστε ακόμη...